Έξι νέες παιδικές χαρές παραλαμβάνει ο Δήμος Δράμας

0
2783

Από τον Ιούνιο αναμένεται και δημοπράτηση για την παιδική χαρά του Δημοτικού Κήπου

Έξι νέες παιδικές χαρές ολοκληρώνονται και παραδίδονται το επόμενο χρονικό διάστημα στον Δήμο Δράμας. Πρόκειται για την παιδική χαρά Αμπελοκήπων, την παιδική χαρά Στενημάχου, την παιδική χαρά στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού, την παιδική χαρά των Εργατικών Κατοικιών Αρκαδικού, την παιδική χαρά Αρκαδικού στην οδό Θάσου και την παιδική χαρά Χωριστής. Η κατασκευή της παιδικής χαράς της οδού Θάσου είναι σε πιο πρώιμο στάδιο, ενώ οι υπόλοιπες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, εξήγησε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Γιάννης Καψημάλης.
Ο Αντιδήμαρχος πρόσθεσε επίσης ότι θα προχωρήσει στο στάδιο της δημοπράτησης η παιδική χαρά του Δημοτικού Κήπου της Δράμας και η παιδική χαρά της οδού Ζάπα στη Νέα Κρώμνη. Η χρηματοδότηση της παιδικής χαράς του Δημοτικού Κήπου της Δράμας εγκρίθηκε από το «Πράσινο Ταμείο» με το ποσό των 234.000 ευρώ περίπου. Το σύνολο του έργου είναι ύψους 570.000 ευρώ. Η διαφορά θα καλυφθεί από τον Δήμο Δράμας.
Ειδικότερα για την παιδική χαρά που θα κατασκευαστεί στον Δημοτικό Κήπο Δράμας, πρέπει να σημειωθεί ότι το έργο αφορά την κατασκευή νέας παιδικής χαράς στο χώρο που υπήρχε η παλιά και πλέον αποξηλωμένη εντός του Δημοτικού Κήπου της Δράμας. Στη θέση που θα γίνει η νέα παιδική χαρά παρουσιάζονται σημεία όπου υπάρχει υψηλή στάθμη υπόγειων νερών και λάσπης λόγω της πισίνας που υπήρχε. Για τον λόγο αυτό, στη μελέτη του έργου προβλέπεται η δημιουργία δικτύου στραγγιστηρίων συλλογής και αποστράγγισης των νερών. Στη νέα παιδική χαρά προβλέπεται ακόμα να τοποθετηθούν σύγχρονα όργανα γυμναστικής, με δυνατότητα εξυπηρέτησης διαφόρων ηλικιακών ομάδων και παιδιών ΑΜΕΑ, υποδομή ελαστικού δαπέδου και παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων, πινακίδες, φωτιστικά LED, μεταλλική περίφραξη που εμποδίζει την ανεξέλεγκτη πρόσβαση κλπ.Τα όργανα που σχεδιάζεται να τοποθετηθούν για τα νήπια στη νότια και ανατολική πλευρά του κεντρικού διαδρόμου είναι μία τετραθέσια κούνια, οκταθέσια τραμπάλα, πολυσύνθετο θεματικό όργανο, όργανο ισορροπίας, διαδραστικό θεματικό παιχνίδι και ελαστικό παιχνίδι. Για τα μεγαλύτερα παιδιά στη βόρεια και βορειοδυτική πλευρά του κεντρικού διαδρόμου θα τοποθετηθούν τετραθέσια κούνια, εναέρια τραμπάλα – ταλάντωση, πολυσύνθετο όργανο αναρρίχησης, σύνθετο όργανο αναρρίχησης, τραμπολίνο, φωτεινό παιχνίδι ελατήριο και πολυέδρα αναρρίχησης.Στην περιοχή για ΑΜΕΑ, στα νοτιοανατολικά του κεντρικού διαδρόμου θα τοποθετηθεί ένας μύλος για αμαξίδιο, τραμπάλα για αμαξίδιο και κούνια για αμαξίδιο.Εάν τελικά το έργο υποβληθεί και ενταχθεί για χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο», θα λύσει ένα χρόνιο αίτημα των γονέων, ειδικά στην περιοχή του κέντρου της πόλης, το οποίο αφορά τη δημιουργία νέας παιδικής χαράς στο Δημοτικό Κήπο της Δράμας, αφού εδώ και αρκετό καιρό η παλιά παιδική χαρά έχει αποξηλωθεί και δεν υφίσταται κατάλληλος χώρος ψυχαγωγίας για τα παιδιά εντός του Δημοτικού Κήπου.Το έργο περιλαμβανόταν στις προθέσεις τόσο της σημερινής Δημοτικής Αρχής σε επίπεδο προγραμματικών διακηρύξεων όσο και προηγούμενων Δημοτικών Αρχών, ωστόσο για διάφορους λόγους δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ