Το πολυσυζητημένο ρολόι κήπου είναι πλέον γεγονός

0
741

Μια αξιόλογη αισθητική παρέμβαση ολοκληρώθηκε στην Ανάπλαση

Ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες η τοποθέτηση του ρολογιού της Ανάπλασης, αναδεικνύοντας τον χώρο με την ιδιαίτερη παρουσία του. Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου είχε δηλώσει στις αρχές Δεκεμβρίου ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί από τον εργολάβο μέσα στον μήνα Δεκέμβριο, κάτι που τελικά έγινε πράξη, δίνοντας ένα ομολογουμένως αισθητικά πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Όπως όλα δείχνουν, οι παρεμβάσεις του Δήμου Δράμας θα συνεχιστούν και σε άλλους χώρους αναψυχής.
Η βάση του ρολογιού έχει κατασκευαστεί με ελαφριά κλήση προς την περιοχή της ανάπλασης και έτσι η πρόσοψη του ρολογιού είναι ορατή από τους περιπατητές και τους επισκέπτες του χώρου. Το φόντο του ρολογιού είναι διανθισμένο με καλλωπιστικά φυτά διαφόρων χρωμάτων που σχηματίζουν ένα κυκλικό κήπο, μικρών διαστάσεων τοποθετημένο σε κεκλιμένο επίπεδο. Το τελικό αποτέλεσμα είναι πράγματι ικανοποιητικό και αποζημιώνει ίσως τους πολίτες για την μακρόχρονη περιπέτεια του έργου μέχρι και την υλοποίησή του.
Το ρολόι, διαμέτρου περίπου 6 μέτρων, άρχισε να κατασκευάζεται τον Μάιο του 2020, στον χώρο της ανάπλασης πίσω από το άγαλμα της Νίκης στη Δράμα ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι γνώρισε καθυστέρηση 4 περίπου ετών από τη στιγμή που έγινε η προμήθειά του με χρήματα δωρεάς προς τον Δήμο Δράμας. Ο προϋπολογισμός για την βάση και την τοποθέτηση του ρολογιού έφτασε τα 14.000 ευρώ περίπου.
Ο χώρος που είχε επιλεχθεί αρχικά να τοποθετηθεί λέγεται ότι ήταν στο σημείο της διασταύρωσης των φαναριών κοντά στις εργατικές κατοικίες του Αρκαδικού, ενώ στη συνέχεια επιλέχθηκε η περιοχή της Ανάπλασης. Ωστόσο, για άγνωστο λόγο και ενώ ο Δήμος είχε αρχίσει να εκτελεί έργα υποδομής στην Ανάπλαση πίσω από το άγαλμα της Νίκης, αυτά σταμάτησαν.
Ακολούθησε η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δράμας τον Αύγουστο του 2019 βάση της οποίας δρομολογήθηκε η εκτέλεση του έργου και οριοθετήθηκε χρονικά καθώς εγκρίθηκαν και οι όροι δημοπράτησης για την κατασκευή της υποδομής όπου τελικά τοποθετήθηκε το επίγειο ρολόι. Έτσι έπαψαν να αιωρούνται τα – δικαιολογημένα κατά τα άλλα- ερωτηματικά, καθώς οι εργασίες για τις υποδομές προσδιοριζόταν σαφώς από το περιεχόμενο της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής. Παρόλα αυτά η καθυστέρηση, από την ημερομηνία προμήθειας του ρολογιού μέχρι και την τελική τοποθέτησή του, προκάλεσε εύλογες απορίες. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το τελικό αποτέλεσμα που εισπράττει ο επισκέπτης του χώρου, με την παράδοση του έργου, είναι ότι αποτελεί μια αξιόλογη αισθητική παρέμβαση εντός του αστικού ιστού της πόλης.
Το πολυσυζητημένο πλέον ρολόι, θα έχει, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, πέραν των άλλων και αυτόματο μηχανισμό αλλαγής θερινής και χειμερινής ώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here