Πρόβλημα με τη στάθμευση και την πρόσβαση στo κέντρο

0
2865

Τι λένε για την όχληση από τα έργα του ΒΑΑ οι κ.κ. Αλ. Τσιαμπούσης, Γ. Μουχτάρης, Μ. Τάσσου και Γ. Καψημάλης

Συναντήσεις με κατοίκους της περιοχής όπου διεξάγονται τα έργα ανάπλασης της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) στην οδό 19ης Μαΐου είχαν ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Project» κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης και ο δημοτικός σύμβουλος της ίδιας παράταξης κ. Γιώργος Μουχτάρης. Στις συναντήσεις αυτές κατατέθηκαν παράπονα και από τους καταστηματάρχες της περιοχής για τον τρόπο με τον οποίο εκτελείται το έργο.
Όπως ανέφερε ο κ. Τσιαμπούσης που έθεσε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, στον χώρο των έργων επικρατεί μία άναρχη κατάσταση, καθώς δεν υπάρχει πρόσβαση προς τα καταστήματα. «Υπάρχει μία πολύ άσχημη εικόνα», δήλωσε ο κ. Τσιαμπούσης, προσθέτοντας ότι: «θα πρέπει οι επιβλέποντες του έργου και η αρμόδια Αντιδημαρχία να ακούσουν τους πολίτες. Ένα από τα παράπονά τους είναι ότι ο Δήμαρχος Δράμας τούς έχει κλείσει την πόρτα και δεν δίνει καν σημασία για τις διαμαρτυρίες τους».
Για το ίδιο θέμα, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γ. Μουχτάρης είπε ότι οι κάτοικοι της περιοχής όπου διεξάγονται τα έργα έχουν παραπονεθεί ότι με τον τρόπο που εξελίσσονται οι εργασίες έχουν σοβαρό πρόβλημα με τη στάθμευση των αυτοκινήτων τους. Οι κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν στον κ. Μουχτάρη ότι στη συγκεκριμένη περιοχή πρόκειται να γίνει πεζόδρομος σε συγκεκριμένο σημείο της περιοχής παρέμβασης και, κατά συνέπεια, δεν θα μπορούν να σταθμεύουν τα οχήματά τους. Ο κ. Μουχτάρης ζήτησε να ενημερωθεί από τον Δήμο Δράμας για τον αριθμό των θέσεων στάθμευσης που προβλέπεται να γίνουν στην περιοχή και αν υπάρχει η δυνατότητα να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες στάθμευσης των κατοίκων της περιοχής. Ο ίδιος πρότεινε να χορηγηθεί από τον Δήμο Δράμας προς τους κατοίκους της περιοχής των παρεμβάσεων κάρτα στάθμευσης, καθώς δεν θα έχουν πρόσβαση για στάθμευση επί της 19ης Μαΐου. Επίσης, είπε ότι ως λύση θα μπορούσε να εξετασθεί και η περίπτωση να δεσμευτούν κάποιες θέσεις στάθμευσης από το δημοτικό πάρκινγκ σε συνεννόηση με τον ιδιώτη που το αξιοποιεί, προκειμένου να βρεθεί κάποια λύση.
Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού του Δήμου Δράμας και αναπληρωτής Δημάρχου κ. Μιχάλης Τάσσου είπε ότι οι πρόσθετες θέσεις στάθμευσης στην περιοχή των παρεμβάσεων του ΒΑΑ είναι ένα πρόβλημα υπαρκτό και αυτό γιατί οι νόμιμες θέσεις στάθμευσης στην περιοχή ήταν πολύ λιγότερες από τις πραγματικές θέσεις στάθμευσης. Ο κ. Τάσσου είπε ότι υπάρχει πρόθεση από την πλευρά του Δήμου Δράμας να διατεθεί το μικρό πάρκινγκ (απέναντι από τον δημοτικό χώρο στάθμευσης και πίσω από το Αρχαιολογικό Μουσείο) για ελεγχόμενη στάθμευση. Είπε ότι ο χώρος θα είναι ελεγχόμενος και θα λειτουργεί με κάμερες και μπάρες. Πρόσθεσε, επίσης, ότι θα δοθεί δωρεάν πρόσβαση σε αυτόν τον χώρο στους κατοίκους της περιοχής. Η ενέργεια αυτή δρομολογείται, όπως διαβεβαίωσε ο Αντιδήμαρχος και τόνισε ότι στην πρόταση που θα καταθέσει ο Δήμος Δράμας για τα smart cities στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» περιλαμβάνεται η ηλεκτρονική διαχείριση της στάθμευσης. Εξήγησε, επίσης, ότι ένα κομμάτι της ελεγχόμενης στάθμευσης θα αφορά και τέτοιους δημοτικούς χώρους (όπως αυτός που βρίσκεται απέναντι από το δημοτικό πάρκινγκ πίσω από το Αρχαιολογικό Μουσείο). Πάντως, όπως είπε ο κ. Τάσσου, το πρόβλημα της στάθμευσης είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει πραγματικά να εξετάσει ο Δήμος Δράμας.
Για το πρόβλημα των χώρων στάθμευσης στην περιοχή παρέμβασης της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στην 19ης Μαΐου, ο Αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Γιάννης Καψημάλης ξεκαθάρισε ότι υφίσταται ένα θέμα, καθώς για τον όγκο των οχημάτων που στάθμευαν επί της οδού 19ης Μαΐου υπήρχαν πολύ λιγότερες νόμιμες θέσεις από τα αυτοκίνητα που τελικώς στάθμευαν στην περιοχή. Ο κ. Καψημάλης θύμισε τα διπλοπαρκαρίσματα στην περιοχή και την άναρχη διέλευση των οχημάτων επί του οδοστρώματος. Πρόσθεσε ότι σε πλήρη συνεννόηση με την Τροχαία της Δράμας και με το Αστικό ΚΤΕΛ τοποθετήθηκαν στην περιοχή πορτοκαλί κολωνάκια, ώστε να διασφαλιστεί τουλάχιστον η ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων και να μπορέσουν να λειτουργήσουν κάποιες θέσεις πάρκινγκ όσο διεξάγονται τα έργα. Πάντως, ο κ. Καψημάλης ανέφερε ότι το έργο του ΒΑΑ, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα τα οποία εκτελεί ο Δήμος Δράμας, με έργα βιοκλιματικής αλλαγής μεταξύ του πάρκου της Αγίας Βαρβάρας και του Δημοτικού Κήπου, προβλέπει θέσεις πάρκινγκ στις οδούς Κύπρου, Καραϊσκάκη, Θεοτοκοπούλου, όπως και εσοχές για τα Αστικά ΚΤΕΛ και φορτοεκφορτώσεις επί της 19ης Μαΐου. Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Καψημάλης, ο Δήμος Δράμας έχει προχωρήσει σε διάνοιξη του δρόμου πίσω από τη ΔΕΥΑΔ, παραχωρώντας επιπλέον θέσεις πάρκινγκ στον χώρο πίσω από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Δράμας. Πρόσθεσε ότι τα τελευταία δύο χρόνια στην περιοχή έχουν διατεθεί επιπλέον 50 θέσεις στάθμευσης, οι οποίες δεν επαρκούν, αλλά, όπως είπε, θα αξιοποιηθεί και το μικρό πάρκινγκ απέναντι από τον δημοτικό χώρο στάθμευσης που σήμερα μισθώνεται από ιδιώτη. Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Καψημάλης, στόχος είναι το μικρό πάρκινγκ να καλύψει τις ανάγκες των μόνιμων κατοίκων της περιοχής. Σχετικά με την πρόσβαση στα καταστήματα της περιοχής, είπε ότι ο Δήμος Δράμας προσπαθεί να εξασφαλίσει την ελεύθερη πρόσβαση των πελατών προς τα καταστήματα κατά τη διάρκεια των έργων και ότι η επικοινωνία με τους επαγγελματίες της περιοχής είναι συνεχής προκειμένου να εξυπηρετούνται μέχρι να τελειώσει το έργο της πλακόστρωσης. Τα έργα που γίνονται στην περιοχή απαιτούν υπομονή από όλους, σημείωσε ο κ. Καψημάλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!