Το Drama Comics Festival διοργανώνει έκθεση και εργαστήρια εικονογράφησης για παιδιά και ενήλικες

0
1390

Στις 9, 10 και 11 Σεπτεμβρίου

Το Drama Comics Festival και η ομάδα “Λευκός Χώρος” σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και τον Δήμο Δράμας διοργανώνει έκθεση και εργαστήρια εικονογράφησης για παιδιά και ενήλικες.
Το αφιέρωμα στην εικονογράφηση εντάσσεται στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και θα πραγματοποιηθεί στο καφενείο “Ελευθερία” στις 9, 10 και 11 Σεπτεμβρίου (ώρες επίσκεψης 10.00-1.00 π.μ. και 7.00-9.00 μ.μ.)
Παράλληλα με την έκθεση κατά τις απογευματινές ώρες στο αίθριο του καφενείου “Ελευθερία” θα λειτουργήσουν εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες με θέμα τη δημιουργία βιβλίου-σεναρίου με τις εικονογράφους Μαρίνα Δημοπούλου και Ανθή Σαμαρτζίδου.
Για κράτηση θέσης στα εργαστήρια (6 άτομα ανά ομάδα) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο 6906250840.

Περιγραφή εργαστηρίου της Ανθής Σαμαρτζίδου για παιδιά άνω των 6 ετών και ενήλικες – Δημιουργία σεναρίου φαντασίας
Στο εργαστήριο αυτό θα δημιουργήσουν και θα εικονογραφήσουν ένα μικρό φανταστικό σενάριο με τη μέθοδο της δημιουργικής γραφής παίζοντας με τις καρτέλες από την τράπουλα του Προπ χωρισμένοι σε ομάδες των έξι ατόμων.
Πρώτα από όλα θα δημιουργήσουν τους φανταστικούς ήρωες! Ποιοι είναι; Τι τους αρέσει και τι απεχθάνονται; Έχουν φίλους, εχθρούς, ανταγωνιστές;
Στη δεύτερη φάση χρησιμοποιώντας τις καρτέλες της τράπουλας Προπ και επιλέγοντας από τις αναποδογυρισμένες καρτέλες στην τύχη, θα δομήσουν βήμα- βήμα το σενάριο της ιστορίας.
Σε μεγάλες κόλες Α3 η κάθε ομάδα θα δημιουργήσει το δικό της story-board εικονογραφώντας τους χαρακτήρες και τοποθετώντας τα λόγια τους σε μπαλονάκια κόμικ.
Στο τέλος του εργαστηρίου η κάθε ομάδα αν επιθυμεί θα εκθέσει τη δημιουργία της στον εσωτερικό χώρο της έκθεσης και θα την πάρει μετά την λήξη.

Περιγραφή εργαστηρίου εικονογράφησης της Μαρίνας Δημοπούλου για παιδιά δημοτικού – Δημιουργία μικρού βιβλίου
Στο εργαστήριο αυτό η κ. Δημοπούλου θα εξηγήσει και θα δείξει πως φτιάχνεται ένα βιβλίο από την αρχή.
Χρησιμοποιώντας μεγάλα χαρτιά Α3 τα οποία θα διπλώσουν στη μέση ξανά και ξανά, θα δημιουργήσουν ένα μικρό βιβλιαράκι 8/16 σελίδων. Στη συνέχεια θα χωρίσουν τις σελίδες, θα φτιάξουν εξώφυλλο και τέλος θα δέσουν το βιβλίο με ένα ωραίο λεπτό σκοινί, σχεδόν όπως κάνει ο βιβλιοδέτης. Το βιβλιαράκι μας είναι έτοιμο!
Στη δεύτερη φάση, θα το γεμίσουν με εικόνες μιας ιστορίας, τις οποίες θα δημιουργήσουν χρησιμοποιώντας σφραγίδες και στάμπες διαφόρων σχημάτων που θα δοθούν στα παιδιά και μελάνι σφραγίδας σε διάφορα χρώματα.
Τέλος θα γράψουν τον τίτλο της ιστορίας στο εξώφυλλο του βιβλίου με τη μέθοδο letraset που ήταν πολύ διαδεδομένη τις προηγούμενες δεκαετίες.
Στο τέλος του εργαστηρίου το κάθε παιδί θα πάρει μαζί του το βιβλιαράκι που θα έχει φτιάξει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!