Πράσινο φως για την κρατική ενίσχυση στους πατατοπαραγωγούς του Κάτω Νευροκοπίου

0
1599

Κωνσταντίνος Μπλούχος: «Σέβομαι τον μόχθο του αγρότη και θα συνεχίσω να είμαι δίπλα τους κάθε φορά που με χρειάζονται»

Σύμφωνα με ενημέρωση που προέκυψε από το γραφείο του κ. Μπλούχου αναφέρεται ότι «το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προβαίνουν σε τροποποιητική της ΚΥΑ με αριθμό 720/132077/19-5-2021 (ΦΕΚ Β’ 2123/21.05.2021) για τη χορήγηση κρατικής ενίσχυσης στους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων οι οποίοι επλήγησαν κατά την παρελθούσα περίοδο από την πανδημία. Μεταξύ αυτών, ενισχύονται και οι πατατοπαραγωγοί του Λεκανοπεδίου Κάτω Νευροκοπίου Δράμας.
Οι ενέργειες του βουλευτή Δράμας κ. Μπλούχου τελεσφόρησαν. Ο κ. Μπλούχος καθ’ όλη τη
διάρκεια του καλοκαιριού υπομονετικά, με διαρκείς υπενθυμίσεις και οχλήσεις προς τα αρμόδια υπουργεία επιζητούσε με επιμονή την υπέρβαση στις όποιες χρονικές καθυστερήσεις που αφορούσαν τη συγκεκριμένη διαδικασία για τον καθορισμό του τελικού ύψους των αποζημιώσεων».
Μετά από αυτή τη θετική εξέλιξη, ο κ. Μπλούχος δήλωσε: «Για εμένα προσωπικά, αποτελεί πρώτιστο μέλημά μου η στήριξή του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας μας. Όλο αυτό το διάστημα ενδεχομένως οι αγρότες μας να παραπλανήθηκαν ίσως και να εξαπατήθηκαν όσον αφορά τις διαδικασίες, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε έναν εύλογο εκνευρισμό.
Σέβομαι το μόχθο του αγρότη και θα συνεχίσω να είμαι δίπλα τους κάθε φορά που με χρειάζονται. Ευχαριστώ τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό και τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, οι οποίοι έδειξαν εμπράκτως την απαραίτητη ευαισθησία, ανταποκρίθηκαν άμεσα στην επίλυση του συγκεκριμένου διαδικαστικού προβλήματος δηλώνοντας παρόντες και πρόθυμοι να ακούσουν με προσοχή κάθε εκπρόσωπο της ελλαδικής περιφέρειας που τους μεταφέρει τα προβλήματά της χωρίς παραμορφωτικά φίλτρα.
Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη υλοποιεί στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της. Παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα, που ενδεχομένως θα δικαιολογούσαν παραβλέψεις ή καθυστερήσεις, απέδειξε ότι κάνει ό,τι μπορεί, για να βοηθήσει τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις της χώρας μας, όπως είναι οι αγρότες μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ