Το πολιτιστικό καλοκαίρι συνεχίζεται στον Δήμο Δοξάτου

1
1556

Πολιτιστικοί και Βυζαντινοί Απόηχοι, Γιορτή Καλαμποκιού και Γιορτές Δάσους


Πλούσιος σε πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι αυτό το καλοκαίρι ο Δήμος Δοξάτου αφού μετά τον πολύ επιτυχημένο Πολιτιστικό Μάιο, την σκυτάλη παίρνουν οι Πολιτιστικοί και Βυζαντινοί Απόηχοι, η Γιορτή Καλαμποκιού αλλά και οι Γιορτές Δάσους. Πρόκειται για σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, που διεξάγονται από τους φορείς της περιοχής με μεγάλη απήχηση κάθε χρόνο.
Οι Πολιτιστικοί και Βυζαντινοί Απόηχοι θα γίνουν στις 25 και 26 Ιουλίου 2022. Κάθε χρόνο, στον Άγιο Αθανάσιο και στην παλαιά ενοριακή εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, διοργανώνεται σειρά πολιτιστικών δράσεων. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν στοιχεία ηθών και εθίμων, λόγου και ήχου, που θα εμπλουτίσουν την όλη εκδήλωση, με κορύφωση στις 26 Ιουλίου. Με τη συμμετοχή πλήθους πολιτιστικών συλλόγων και χορούς του Πόντου, της Θράκης, της Μακεδονίας, της Κρήτης και των Νήσων, θα ενισχυθεί η όλη προσπάθεια και θα αναδειχθεί το πολιτιστικό γίγνεσθαι της περιοχής. Στον απόηχο των πολιτιστικών εκδηλώσεων, έρχονται να προστεθούν βυζαντινοί ήχοι, με τη συμβολή των χορωδιών αγιορειτών πατέρων, καθώς και μουσικοί ήχοι, των χορωδιακών τμημάτων των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων.
Η Γιορτή Καλαμποκιού θα γίνει στις 29 και 30 Ιουλίου 2022. Επί δεκαεπτά συναπτά έτη, πλήθος κόσμου και χιλιάδων επισκεπτών, συμμετέχουν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της Γιορτής Καλαμποκιού, στη Δημοτική Ενότητα Καλαμπακίου. Η διοργάνωση εντάσσεται στην κοινή προσπάθεια για την ανάδειξη και προώθηση του τοπικού πολιτιστικού και του αγροτικού προϊόντος, ενισχύοντας έτσι την τοπική οικονομία και βελτιώνοντας τις προϋποθέσεις ανάπτυξης των στοιχείων αναφοράς. Το πλήθος των εκδηλώσεων και των δράσεων που αναπτύσσονται, δίνουν προστιθέμενη αξία στον κοινό αναπτυξιακό στόχο και συμβάλλουν στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής. Η διοργάνωση εκτυλίσσεται ανάμεσα στη σκιά του όρους Παγγαίου και στη δραμινή πεδιάδα, στην περιοχή του Καλαμπακίου, ενώ μουσικά ακούσματα και ήχοι, πολυποίκιλες πολιτιστικές δράσεις, παρουσιάσεις λόγου και εικόνας, εκθέσεις του παραγωγικού και εμπορικού χώρου, παραδοσιακές γεύσεις, αποτελούν στοιχεία που προσδίδουν μία άλλη διάσταση στην όλη προσπάθεια, αναδεικνύοντας πτυχές της ελληνικής τοπικής οικονομίας και δημιουργίας. Καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, προσφέρεται δωρεάν καλαμπόκι, ποπ κορν και παραδοσιακή μπομπότα.
Οι Γιορτές Δάσους θα γίνουν στις 18 και 19 Αυγούστου 2022 αξιοποιώντας το πευκοδάσος αναψυχής των Κυργίων. Πρόκειται για εκδηλώσεις τέχνης και πολιτισμού που διοργανώνονται από το 2012, με μεγάλη επιτυχία και με στόχο την επαφή με το περιβάλλον και τον πολιτισμό και ιδιαίτερα από τους νέους. Στα Κύργια Δράμας και συγκεκριμένα στο πευκοδάσος του Βαθυχωρίου, διοργανώνεται σειρά εκδηλώσεων και στοχευμένων δραστηριοτήτων όπως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις για παιδιά, εκθέσεις φωτογραφίας και τοπικών παραγόμενων προϊόντων, κατασκευές για παιδιά με ανακυκλώσιμα υλικά, παραμύθια του δάσους κ.ά. Τις εκδηλώσεις έρχονται να εμπλουτίσουν ψυχαγωγικοί αγώνες ορεινού τρεξίματος και ποδηλάτου, πέντε διαδρομών και ειδικότερα: 1,5 χιλ. αγώνας δρόμου παιδιών, 5,5 & 12 χιλ. αγώνες ορεινού τρεξίματος, 2,5 χιλ. αγώνας ποδηλάτου και 21 χιλ. ορεινός αγώνας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!