Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του 45ου Φεστιβάλ Δράμας

0
1699

Εκπαιδευτικά βίντεο στη σελίδα του DISFF


Το 45ο Φεστιβάλ Δράμας, ανανεωμένο σε εικόνα και περιεχόμενο και πανέτοιμο να υποδεχθεί ό,τι πιο φρέσκο στον χώρο της μικρού μήκους ταινίας, θα διεξαχθεί στις 5-11 Σεπτεμβρίου 2022 στην Δράμα.
Tο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Δράμας, δίνει ιδιαίτερη σημασία φέτος, στην εξωστρέφεια και την ποικιλομορφία των σχεδίων και στην προώθηση των καλύτερων ελληνικών projects στο εξωτερικό.
*Εκτός από το PitchingLab, το οποίο φέτος δέχτηκε πληθώρα σχεδίων, και θα πραγματοποιήσει το εργαστήριο του στη Δράμα, με 16 διεθνή projects, τα οποία θα παρουσιαστούν και θα διαγωνιστούν για το βραβείο Pitching το Σάββατο 10/9 στο PitchingForum, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του DISFF επεκτείνεται στη μεθοδολογία του development , και υποδέχεται για πρώτη χρονιά στη Δράμα, το TSFM Word-Frame Greece, ένα εντατικό εργαστήριο του TorinoShortFilmMarket, που στόχο έχει τη δημιουργία μιας μικρού μήκους ταινίας (μυθοπλασίας ή υβριδικής), στο οποίο επιλέχτηκαν να συμμετάσχουν 8 ελληνικά σχέδια. Ένα από αυτά θα επιλεγεί από τους εκπαιδευτές, να παρακολουθήσει το τελικό, εξαήμερο εργαστήριο του TSFM Vol. 7, τον Δεκέμβριο στο Τορίνο.
*Θέλοντας να δώσει έμφαση στις τεχνικές ανάπτυξης των σχεδίων, δύο από τα βραβεία τoυ 45ουDISFF, προορίζονται για το development δύο projects από το PitchingLab,νώ για πρώτη φορά θα δοθεί συνέχεια στην παρουσία του PitchingLab, στην Αθήνα, στις 17-18 Σεπτεμβρίου, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, στο πλαίσιο της εκδήλωσης ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (15-18/9).
Σε αυτό το διήμερο workshop, θα παρουσιαστούν 5 επιλεγμένα ελληνικά σχέδια που ξεχώρισαν από τις καταθέσεις στο PitchingLab, και θα δοθεί έμφαση στην εξωστρέφεια και την τελειοποίηση τους με στόχο τη διεθνή αγορά.
Όπως σημειώνει η υπεύθυνη του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του DISFF Βαρβάρα Δούκα, «είναι άοκνη η προσπάθεια μας για υποστήριξη πρωτότυπων ιδεών και στήριξη τους στα πρώτα τους βήματα. Η πρωτογενής δημιουργία της μικρού μήκους ταινία, σε παγκόσμια κλίμακα, έχει διανύσει αλματώδη πορεία σε όλα τα είδη.
Η συνεχής μας παρουσία τα 8 τελευταία χρόνια, μας έχει κάνει κοινωνούς ιστοριών από τη σύλληψη τους ακόμα, και χαιρόμαστε ιδιαίτερα, όταν τις βλέπουμε πια ως ολοκληρωμένες ταινίες να διανύουν τη διεθνή τροχιά τους.
*Γι’ αυτό, ένα από τα αφιερώματα του DISFF θα είναι σε μία επιλογή 14 ταινιών από τις 130 συνολικά που πέρασαν αυτά τα χρόνια από τη διαδικασία του PitchingLab. Το πρόγραμμα θα προβάλλεται στην online πλατφόρμα του Φεστιβάλ από τις 5 Σεπτεμβρίου, ενώ 7 από θα τις ταινίες θα παιχτούν σε φυσική προβολή την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου».

 

Το σημερινό πρόγραμμα
Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου

Δημοτικό Ωδείο
19:00:
Τελετή Έναρξης – Opening Ceremony
LIVE STREAMING

Κινηματογράφος Ολύμπια
21:00:
Προβολή OL-AN1
ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ANIMATION
ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

Θερινός Κινηματογράφος Αλέξανδρος
22:00:
Προβολή AL-SG1
SHORT & GREEN
In Vain (Greece)
Myosotis (Switzerland)
Aralkum (Uzbekistan)
Magma (Austria)
Sirens (Germany)
Summer of Bees (Finland)
ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ