Ανεμοδείκτης 10-09-2019

...γράφει ο Βαγγέλης Ψωμάς

0
59

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αναφέρει ότι είναι συνεχής η προσπάθεια που γίνεται στην 84η ΔΕΘ για την αποτελεσματικότερη προβολή της περιοχής μας. Ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος δήλωσε ότι “Στόχος της παρουσίας μας στην 84η ΔΕΘ, στο μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της χώρας, είναι να προβάλουμε την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και τα πλεονεκτήματά της στην παραγωγή, το εμπόριο και τον τουρισμό”… Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε έγιναν και συναντήσεις με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, την Πρόεδρο του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου και παραγωγικούς φορείς της Περιφέρειάς ΑΜΘ.

ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΩΣ το ανάγνωσμα γίνεται αυτή την περίοδο στους κάδους απορριμμάτων του Δήμου Δράμας. Από πεταμένα είδη υγιεινής μέχρι κρεβατοκάμαρες, καναπέδες και πολυθρόνες αντικρίζει κανείς. Κανείς δεν γνωρίζει που θα οδηγήσει αυτή η εικόνα διότι με την πάροδο του χρόνου το πρόβλημα χειροτερεύει. Ίσως κάποια στιγμή ο Δήμος θα πρέπει να λειτουργήσει πιο δραστικά για να δώσει τέλος στην απαράδεκτη κατάσταση.

ΤΟ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ συναρπάζει. Το απέδειξε για μια ακόμη φορά κατά την διάρκεια της συνάντησης του Δημάρχου Παρανεστίου Αναστάσιου Καγιάολγου με 36 νέους φοιτητές από Τσεχία, Ισπανία, Λετονία, Λιθουανία, Ρουμανία, Σερβία και Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος project E+ for environment, όπου έγινε ενημέρωση, ανταλλαγή απόψεων και παρουσίαση της περιοχής. “Οι συμμετέχοντες έμειναν κατενθουσιασμένοι από το περιβάλλον του Δήμου Παρανεστίου και την ομορφιά που απορρέει απ’ αυτό” παρατήρησε ο Δήμαρχος Παρανεστίου… Η αλήθεια είναι ωστόσο, ότι εάν η περιοχή του Παρανεστίου βρισκόταν σε κάποια άλλη χώρα του δυτικού κόσμου θα είχε γίνει (τόσα χρόνια), τουριστικό θέρετρο με διεθνές ενδιαφέρον. Όχι ότι δεν προσπάθησαν οι τοπικοί αιρετοί. Αλλά χρίζει απάντησης το κατά πόσο υπήρξε ανταπόκριση από την πολιτεία.

ΣΤΟ Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών στο Παρανέστι μετέβη ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μπλούχος την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου. Διαπίστωσε από κοντά την εικόνα που υφίσταται στους τομείς της φύλαξης, της υγειινής και της στελέχωσής του αφού ενημερώθηκε εκτενώς για τις επικρατούσες συνθήκες, από τον Διοικητή της Υπηρεσίας. Ο κ. Μπλούχος πάντως έκανε γνωστό ότι στην επίσκεψη που πραγματοποίησε, είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με στελέχη του Κέντρου, να ακούσει τις θέσεις αλλά και τις προτάσεις τους, στην κατεύθυνση της ομαλής λειτουργίας του. Διαπιστώθηκε ότι το κέντρο χρειάζεται ικανή στελέχωση σε αστυνομικό προσωπικό αλλά και καταρτισμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό.

ΤΗΝ εκλεκτή της καρδιάς του Αθηνά Σπυριδοπούλου νυμφεύτηκε το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου ο γνωστός δραμινός Νομικός και Λέκτορας της Νομικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Γρηγόρης Μιχαηλίδης. Ο γάμος τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου. Πλήθος προσκεκλημένων και θεσμικών εκπροσώπων της περιοχής παραβρέθηκαν στην γαμήλια τελετή. Ανάμεσα σε αυτούς ο Βουλευτής Θεόφιλος Ξανθόπουλος, η Βουλευτής Χαρά Κεφαλίδου, ο πρώην Υπουργός Μαργαρίτης Τζίμας, ενώ δεν έλειψαν και γνωστά ανά το πανελλήνιο πρόσωπα που είναι αναγνωρίσιμα στο ευρύ κοινό κυρίως από την δουλειά τους στην ελληνική τηλεόραση όπως για παράδειγμα ο δημοσιογράφος Σπύρος Χαριτάτος. Βίον ανθόσπαρτον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here