Το 3ο διεθνές συνέδριο του eκπ@ιδευτικού κύκλου και της ΔΔΕ Δράμας

Θα συμμετέχουν περισσότερα από 10 πανεπιστημιακά ιδρύματα και φορείς

0
3138

Περισσότερα από δέκα πανεπιστημιακά ιδρύματα και φορείς εκπαίδευσης από την χώρα μας και το εξωτερικό θα συμμετέχουν στο 3ο Διεθνές Συνέδριο του eκπ@ιδευτικού κύκλου και της ΔΔΕ Δράμας όπως γνωστοποίησε ο διεθυντής ΔΔΕ Δράμας κ. Σπύρος Κιουλάνης.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί από τις 8 έως τις 10 Μαΐου του 2020 στην Δράμα.
Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι προηγήθηκε το 1ο Διεθνές Συνέδριο που έγινε το 2015 και το 2ο Διεθνές Συνέδριο που έγινε το 2018.
To 2ο Διεθνές Βιωματικό Συνέδριο Εφαρμοσμένης Διδακτικής με θέμα «Διδακτικές Τάσεις και Προκλήσεις στα Σύγχρονα Περιβάλλοντα Μάθησης» είχε πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2018 στην Δράμα φιλοξενώντας περισσότερους από 200 εισηγητές από την Ελλάδα την Αγγλία, την Σκωτία και άλλες χώρες.
Το Συνέδριο ήταν μια ιδέα που αφορούσε την βιωματική μάθηση η οποία ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια. Το σημαντικό ήταν ότι δεν υπήρξαν σε εκείνο το συνέδριο εισηγήσεις που αναφερόταν στην βιωματική μάθηση μόνο θεωρητικά αλλά υπήρξε και μία σειρά παρουσιάσεων που έγιναν με βιωματικό τρόπο. Για παράδειγμα στην ενότητα που αφορούσε την ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σε θέματα διαφορετικότητας. Εκπαιδευτικοί μπήκαν στον ρόλο του χρήστη αναπηρικού αμαξιδίου παίρνοντας την θέση του αλλά και μαθαίνοντας πως γίνεται να διδάσκεται ο χορός σε άτομα που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο…
Σκοπός δε του 2ου συνεδρίου ήταν να αναδειχθούν καινοτόμες πρακτικές, διδακτικοί νεωτερισμοί, τάσεις, προκλήσεις, προοπτικές και σύγχρονες παιδαγωγικές κατευθύνσεις στη διδακτική στα πεδία της τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης, της εκπαίδευσης ενηλίκων και της διαδικτυακής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
Το Συνέδριο απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης, εκπαιδευτές ενηλίκων, μέλη ΔΕΠ, φοιτητές/τριες, μεταπτυχιακούς φοιτητές/τριες, υποψήφιους διδάκτορες και μεταδιδάκτορες και ερευνητές
Ενώ οι θεματικές περιοχές του Συνεδρίου ήταν: Οι Σύγχρονες Διδακτικές Κατευθύνσεις και Προκλήσεις στην Τυπική και μη Τυπική Εκπαίδευση. Οι Σύγχρονες Παιδαγωγικές Θεωρίες και Διδακτικά Μοντέλα στην Τυπική Εκπαίδευση. Η Πανεπιστημιακή Παιδαγωγική. Οι Σύγχρονες Κατευθύνσεις και Προοπτικές στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση. Οι Σύγχρονες Τάσεις και Προοπτικές στην Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών. Η Διδακτική Μεθοδολογία στην Ειδική Εκπαίδευση. Οι Σύγχρονες Τάσεις και Προκλήσεις στη Δια Βίου Μάθηση. Οι Σύγχρονες Τάσεις και Προοπτικές της εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης Σύγχρονες Διδακτικές Προσεγγίσεις στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Η Εκπαίδευση μέσω νέων τεχνολογιών- Σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεεκπαίδευση και οι Σύγχρονες Κατευθύνσεις και Προοπτικές της Διαδικτυακής Μάθησης.
Τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα στις 29 ιουλίου θα γίνει και η 1η ανακοίνωση του 3ου διεθνούς βιωματικού επιστημονικού Συνεδρίου εφαρμοσμένης διδακτικής με τίτλο: “Νέες Προκλήσεις στην Εκπαίδευση” (3rd International Experiential Conference on Applied Teaching: “New Challenges in Education”) όπως έκανε γνωστό επίσης ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ