«Βάζουν πλάτη» για το Αρχοντικό

0
2297

Μετά το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, ακολούθησαν επαφές του Δήμου Δράμας με τον ΕΦΚΑ για μεγαλύτερη περίοδο μίσθωσης από την ΚΥΚΛΩΨ

Με τον διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού είχε συνάντηση στην Αθήνα προχθές ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, προκειμένου, μεταξύ άλλων, να βρεθεί λύση στο θέμα της μίσθωσης του Αρχοντικού της οδού Περδίκα που ανήκει στον ΕΦΚΑ και το οποίο σήμερα κινδυνεύει από την εγκατάλειψη.
Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Δράμας, για τον λόγο αυτό υπήρξε επικοινωνία και με τον πρόεδρο του ΕΦΚΑ, με στόχο να βρεθεί σύντομα μία λύση στο θέμα της μίσθωσης του Αρχοντικού, με την παρέμβαση και της κυβέρνησης.
Στόχος είναι τα 30 χρόνια μίσθωσης προς την ΚΥΚΛΩΨ, που είχε αποφασίσει αρχικά ο ΕΦΚΑ, να γίνουν τελικά 50. Εάν αυτό γίνει, σύμφωνα με όσα είπε ο Δήμαρχος Δράμας, θα μπορέσει η ΚΥΚΛΩΨ να επανέλθει με νέο αίτημα προκειμένου να συντηρηθεί και να αναδειχθεί η οικία Παμπούκα, γνωστή στους περισσότερους ως Αρχοντικό της Περδίκα.
Υπενθυμίζεται ότι μόλις τις προηγούμενες ημέρες είχε περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισμα σχετικό με την παραχώρηση του κτηρίου με μίσθωση από τον ΕΦΚΑ στην Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Δράμας «ΚΥΚΛΩΨ» για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 50 ετών και όχι 30, όπως όριζε η αρχική απόφαση του ΕΦΚΑ, εξαιτίας της οποίας η ΚΥΚΛΩΨ απέσυρε το ενδιαφέρον της για τη μίσθωση και ανάδειξη του χώρου. Πρόταση για την υιοθέτηση ψηφίσματος για το ίδιο θέμα είχε καταθέσει προς το Δημοτικό Συμβούλιο η παράταξη «Πόλη + Ζωή».
Σημειώνεται ότι η μίσθωση του Αρχοντικού από την ΚΥΚΛΩΨ οδηγήθηκε σε ναυάγιο, όπως είχαν αποκαλύψει στις 21 Απριλίου τα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας».
Η ΚΥΚΛΩΨ είχε εκφράσει το ενδιαφέρον της για τη μακροχρόνια εκμίσθωση του εγκαταλελειμμένου ιστορικού χώρου της Δράμας, που σήμερα ανήκει στον ΕΦΚΑ, προκειμένου να αποκαταστήσει τις εκτεταμένες φθορές και να το μετατρέψει σε χώρο πολιτισμού που θα χρησιμοποιούν οι Δραμινοί πολίτες. Παράλληλα, σκόπευε να αξιοποιήσει τον αύλειο χώρο που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του ακινήτου για τη δημιουργία ανοικτού χώρου αναψυχής, ωστόσο τελικά ο σχεδιασμός αυτός, δυστυχώς, ανατράπηκε. Οι συζητήσεις μεταξύ του ΕΦΚΑ και της ΚΥΚΛΩΨ απέβησαν άκαρπες, καθώς υπήρχε διαφωνία σχετικά με το χρονικό διάστημα της μίσθωσης. Ο ΕΦΚΑ δεν άλλαξε την αρχική του απόφαση, σύμφωνα με την οποία παραχωρούσε το ακίνητο για περίοδο 30 ετών, κάτι που δεν βρήκε σύμφωνη την ΚΥΚΛΩΨ, η οποία θα επιθυμούσε η παραχώρηση να είναι για περισσότερα χρόνια, με αποτέλεσμα τελικώς να αποσύρει το ενδιαφέρον της γνωστοποιώντας την απόφασή της με επιστολή προς τον φορέα στις 22 Μαρτίου. Με τη σειρά του και ο ΕΦΚΑ, με σχετική απόφασή του στις 8 Απριλίου, ανακάλεσε την απόφαση που είχε λάβει το διοικητικό του συμβούλιο, αναφορικά με τη μακροχρόνια παραχώρηση χρήσης του ακινήτου με αντάλλαγμα στην «ΚΥΚΛΩΨ ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

Οι συναντήσεις του Δημάρχου Δράμας με τους κυρίους Θεοδωρίδη και Αποστολίδη
Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Δημάρχου Δράμας κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου στην Αθήνα, έγιναν επαφές και με τους δωρητές κ. Άρη Θεοδωρίδη και Κώστα Αποστολίδη, προκειμένου να συνεχιστούν οι συνεργασίες για έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και τα οποία θα λειτουργήσουν προς όφελος της τοπικής κοινωνίας αλλά και των δημοτών, όπως επεσήμανε ο κ. Μαμσάκος χωρίς να τα κατονομάσει. Ωστόσο, όπως είναι γνωστό, κάποια από αυτά αφορούν την ενεργειακή αναβάθμιση του Αρρένων, που εξελίσσεται, την κατασκευή του νέου κολυμβητηρίου, την ανακατασκευή του χώρου των κερκίδων στο δημοτικό στάδιο, την ανάπλαση του περιφερειακού στους πρόποδες του Κορυλόβου και όχι μόνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ