Το Φεστιβάλ Κόμικς Δράμας έρχεται για να συναρπάσει

0
3787

Mια ξεχωριστή εκδήλωση, το Φεστιβάλ Κόμικς της Δράμας, διοργανώνει φέτος στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Δράμας η δραμινή ομάδα “Λευκός χώρος” προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους φίλους της συγκεκριμένης τέχνης στο Drama Comics Festival.

Στόχος αυτού του φεστιβάλ όπως και της Διεθνούς Συνάντησης για την performance art που διεξάγεται στις αποθήκες του ΟΣΕ είναι το ΦΤΜΜ Δράμας να έρθει σε επαφή με τέχνες που είναι κοντά στον κινηματογράφο και αυτές να λειτουργήσουν σαν προπομπός του σύμφωνα με όσα είπε στην διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας κ. Δημήτρης Καραμπατζάκης.
Το Drama Comics Festival γίνεται σε στενή συνεργασία με την Ιταλική Πρεσβεία και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας ο οποίος θύμισε μεταξύ άλλων και την διοργάνωση της Μουσικοποιητικής βραδιάς που θα διεξαχθεί στις 8.30 το βράδυ της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων.
Από την πλευρά της δραμινής ομάδας “Λευκός χώρος” από την οποία ξεκίνησε η πρωτοβουλία της διεξαγωγής του Φεστιβάλ Κόμικς της Δράμας, ο κ. Χρήστος Βογιατζής, είπε στην διάρκεια της ίδιας συνέντευξης τύπου, ότι ελπίδα όλων είναι το Φεστιβάλ Κόμικς να γίνει θεσμός και είναι γενικότερη η εκτίμηση ότι θα είναι εντυπωσιακή αυτή η πρώτη προσπάθεια. Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Μιχαηλίδης, Διδάκτωρας του τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, και μέλος της ομάδας “Λευκός χώρος” είπε ότι το Φεστιβάλ Κόμικς είναι μια προσπάθεια που γίνεται από εικαστικούς καλλιτέχνες που είναι ευαίσθητοι στον τομέα της εικονογραφήγησης. Είπε επίσης ότι πρόκειται για το πρώτο βήμα αυτής της προσπάθειας που αποτελείται από πέντε εκθέσεις σε τέσσερις διαφορετικούς χώρους …

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κόμικς Δράμας
Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου
Εργαστήριο: Παιχνίδια φαντασίας…(Ανθή Σαμαρτζίδου). Ώρα: 17.00 Αίθουσα παλαιού Δημαρχείου
Συνάντηση: «Ένα γλυκό ξημέρωμα. 14 ιστορίες για την Αθήνα της Κατοχής». Φουαγιέ Φεστιβάλ Τ.ΜΜ Πάρκο Αγίας Βαρβάρας Ώρα: 18.00
Εγκαίνια Φουαγιέ Φεστιβάλ Τ.Μ.Μ. Ώρα: 20.00 Κεντρικοί Ομιλητές: Γιάννης Κουκουλάς, Αλέξια Οθωναίου.

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου
Εργαστήριο: Φτιάξε τον ήρωα σου (Γιώργος Τζάτζιος) Ώρα: 18.00 Αίθουσα παλαιού Δημαρχείου
Διάλεξη: «Κόμικς και Μετάφραση. Το μεταφραστικό μοντέλο του KlausKaindl.» Ομιλήτρια: Ελένη Κασάπη (Καθ. Μεταφρασεολογίας ΑΠΘ) Φουαγιέ Φεστιβάλ Τ.ΜΜ Πάρκο Αγίας Βαρβάρας. Ώρα: 18.30
Συνάντηση: «Χρήστος Δημητρίου. Νομαδισμός και Αφήγηση» Φουαγιέ Φεστιβάλ Τ.ΜΜ Πάρκο Αγίας Βαρβάρας. Ώρα: 20.00 Κεντρικοί Ομιλητές: Γιώργος Μπότσος, Γιάννης Κουκουλάς.

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου
Εργαστήριο: Παιχνίδια φαντασίας… (Ανθή Σαμαρτζίδου) Ώρα: 18.00. Αίθουσα παλαιού Δημαρχείου.
Συνάντηση: Λόγια και Εικόνες. Γιώργος Μπότσος –GiuseppePalumbo. Φουαγιέ Φεστιβάλ Τ.ΜΜ Πάρκο Αγίας Βαρβάρας. Ώρα: 20.00 Ομιλητής: Γιώργος Μπότσος

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου
Εργαστήριο: Φτιάξε τον ήρωα σου (Γιώργος Τζάτζιος) Ώρα: 18.00 Αίθουσα παλαιού Δημαρχείου.
Διάλεξη: Φουαγιέ φεστιβάλ Ταινιών Μ.Μ. «Σειριακότητα και μυθιστόρημα, από τον Όμηρο έως τα κόμικς» Ώρα: 18.00. Ομιλητής: DanieleBarbieri (καθ. Ακαδημίας Καλών Τεχνών, Παν. Bologna)
Συνάντηση: «Μικρή Ιερουσαλήμ» Φουαγιέ φεστιβάλ Ταινιών Μ.Μ. Ώρα: 20.00 Κεντρικοί Ομιλητές: Ηλέκτρα Σταμπουλή, AngeloMennillo.
Graffiti performance (Τανό) Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ ο Τανό θα φιλοτεχνίσει ένα γκράφιτι με θέμα το κόμικς. Καθημερινά από τις 18:00 και μετά, Δίπλα στην αίθουσα “Μελίνα” στην Αγ. Βαρβάρα.

Πρόγραμμα Εκθέσεων
Γιώργος Μπότσος –GiuseppePalumbo. “Λόγια και εικόνες”. Αίθουσα Παλαιού Δημαρχείου. Ωρες λειτουργίας: 11.00-14.00 & 17.30-21.00.                                                                   Δύο αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες, ένας Έλληνας και ένας Ιταλός, εκθέτουν δύο διαφορετικούς τρόπους δημιουργίας κόμικς.

Elektra Stamboulis (Ηλέκτρα Σταμπουλή) και Angelo Mennillo “Μικρή Ιερουσαλήμ” Θεσσαλονίκη. Μεταξύ γραμματικής, ποίησης και ιστορίας. Αίθουσα Ελευθερία, Ωρες λειτουργίας : 11.00-14.00 & 17.30-21.00 Το έργο των Elettra Stamboulis (Ηλέκτρα Σταμπουλή) και Angelo Mennillo αφηγείται την ιστορία ενός τόπου, το αίσθημα της απουσίας και του τραύματος χωρίς να ενδίδει σε κανένα μύθο.

Χρήστος Δημητρίου. “Νομαδισμός και Αφήγηση”. Αίθουσα Μελίνα. Ωρες λειτουργίας: 11.00-14.00 & 17.30-21.00 Έκθεση αφιερωμένη στο έργο του Δραμινού καλλιτέχνη και στο ιδιαίτερο εικογραφηγηματικό του ύφος. Το έργο του αποτελεί έμπνευση για το Drama Comics Festival.

Ομαδική έκθεση με τους Τόμεκ Γιοβάνης, Γιώργος Γούσης, Σπύρος Δερβενιώτης, Πέτρος Ζερβός, Δημήτρης Καμένος, Λέανδρος, Τάσος Μαραγκός, Θοδωρής Μπαργιώτας, Αλέξια Οθωναίου, Αλέκος Παπαδάτος, Θανάσης Πέτρου, Soloup, Γιώργος Φαραζής, Πέτρος Χριστούλιας. «Ένα γλυκό ξημέρωμα. 14 ιστορίες για την Αθήνα της Κατοχής». Αρχαιολογικό μουσείο Δράμας. Ώρες λειτουργίας μουσείου: 08.30-20:00 Δεκατέσσερις δημιουργοί κόμικς φιλοτεχνούν ιστορίες για την Αθήνα της Κατοχής. Προσωπικές ματιές, καλλιτεχνικές εκφράσεις, έντεχνες απόπειρες προσέγγισης, αναψηλάφησης, κατανόησης και απόδοσης του πνεύματος και του κλίματος ενός όχι και τόσο μακρινού παρελθόντος.
Jnk “Lospendejosde las Kampitos”. Αίθουσα Παλαιού Δημαρχείου. Ώρες λειτουργίας: 11.00-14.00 & 17.30-21.00. Ο Δραμινός καλλιτέχνης Jnk παρουσιάζει έργα του επηρεασμένα από τον χώρο των κόμικς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ