«Την Τρίτη 23 Φλεβάρη κάνουμε στάση εργασίας μεταξύ 9 π.μ. – 3 μ.μ. και καλούμε σε συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην πύλη του Νοσοκομείου Δράμας»

0
8271

Ανακοίνωση από το Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Δράμας

«ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ γιατί δεν δεχόμαστε να συνεχισθεί η πολιτική που χειροτερεύει τις συνθήκες εργασίας και ζωής μας και μετατρέπει τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας σε μονάδες «μίας νόσου».
Απεργούμε και διαδηλώνουμε γιατί απαιτούμε, με νομοθετική ρύθμιση, να γίνουν επείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι για να μην καταρρεύσουν οι δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας, κάτω από το «βάρος» του 3ου κύματος της επιδημίας.
Παρά την κυβερνητική προπαγάνδα περί «θωράκισης του ΕΣΥ», ο αριθμός των μονίμων εργαζομένων στην Υγεία μειώθηκε κατά 1632 εργαζόμενους (από 78.220 τον Ιανουάριο 2020 σε 76.588 το Δεκέμβριο 2020), μειώνεται η χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων κατά 22 εκατ. και για την αντιμετώπιση της επιδημίας κατά 392 εκατ., ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται οι εισφορές μας για υγειονομική περίθαλψη κατά 219 εκατ. ευρώ.
Ενώ και οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για την πορεία των εμβολιασμών δεν μπορούν να κρύψουν ούτε τις μεγάλες καθυστερήσεις στην προμήθεια εμβολίων, λόγω των οξύτατων ανταγωνισμών μεταξύ φαρμακευτικών ομίλων και κρατών, ούτε τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί η στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων στα νοσοκομεία από το ήδη ανεπαρκές προσωπικό. Αντίστοιχα στα Κέντρα Υγείας, η λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων, χωρίς την αναγκαία ενίσχυση με προσωπικό, οδηγεί στη συρρίκνωση λειτουργίας, όπως στο Κέντρο Υγείας Ελευσίνας.
Ταυτόχρονα, αντί να επιταχθούν οι ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα για την αντιμετώπιση της επιδημίας, η κυβέρνηση τους εξασφάλισε νέα κέρδη, μέσω της χρυσοπληρωμένης «ενοικίασης» κλινών, της κερδοσκοπίας στα τεστ για SARS-CoV-2 αλλά και με την απόφαση για περιορισμό κατά 80% των χειρουργικών επεμβάσεων στα δημόσια νοσοκομεία.
Αν και ομολογούν ότι «οι εργασιακοί χώροι έχουν γίνει η βασική πηγή διασποράς», αρνούνται να επιβάλλουν στην εργοδοσία να παρθούν τα αναγκαία συλλογικά μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και περιορίζονται σε «συστάσεις» προς τους εργοδότες.
Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι απέναντι μας έχουμε την πολιτική κυβερνήσεων που
αξιοποιεί την επιδημία για να προωθηθούν αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις που «εκκρεμούσαν».
Με αυτή την πολιτική και τους επιχειρηματικούς ομίλους που υπηρετεί, χρειάζεται να συγκρουστούμε για να προστατέψουμε την υγεία και τα δικαιώματα μας.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ