Την έγκριση των σχεδίων από την ΓΓΑ για τις κερκίδες στο Αλ. Φρούσιος αναμένει ο Δήμος

0
576

Αναδείχθηκε εργολάβος για την ανάπλαση του Περιφερειακού του Κορυλόβου


 

Την τελική έγκριση των σχεδίων από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ) αναμένει ο Δήμος Δράμας για να προχωρήσει το έργο που αφορά την κατασκευή των κερκίδων στο Δημοτικό Στάδιο Δράμας, ενώ εγκρίθηκαν οι πολεοδομικές άδειες, άδειες δόμησης και η προσπάθεια που γίνεται είναι μέσα στο επόμενο δίμηνο να εκδοθούν όλες οι απαιτούμενες άδειες ώστε το έργο προϋπολογισμού 5,5 εκατ. ευρώ να δημοπρατηθεί, ανακοίνωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Γιάννης Καψημάλης απαντώντας σε ερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Γιάννη Μυστακίδη στη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης.
Παράλληλα ο κ. Καψημάλης είπε πως το έργο της ανάπλασης του περιφερειακού δρόμου του Κορυλόβου προϋπολογισμού 4,5 εκατ. ευρώ, έχει δημοπρατηθεί και έχει οριστεί ανάδοχος του έργου. «Τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσει ο προσυμβατικός έλεγχος» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Σε ό,τι αφορά την παράδοση του έργου αλλαγής του ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο ο κ. Καψημάλης είπε ότι αυτό θα παραδοθεί μέχρι τον Ιούνιο, αλλά εκκρεμεί η εγκατάσταση του στρώματος για το άθλημα του επί κοντώ και ο εργολάβος έχει διαβεβαιώσει τους επιβλέποντες μηχανικούς του δήμου ότι το έχει παραγγείλει. Ο εργολάβος είχε κάνει χρήση του δικαιώματος που του δίνει ο νόμος με την «Οριακή προθεσμία» με σκοπό την περαίωση των εργασιών του έργου της ανακατασκευής και του εκσυγχρονισμού του δημοτικού σταδίου του Δήμου Δράμας. Επρόκειτο για παράταση της συνολικής προθεσμίας μέχρι την 9η Ιουνίου 2023, για λόγους απρόσκοπτης ολοκλήρωσης και παραλαβής των εργασιών του έργου. Η παράταση λήφθηκε για δυο λόγους. Καταρχάς γιατί μετά την ολοκλήρωση του κατασκευαστικού τμήματος του έργου, υπολείπεται η παράδοση και εγκατάσταση διαχωριστικών κρασπέδων στίβου, βατήρων άλματος μήκους και βατήρος άλματος επί κοντώ των οποίων η παραγγελία πραγματοποιήθηκε από την ανάδοχο εταιρία από το εξωτερικό με καθυστέρηση στους χρόνους παράδοσης. Επίσης γιατί στην προμήθεια στρώματος επί κοντώ που επίσης υπολείπεται, με τις διαστάσεις που περιγράφονται στην εγκεκριμένη μελέτη, υπήρξαν δυσκολίες εύρεσής του με αποτέλεσμα επίσης την καθυστέρηση της παραγγελίας από το εξωτερικό.
Πάντως κατά την διάρκεια της συζήτησης για το θέμα αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μυστακίδης που είχε θέσει σχετικό ερώτημα προς τον κ. Καψημάλη, αναρωτήθηκε τι θα γίνει και με τα προβλήματα που ήδη υπάρχουν στο έργο για να λάβει την εξής απάντηση από τον Δήμαρχο Δράμας: «Δεν θα παραλάβουμε το έργο αν υπάρχουν ατέλειες. Κι από τη στιγμή που δεν το παραλαμβάνουμε, υπάρχουν ποινικές ρήτρες». Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας πρόσθεσε ότι αν υπάρχουν οποιεσδήποτε ατέλειες και διαπιστωθούν από τους επιβλέποντες μηχανικούς τότε το έργο δεν πρόκειται να παραληφθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!