Το αδιαχώρητο στο χιονοδρομικό

0
761

Χιλιάδες επισκέψεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου


Αξιοποίησαν τις χιονοπτώσεις του σαββατοκύριακου με τον καλύτερο τρόπο χιλιάδες εκδρομείς που επισκέφθηκαν κατά το διήμερο το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, κάνοντας σκι, σνόουμπορντ ή βόλτες στο μαγευτικό τοπίο του χιονισμένου βουνού.
Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, τόνισε ότι ειδικά την Κυριακή υπήρχε το αδιαχώρητο στο χιονοδρομικό κέντρο. Από τις εκτιμήσεις των ανθρώπων της αναδόχου εταιρείας και όχι μόνο για τη συγκεκριμένη ημέρα, υπολογίζεται ότι ανέβηκαν στο χιονοδρομικό κέντρο τουλάχιστον 800 οχήματα και περίπου 3000 επισκέπτες.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας μίλησε για ένα πολύ επιτυχημένο σαββατοκύριακο, εκφράζοντας την ευαρέσκειά του για το γεγονός ότι στο χιονοδρομικό ανέβηκαν πάρα πολλές οικογένειες με τα παιδιά τους, που έπαιξαν στο χιόνι και χάρηκαν το πανέμορφο τοπίο. Πρόσθεσε δε ότι λόγω της χιονόπτωσης, έγινε εφικτή η λειτουργία και της πίστας «Μέστα» ή «Γιαγιά», όπως και τα δυο baby lift. Η πίστα του Παππού δεν δούλεψε γιατί δεν είχε αρκετή χιονοκάλυψη, ενώ εκεί υπήρχαν και τα λεγόμενα ανεμοσούρια, που μετέφεραν ποσότητες χιονιού. Οι άνθρωποι του κέντρου προσπάθησαν να στρώσουν το χιόνι στη συγκεκριμένη πίστα με ειδικά ερπυστριοφόρα οχήματα, αλλά δεν ήταν εφικτό να έχει σε όλη την έκταση της πίστας ικανό χιόνι για σκι. Κατά την διάρκεια του διημέρου υπήρξαν και υψηλού επιπέδου παροχές υπηρεσιών, επεσήμανε ο κ. Παπαεμμανουήλ, προσθέτοντας ότι υπήρχε και μια εκδήλωση με την DJ Μαριλίτα που απογείωσε την ψυχαγωγία, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.
Η ικανοποίηση των επισκεπτών ήταν εμφανής και πολύ εύκολο να διαπιστωθεί από τις εκφράσεις των προσώπων, ενώ πάρα πολλά ήταν και τα συγχαρητήρια που επιτέλους το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού άνοιξε μετά από τόσο καιρό.
Στο χιονοδρομικό κέντρο έφθασαν επισκέπτες από την Δράμα, την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, την Ξάνθη, την Καβάλα, την Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς, την Βέροια κλπ. Άλλωστε και στο παρελθόν το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, παρά τα κατά καιρούς προβλήματα έχει αποδείξει ότι μπορεί να αποτελέσει μαγνήτη χιλιάδων επισκεπτών, φίλων του χειμερινού τουρισμού, από όλη την Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο. Από την άλλη πλευρά φάνηκε για μια ακόμη φορά ότι μπορεί να αποτελέσει σημαντικό κινητήριο παράγοντα της τοπικής οικονομίας, λόγω της επισκεψιμότητας.
Η αισιοδοξία για το υπόλοιπο της χειμερινής περιόδου, είναι διακριτή στους ανθρώπους που διαχειρίζονται χιονοδρομικό κέντρο αλλά και στην Περιφέρεια ΑΜΘ καθώς οι προβλέψεις για χιονοπτώσεις είναι πολύ ενθαρρυντικές αυτή την περίοδο, αν και το μοναδικό τοπίο που προσφέρει το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού και το ίδιο το βουνό, δικαιολογημένα αποτελεί από μόνο του πόλο έλξης επισκεπτών που διψούν για χειμερινές αποδράσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ