Το πρώτο Frozen Lake έρχεται στα Λευκόγεια

0
4093

– Ένας συναρπαστικός αγώνας γύρω από τη λίμνη των Λευκογείων
– Μιχάλης Παπαδόπουλος στα «Χ»: «Τα έσοδα της διοργάνωσης θα διατεθούν στο σύνολό τους, στους σεισμοπαθείς της περιοχής του Αρκαλοχωρίου της Κρήτης»

Την Κυριακή 9 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί στο Νευροκόπι η πρώτη διοργάνωση των αγώνων “Frozen peaks – Frozen Lake 2022” που διοργανώνεται από τον Πεζοπορικό Ορειβατικό Σύλλογο Νευροκοπίου (Π.Ο.Σ Νευροκοπίου) σε συνεργασία με τον Δήμο Κ. Νευροκοπίου με φιλανθρωπικό σκοπό καθώς τα έσοδα των αγώνων θα διατεθούν για την ενίσχυση των σεισμοπαθών του Αρκαλοχωρίου Κρήτης.
Η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα “Frozen Lake 2022” μήκους 15 χιλιομέτρων, θα γίνει στην κεντρική πλατεία των Λευκογείων.
Ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος εξηγεί στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ότι η διοργάνωση, που γίνεται για πρώτη φορά, ξεκινά από τα Λευκόγεια και κάνει τον γύρο της λίμνης των Λευκογείων και διευκρινίζει ότι πρόκειται για μια διαδρομή 15 χιλιομέτρων χωρίς σημαντική υψομετρική διαφορά. Σε ότι αφορά τον τρόπο που προέκυψε η ιδέα της διοργάνωσης που γίνεται για πρώτη φορά, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι μετά τις διαδρομές των αγώνων του Frozen Peaks, που καλύπτουν την περίοδο της άνοιξης, θεωρήθηκε πως θα πρέπει να γίνει ένας αγώνας χειμερινός που να αναδεικνύει τον φυσικό πλούτο της λίμνης των Λευκογείων.
Σχετικά με τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης αναφέρει ότι: «Η δήλωση συμμετοχών για το “Frozen Lake 2022” ανοίγει την 1η Δεκεμβρίου του 2021. Στόχος του αγώνα είναι η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και η ανάδειξη της περιοχής και τα έσοδα της διοργάνωσης θα διατεθούν στο σύνολό τους, στους σεισμοπαθείς της περιοχής του Αρκαλωχωρίου της Κρήτης. Έχουμε ενημερώσει ήδη όσους συνήθως συμμετέχουν στην διοργάνωση του Frozen Peaks και είμαστε στη διαδικασία να προβάλλουμε τους αγώνες ακόμη περισσότερο. Οι αγώνες αυτοί πάντα συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον και επειδή έχουμε δείξει θετικά στοιχεία ως διοργανωτές το ενδιαφέρον είναι από τι φαίνεται πολύ μεγάλο και για το “FROZEN LAKE 2022”. Αυτοί που θέλουν να συμμετέχουν θα πρέπει να επισκεφτούν την ιστοσελίδα frozenpeaks.gr, όπου θα ανοίξει η λίστα συμμετοχών και θα μπορέσουν να εγγραφούν. Η συμμετοχή στον αγώνα θα γίνει με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων που προβλέπονται από την πολιτεία».

Αναλυτικά η διαδρομή του αγώνα
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη διαδρομή, όπως έκαναν γνωστό οι διοργανωτές, ξεκινά από την πλατεία των Λευκογείων με κατεύθυνση νοτιοανατολικά και διασχίζει το χωριό. Λίγο πριν το φράγμα της λίμνης στρίβει αριστερά, ανηφορίζοντας μέσα από δάσος πεύκων, στο ψηλότερο σημείο του αγώνα, που είναι το εγκαταλειμμένο κτίσματα του παρατηρητηρίου πουλιών. Είναι τα πρώτα 2,5 χιλιόμετρα του αγώνα και τα πλέον ανηφορικά. Η διαδρομή στη συνέχεια κατηφορίζει για ένα χιλιόμετρο μέχρι τη θέση Μηλόρεμα. Περνά στην ανατολική πλευρά της λίμνης διασχίζοντας το Μηλόρεμα και ακολουθεί ισοϋψή πορεία. Στην αριστερή πλευρά της διαδρομής υπάρχει η υπέροχη θέα της λίμνης και του φράγματος των Λευκογείων. Επειδή η στάθμη της λίμνης ανεβοκατεβαίνει και δεν είναι σταθερή, για λόγους ασφαλείας αλλά και ισονομίας, θα ακολουθείται το σηματοδοτημένο μονοπάτι. Στο 7ο χιλιόμετρο οι δρομείς θα συναντήσουν βρύση με τρεχούμενο νερό και στα 9,5 χιλιόμετρα θα συναντήσουν το κιόσκι της λίμνης και το σημείο ανεφοδιασμού. Στο 10,5 χιλιόμετρο, η διαδρομή βγαίνει στο δημόσιο δρόμο Νευροκοπίου – Ποταμών. Στρίβει δεξιά και μετά από 100 μ στρίβοντας αριστερά μπαίνει και πάλι σε μονοπάτι. Ακολουθεί το δεύτερο τμήμα της λίμνης. Στο 14ο χιλιόμετρο οι δρομείς θα βρεθούν στη στεφάνη του φράγματος. Ακολούθως με στροφή δεξιά και ακολουθώντας την άσφαλτο θα τερματίσουν τερματίσουν στην πλατεία των Λευκογείων.

Ποιοι μπορούν να λάβουν μέρος
Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Πέρα των δύο γενικών κατηγοριών (ανδρών – γυναικών), δεν θα υπάρχουν ηλικιακές κατηγορίες. Επίσης, έπαθλα και αναμνηστικά θα απονεμηθούν στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες γενικής κατηγορίας, ενώ σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες που θα τερματίσουν θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια Το χρονικό όριο για την ολοκλήρωση του αγώνα έχει οριστεί στις 3 ώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!