Το όνομα του Στέφανου Στολίγκα δόθηκε σε οδό, στην περιοχή της Ταξιαρχίας

0
337

Συγκίνηση από τους συγγενείς του και τους ανθρώπους που τον γνωρίσανε


Σε μια συγκινητική και ξεχωριστή τελετή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, η ονοματοδοσία ανώνυμης οδού της Δράμας, σε οδό «Στέφανου Στολίγκα», προς τιμήν του αείμνηστου δημοσιογράφου. Ο δρόμος βρίσκεται στην περιοχή μεταξύ των οδών Πατριάρχου Διονυσίου και Αιγαίου, στην Ταξιαρχία.
Η ονοματοδοσία αποφασίστηκε το 2021 από το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από αίτηση της Εταιρείας Δραμινών Μελετών που έγινε προς τον Δήμο Δράμας σχετικά με την ονοματοδοσία οδού που βρίσκεται δυτικά του πάρκου της Αγίας Βαρβάρας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι σχεδόν όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου και βέβαια πολίτες και συγγενείς του Στέφανου Στολίγκα. Η ανιψιά του κ. Αντιγόνη Πινακίδου, μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας είπε ότι είναι ιδιαίτερη τιμή η ονοματοδοσία της οδού με το όνομα του αγαπημένου Στέφανου Στολίγκα. Πρόσθεσε επίσης ότι: «Eίναι εξαιρετική η τιμή που κάνει ο δήμος και η Εταιρεία Δραμινών Μελετών όπως και όλοι οι πολίτες που συνέβαλαν σε αυτό εγχείρημα, στην οικογένειά μας. Ήταν ένας άνθρωπος εξαιρετικά δραστήριος μάχιμος. Ήταν ένας δημοσιογράφος που άφησε εποχή στα δρώμενα της πόλης και λάτρεψε τη Δράμα. Αλλά ήταν ταυτόχρονα και ταπεινός και δημοκράτης. Πάλεψε σε πολύ δύσκολους καιρούς για να μπορέσει να μεταφέρει και να μεταδώσει δημοκρατικά ιδεώδη και να τιμήσει τον τόπο του μέσα από την εφημερίδα και την πένα του. Αυτά έγιναν σε πολύ σκληρές εποχές για τη δημοκρατία. Αλλά αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι ότι ο Στέφανος Στολίγκας ήταν και ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Ήταν αμερόληπτος και ταπεινός. Έχει καταφέρει πολύ μεγάλα επιτεύγματα, για τα δεδομένα και τις συνθήκες στις οποίες δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά. Παρόλα αυτά ουδέποτε μίλησε σε πρώτο πρόσωπο για αυτά. Αγαπούσε πάρα πολύ τη Δράμα και τη λάτρευε. Έκανε μέχρι το τέλος της ζωής του ότι μπορούσε για τον τόπο αυτό. Καταγόταν από την Ήπειρο αλλά η Δράμα ήταν ο τόπος που έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Του αξίζουν όλες οι τιμές και για αυτό η συγκίνησή μας σήμερα είναι μεγάλη…».
Ο πρόεδρος της Εταιρεία Δραμινών Μελετών κ. Γιώργος Χατζόπουλος, τόνισε ότι: «H Εταιρεία Δραμινών Μελετών, μέσα στην όλη προσπάθειά της θέλει να αναδείξει και όσους υπήρξαν μέλη της αλλά και ανθρώπους οι οποίοι προσέφεραν σημαντική υπηρεσία στον τόπο. Ανάμεσα σε αυτούς συμπεριελήφθη και ο αείμνηστος Στέφανος Στολίγκας, ο οποίος όχι μόνο υπήρξε φίλος στην Εταιρεία Δραμινών Μελετών αλλά και την ενίσχυσε οικονομικά. Βέβαια αυτά δεν μας συγκίνησαν τόσο. Μας συγκίνησε η όλη του προσφορά. Στον χώρο της δημοσιογραφίας έβγαλε για πολλά χρόνια την εφημερίδα «Νέος Άνθρωπος». Ήταν ένα σεμνό φύλλο και χωρίς ακρότητες. Το φύλλο είχε σκοπό να συνετίσει και να διδάξει χωρίς να φανατίσει. Για αυτό κρίναμε ότι το όνομά του έπρεπε να μείνει αιώνια στην πόλη της Δράμας για να διδάσκει τις επερχόμενες γενιές…».
Ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος στον χαιρετισμό του λίγο πριν τα αποκαλυπτήρια του οδοδείκτη που φέρει το όνομα του Στέφανου Στολίγκα, τόνισε ανάμεσα σε άλλα: «Ο Στέφανος Στολίγκας υπήρξε ένας μάχιμος, ασυμβίβαστος και ανιδιοτελής δημοσιογράφος. Έδωσε πολλές μάχες για τα συμφέροντα του τόπου μας. Ήταν ανυποχώρητος στα δημοκρατικά του «πιστεύω». Ουδέποτε συμβιβάστηκε και ουδέποτε ακολούθησε κάποια σκοπιμότητα. Ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος που ήξερε να σέβεται και να τιμά τις ανθρώπινες αξίες. Ήταν μια ακέραιη προσωπικότητα. Ήταν φιλικός στην επαφή του με τους πολίτες και ιδιαίτερα με τους νέους. Πάντα ήταν ευγενής και με το χαμόγελο. Πορεύτηκε όλα τα χρόνια της ζωής του με ανιδιοτέλεια, ευπρέπεια και ευθύτητα και κέρδισε την αγάπη, τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων μας…».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ