Το «Ταξάκι» στην Δράμα κερδίζει συνεχώς έδαφος

Επιλογή ΤΑΧΙ μέσω εφαρμογής και χωρίς τηλεφωνική κλήση

0
2891

Πως θα ακουγόταν εάν με ένα απλό κλικ σε εφαρμογή κινητού, που έχετε ήδη κατεβάσει στο κινητό σας, το ταξί που καλέσατε έρχεται να σας παραλάβει και να σας μεταφέρει στον προορισμό σας χωρίς την μεσολάβηση τηλεφωνικής κλήσης και με την δυνατότητα επιλογής του οδηγού που εσείς επιθυμείτε;                                                                                      Αυτή η δυνατότητα ακριβώς είναι στην διάθεση των επιβατών που χρησιμοποιούν ΤΑΧΙ στην Δράμα από το περασμένο καλοκαίρι, ωστόσο άρχισε με δειλά βήματα και όπως όλα δείχνουν εξελίσσεται και καθιερώνεται. Εδώ και λίγες ημέρες η υπηρεσία αυτή κάνει δυναμική εμφάνιση στην Δράμα με σκοπό να προσελκύσει ακόμη περισσότερο επιβατικό κοινό.

Όπως είπε χθες στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο ένας εκ των δυο διαχειριστών αυ­τής της υπηρεσίας και πρώην πρόεδρος του σωματείου των ΤΑΧΙ κ. Δημήτρης Κουλαξί­δης, πρόκειται για μια σχεδόν καινούργια υπη­ρεσία για την πόλη της Δράμας, που λειτουργεί ήδη τα τελευτάια χρόνια σε περίπου 40 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Η λειτουργία της υπη­ρεσίας προϋποθέτει το κατέβασμα εφαρμογών του Google play και του App store, ωστόσο πα­ρέχεται και η δυνατότη­τα τηλεφωνικής κλήσης.

Με την κλήση από τον ενδιαφερόμενο επιβάτη, ο πρώτος σε προτεραι­ότητα οδηγός λαμβάνει την κλήση και μιλά απευθείας με τον πε­λάτη. Μέσω της εφαρ­μογής όμως, ο πελάτης μπορεί να επιλέξει και τον οδηγό της αρεσκεί­ας του αφού μπαίνοντας στο σύστημα βλέπει ποιοι είναι οι διαθέσιμοι οδηγοί.

Το σύστημα αυτό δημιουργήθηκε από εν ενεργεία αυτοκινητιστές των ΤΑΧΙ στην Δράμα και μέχρι σήμερα έχει ενταγμένα σε αυτό 6 ΤΑΧΙ 8 – 9 οδηγούς ενώ επίκειται και η είσοδος περισσοτέρων. Πολλοί δραμινοί είναι ήδη εξοι­κειωμένοι με αυτό τον τρόπο κλήσης των ΤΑΧΙ και ο αριθμός τους αυ­ξάνεται με το πέρασμα του χρόνου.

Για την λειτουργία του συστήματος δεν απαιτείται τηλεφωνικό κέντρο πράγμα που ση­μαίνει μικρότερο κόστος για τους αυτοκινητιστές. Από την άλλη πλευρά εξοικονομείται και χρό­νος για την διεκπεραίω­ση της κούρσας.

Οι εφαρμογές για υπηρεσίες ταξί θα μπο­ρούσε να πει κανείς ότι είναι η εξέλιξη που έρ­χεται μετά τα ραδιοταξί, διότι κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά αλλα δίνουν στον επιβάτη περισσότερη ενημέρω­ση και χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση για το ΤΑΧΙ και τις υπηρεσίες που αυτό μπορεί να του πα­ρέχει, καθώς πραγματο­ποιούν την ίδια εργασία με σαφώς καλύτερη ενημέρωση, και χωρίς επιπλέον κόστος. Σε κάποιες απο τις εφαρ­μογές όπως και στην περίπτωση του “Tαξάκι” στην Δράμα μπορούμε να γνωρίζουμε αν το ΤΑΧΙ που θέλουμε έχει οδηγό που γνωρίζει ξέ­νες γλώσσες να δούμε τα διαθέσιμα ταξί στην περιοχή κλπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη αυτού του είδους εφαρμογή στην χώρα μας λειτούργησε το 2011 με το Taxibeat, με αποδοχή μάλιστα που δημιούργησε τις προϋποθέσεις για δραματική αύξηση του στόλου των ΤΑΧΙ μέσω αυτού του συστήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!