Το παλιό κολυμβητήριο έμεινε μόνο ως ανάμνηση

0
457

Εγκρίθηκε και η οικοδομική άδεια καινούργιας στέγης και κτηρίου αποδυτηρίων για το νέο κολυμβητήριο


Εκδόθηκε χθες Πέμπτη, η οικοδομική άδεια για την κατασκευή καινούργιας στέγης και κτηρίου αποδυτηρίων για την ανέγερση του νέου δημοτικού κολυμβητηρίου. Στο οικόπεδο εμβαδού 14.600 τ.μ. έχει ισοπεδωθεί πλήρως το παλιό κολυμβητήριο και μάλιστα έχουν απομακρυνθεί τα παλιά κατεδαφισμένα υλικά. Η μόνη εικόνα που έχει απομείνει πίσω από το κλειστό δημοτικό γυμναστήριο, είναι οι παλιές μπασκέτες που υπήρχαν εκεί.
Με τις διαδικασίες να προχωρούν, αρχίζει ουσιαστικά η δεύτερη φάση του έργου που αφορά την ανέγερση του νέου κολυμβητηρίου, το οποίο χάρη στην καταλυτική συμβολή της Raycap θα γίνει πλέον πραγματικότητα.
Πρόσφατα κατά την έναρξη των εργασιών κατεδάφισης του παλιού κολυμβητηρίου (που πλέον ολοκληρώθηκαν), ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος έκανε λόγο για την έναρξη μιας νέας περιόδου για τον αθλητισμό του υγρού στίβου, χάρη και στη συμβολή της Raycap και του κ. Αποστολίδη, ενώ τόνισε ότι σκοπός είναι τα έργα να ολοκληρωθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα, προκειμένου το νέο κολυμβητήριο να αποδοθεί στους πολίτες.
Μάλιστα τότε ο Δήμαρχος Δράμας είχε διευκρινίσει: «Θέλω να είμαι ειλικρινής απέναντι στον κόσμο. Περάσαμε δύσκολες καταστάσεις. Δεν ήταν εύκολη η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να κλείσει το κολυμβητήριο. Περάσαμε πάρα πολλές γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. Παρόλα αυτά με το πείσμα της Δημοτικής Αρχής και με την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε με τους ανθρώπους της Raycap, αυτό το έργο ξεκίνησε και παίρνει σάρκα και οστά. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς, την επιχείρηση της Raycap αλλά και την οικογένεια του κ. Αποστολίδη, γιατί σε συνεργασία μαζί με το Δήμο Δράμας, υλοποιούμε ένα έργο που θα φθάσει περίπου στα 4 εκατ. ευρώ. Ευελπιστώ ότι επειδή συμμετέχουν και ιδιώτες, οι διαδικασίες θα είναι πάρα πολύ σύντομες. Το χρονικό διάστημα που ορίζεται στην αποπεράτωση του έργου είναι 12 με 14 μήνες».
Ενώ και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών είχε επισημάνει ότι όλες οι διαδικασίες που προηγήθηκαν ήταν επίπονες, σημειώνοντας: «Η γραφειοκρατεία ήταν τεράστια. Καταφέραμε όμως να την ξεπεράσουμε. Οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, στην τεχνική υπηρεσία και τους τεχνικούς της Raycap, τις υπηρεσίες της αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Αθλητισμού. Όλοι μαζί έχουμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία. Θέλουμε να ολοκληρώσουμε το έργο, μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να δοθεί προς χρήση στο κοινό και στους πολίτες».
Για το νέο κολυμβητήριο που αφήνει πλέον μόνο ως ανάμνηση την παλιά και επικίνδυνη κατασκευή, προηγήθηκε σύμβαση δωρεάς ποσού 455.000 ευρώ από την εταιρεία Raycap προς τον Δήμο Δράμας που αφορούσε την εκτέλεση των υπηρεσιών και μελετών για την καθαίρεση υφιστάμενης παλαιάς στέγης, των κερκίδων και των αποδυτηρίων και τη μελέτη κατασκευής νέας στέγης και κτηρίου αποδυτηρίων για το Δημοτικό Κολυμβητήριο Δράμας. Επίσης η Raycap με επιστολή της τον Φεβρουάριο του 2022, εξέφρασε γραπτώς τη βούλησή της να δωρίσει προς τον Δήμο Δράμας και μέρος των δαπανών που χρειάζονται και για κτήριο του κολυμβητηρίου από αξιόπιστους προμηθευτές, παρόχους υπηρεσιών και κατασκευαστές. Στην κατεύθυνση αυτή λοιπόν θέλησε να προχωρήσει στην κάλυψη των εν λόγω δαπανών με ποσό έως τρία εκατομμύρια ευρώ.
Ο Δήμος Δράμας από την πλευρά του θα αναλάβει καταρχήν το κόστος της προμήθειας και εγκατάστασης μηχανολογικού εξοπλισμού το οποίο θα αναληφθεί από τον προϋπολογισμό του Δήμου και ειδικότερα από πιστώσεις προϋπολογισμού ύψους 724.470 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ