Κώστας Μπλούχος: «Ολοκληρώθηκε η διαδικασία σύνταξης του φακέλου για την διεκδίκηση αποζημίωσης των Πατατοπαραγωγών Νευροκοπίου»

0
22481

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η σύνταξη του φακέλου που αφορά τη διεκδίκηση αποζημίωσης της φθινοπωρινής πατάτας και την ένταξή της στα πληττόμενα λόγω Covid-19 προϊόντα.
Σε ανακοίνωσή του ο Βουλευτής Δράμας, κ. Κ. Μπλούχος ενημερώνει σχετικά ότι: «Χάρη στην ανοικτή και διαρκή συνεργασία που είχαμε με τους αρμόδιους φορείς, η όλη διαδικασία τελείωσε επιτυχώς και σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Οι συμπράξεις, ιδιαιτέρως κατά το τελευταίο τρίμηνο, τόσο με τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Α.Μ.Θ. κ. Γ. Ζιμπίδη όσο και με τους οργανωμένους φορείς του Λεκανοπεδίου Κ. Νευροκοπίου (ΕΑΣ, Ένωση Παραγωγών, Αγροτικός Σύλλογος, Δήμος Κάτω Νευροκοπίου), ήταν ουσιαστικές και συνετέλεσαν τα μέγιστα στην υλοποίηση του στόχου.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα για το θέμα αυτό μαζί με τους εκπροσώπους των εμπλεκόμενων φορέων, συμμετείχαμε σε δύο τηλεδιασκέψεις με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Στρατάκο, και με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου κ. Σταμπουλίδη.
Είναι αξιοσημείωτη η σοβαρή κι οργανωμένη δουλειά των φορέων του Λεκανοπεδίου για την προώθηση χρήσιμων κι απαραίτητων στοιχείων για την ολοκλήρωση του φακέλου. Η δε ανταπόκριση και στοιχειοθέτηση του φακέλου από την Ένωση Παραγωγών δεν πέρασε απαρατήρητη».
Σε σχετικές δηλώσεις που έκανε ο κ. Μπλούχος, αναφέρει: «Εκφράζουμε τη χαρά που η Κυβέρνηση κι ο Πρωθυπουργός μας αγρυπνούν και στέργουν σε κάθε υγιή παραγωγική ομάδα του τόπου μας. Τόσο το Υπ.Α.Α.Τ. και προσωπικά ο υπουργός κ. Βορίδης, τον οποίο οφείλουμε να ευχαριστήσουμε, όσο κι οι λοιποί εμπλεκόμενοι φορείς, θα ανταποκριθούν θετικά στο δίκαιο αίτημά μας.
Η ηγεσία του Υπ. Α.Α.Τ. έχει αποδείξει ότι τείνει ευήκοα ώτα σε κάθε δίκαιη απαίτηση στο πλαίσιο του εφικτού και σε κάθε επαρκή και στοιχειοθετημένη βλάβη ή απαίτηση για να διορθώσει.
Ευελπιστούμε στη θετική ανταπόκριση του Υπουργείου Οικονομικών και της αρμόδιας Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ