Το Νευροκόπι επισκέφθηκε την Πέμπτη η Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας

0
4037

Έφθασε με ελικόπτερο συνοδεία του διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού

H Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Μαρία Κόλλα-Τσαρουχά με την συνοδεία του αρχηγού του Γ’ Σώματος Στρατού κ. Μπίκο, επισκέφθηκαν την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου το 518 Τάγμα πεζικού στο Κ. Νευροκόπι. Η άφιξη της υφυπουργού έγινε με ελικόπτερο το οποίο προσγειώθηκε στο γήπεδο του Νευροκοπίου και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον χώρο του 518 Τάγματος Πεζικού, όπου σε μία σεμνή τελετή παρουσία των αξιωματικών, υπαξιωματικών και οπλιτών ακούστηκαν τα κάλαντα των ημερών στην Ποντιακή και την Θρακιώτικη διάλεκτο αλλά και στην γνωστότερη εκδοχή τους ενώ αντηλλάγησαν δώρα και ευχές. Υπενθυμιζεται ότι εντός του στρατοπέδου του συγκεκριμένου Τάγματος Πεζικού λειτουργεί και το νεοσύστατο Κέντρο Νεοσυλέκτων του Νευροκοπίου για το οποίο η Υφυπουργός είπε ότι θα συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία του.

Θυμίζουμε ότι η πρώτη ορκωμοσία νεοσυλλέκτων της 2018 Β΄ ΕΣΣΟ στο κέντρο  Εκπαίδευσης του Στρατού Ξηράς που λειτουργεί πλέον στο 518 Tάγμα Πεζικού του Νευροκοπίου διεξήχθη την Παρασκευή 30 Μαρτίου. Πλέον ανά δύο μήνες το στατόπεδο αποτελεί και κέντρο εκπαίδευσης των νεοσυλέκτων. Αυτό σημαίνει ότι ανά δύο μήνες το Λεκανοπέδιο Κ. Νευροκοπίου δέχεται εκατοντάδες επισκέπτες συγγενείς των οπλιτών δημιουργώντας νέα προοπτική επισκεψιμότητας στην περιοχή όπως έχει υπογραμμίσει σε προηγούμενες δηλώσεις του στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου Βασίλης Γιαννόπουλος.

Η λειτουργία του κέντρου στον Δήμο Κάτω Νευροκοπίου οριστικοποιήθηκε μετά απο σειρά επαφών που έγιναν από την πλευρά του Δήμου με τα ανώτερα στρατιωτικά κλιμάκια αλλά και την πολιτική ηγεσία του τόπου. Η περιοχή στην οποία βρίσκεται το 518 Τάγμα Πεζικού διέθετε μία σειρά από κριτήρια τα οποία έθετε η Στρατιωτική Ηγεσία και κάλυπτε τις προϋποθέσεις εκπαίδευσης και εξυπηρέτησης των οπλιτών χωρίς να δημιουργείται όχληση στους κατοίκους.

Οι χώροι που διαθέτει το 518 Τάγμα Πεζικού στο Νευροκόπι αλλά και η ύπαρξη των κατάλληλων υποδομών εκπαίδευσης σε αυτό, παράλληλα με την μικρή απόσταση που απέχει από το κέντρο του Νευροκοπίου, αξιολογήθηκαν τότε από τους αρμόδιους που αποφάσισαν την λειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης στο Λεκανοπέδιο.

Πέρα όμως από την ικανοποίηση των αναγκών του Στρατού Ξηράς η λειτουργία του κέντρου είναι χωρίς αμφιβολία θετική και για την λειτουργία της οικονομίας στο Λεκανοπέδιο, όπως φάνηκε άλλωστε όλο το προηγούμενο διάστημα από τον Μάρτιο του 2018 μέχρι και σήμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!