Τις επόμενες ημέρες οι συμβάσεις για 15 ανέργους ηλικίας 55-67 στον Δήμο Δράμας

0
2067

– Ολοκληρώνεται η διαδικασία των προτάσεων, όπως έκανε γνωστό την Τετάρτη ο ΟΑΕΔ
– Μιλά στα «Χ» ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Μιχάλης Τάσσου

Μέσα στο επόμενο 15ήμερο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των προτάσεων του ΟΑΕΔ για τους ωφελούμενους που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων ηλικίας 55-67 ετών και θα ενταχθούν στις θέσεις που έχουν ανακοινωθεί στον οργανισμό του Δήμου Δράμας.
Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού του Δήμου Δράμας και αναπληρωτής Δημάρχου κ. Μιχάλης Τάσσου επεσήμανε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ότι υπήρξαν πολλές διαμαρτυρίες από τους πολίτες σχετικά με την καθυστέρηση στην έναρξη υλοποίησης του προγράμματος. Ωστόσο, όπως εξήγησε, η διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος από τον ΟΑΕΔ απαιτεί να ολοκληρωθεί πρώτα η διαδικασία υποβολής των προτάσεων του οργανισμού (με τους ωφελούμενους που θα συμμετέχουν) προς τον Δήμο Δράμας και στη συνέχεια να γίνει η επιλογή του προσωπικού από τον δήμο.
Ταυτόχρονα, όπως εξήγησε ο κ. Τάσσου, την Τετάρτη ο ΟΑΕΔ έκανε γνωστό προς τον Δήμο Δράμας ότι τελειώνει η διαδικασία των προτάσεων για την κάλυψη των διαθέσιμων θέσεων. Επιπλέον, τόνισε ότι μέσα στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες θα πρέπει ο Δήμος Δράμας να επιλέξει τους δικαιούχους και να προχωρήσει σε συμβάσεις με τους ανέργους προκειμένου αυτοί να αναλάβουν έργο.
Η αίτηση του Δήμου Δράμας για ένταξη στο πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων ηλικίας 55-67 ετών, με προϋπολογισμό 270.000 ευρώ, εγκρίθηκε τον Απρίλιο. Στο πλαίσιο του προγράμματος, δεκαπέντε συμπολίτες μας αναμένεται να ωφεληθούν και παράλληλα να ενισχύσουν τις υπηρεσίες του Δήμου Δράμας.
Ο Δήμος Δράμας θεωρεί, πάντως, ότι το πρόγραμμα είναι σημαντικό, καθώς σε μια δύσκολη στιγμή, στο πέρας της εργασιακής τους πορείας, άνεργοι της ηλικιακής ομάδας 55-67 καλούνται να προσφέρουν έργο και να καλύψουν ένσημα τα οποία είναι χρήσιμα για τη συνταξιοδότησή τους. Ωστόσο, η υλοποίηση του προγράμματος θα είναι γίνει όχι μόνο προς όφελος τόσο των δικαιούχων αλλά και των υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, που χρήζουν ενίσχυσης σε προσωπικό, σε κάθε περίπτωση.

Οι 15 θέσεις του Δήμου Δράμας τις οποίες θα καλύψουν οι άνεργοι
Μέσω του προγράμματος στο οποίο αποφάσισε να ενταχθεί ο Δήμος Δράμας θα δημιουργηθούν οι εξής θέσεις:
-Στη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών, 1 άτομο του κλάδου ΠΕ Διοικητικών Υπηρεσιών και 1 άτομο του κλάδου ΔΕ Διοικητικών Τηλεφωνητών
-Στη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, 3 άτομα του κλάδου ΥΕ Εργατών Καθαριότητας – Αποκομιδής
-Στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου, 2 άτομα του κλάδου ΥΕ Εργατών Πρασίνου ή εργατών γενικά
-Στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, 1 άτομο του κλάδου ΥΕ Ελαιοχρωματιστών και 2 άτομα του κλάδου ΥΕ Οικοδόμων
-Στη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, 2 άτομα του κλάδου ΠΕ Διοικητικών
-Στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού, 2 άτομα του κλάδου ΠΕ Φυλάκων.

Η επιχορήγηση για την απασχόληση των ανέργων
Η επιχορήγηση υπολογίζεται για κάθε μήνα πλήρους απασχόλησης, τόσο για τους μισθωτούς όσο και τους ημερομισθίους, το ανώτερο, μέχρι 25 ημέρες ασφάλισης. Για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων, η διάρκεια της επιχορήγησης του προγράμματος ορίζεται στους 12 μήνες με δυνατότητα επέκτασης για άλλους δώδεκα.
Η επιλογή των δικαιούχων ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του ΟΑΕΔ που θα τους προτείνει στον Δήμο Δράμας το βασικό κριτήριο το διάστημα της μακροχρόνιας ανεργίας τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ