Το τεχνικό πρόγραμμα του 2020 στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο

0
1465

Περιλαμβάνει παιδική χαρά στον Δ. Κήπο, έργα βιοκλιματικής αναβάθμισης στο κέντρο, τις κερκίδες στο Δ. Στάδιο κ.α.

Σημαντικό ανάμεσα στα 13 θέματα που θα συζητηθούν σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας θεωρείται η έγκριση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Δράμας για το έτος 2020 με εισηγητή τον κύριο Ιωάννη Καψημάλη. Το θέμα συζητήθηκε ήδη και εγκρίθηκε ομόφωνα στην επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Δράμας στις 17 Δεκεμβρίου.

Στην ίδια συνεδρίαση ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Χαραλαμπίδης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου ανέλυσαν εκτενώς το θέμα και παρείχαν τις απαιτούμενες διευκρινήσεις.
Αν και το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα θα πρέπει να αναφερθούν οι επιμέρους παρατηρήσεις με πρώτη αυτή του δημότη κ. Αθανασίου Κάζη ότι, “θα πρέπει να δοθούν τα απολύτως απαραίτητα χρήματα για το κολυμβητήριο καθώς πρόκειται να κατασκευαστεί νέο, δίπλα στο σκοπευτήριο και πρότεινε τα χρήματα για την εγκατάσταση του ηλιακού ρολογιού να διατεθούν για τα σχολεία”. Επίσης ο κ. Κάζης ζήτησε να δεσμευτεί ο Δήμος, προκειμένου η κατασκευή παιδικής χαράς στο Δημοτικό Κήπο Δράμας, να μην επηρεάζεται από τη λειτουργία της Ονειρούπολης.
Επίσης στο πλαίσιο της συζήτησης του Τεχνικού Προγράμματος στην Επιτροπή Διαβούλευσης ο κ, Κων/νος Καλαϊτζίδης εκπρόσωπος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν. Δράμας και δημοτικός σύμβουλος είπε ότι θα πρέπει να γίνει διαφορετική κατανομή του ποσού που εγγράφηκε και είναι της τάξης των 100.000 ευρώ για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας, εξηγώντας ότι οι πόροι αυτοί θα έπρεπε ίσως να διατεθούν σε περισσότερα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ακόμη σημείωσε ότι ο Δήμος θα έπρεπε να προχωρήσει σε πιο ολοκληρωμένες παρεμβάσεις αναφέροντας για παράδειγμα την περιοχή του Δημοτικού Κήπου και την αποκατάσταση του, την περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και την πλατεία Ελευθερίας.
Παράλληλα στην συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης επίσης για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Δράμας για το 2020 ο κ. Γιώργος Σαλπιστής εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ Νομαρχιακού Τμήματος Δράμας σημείωσε ότι, “θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην αποκατάσταση του 2ου Λυκείου Δράμας -καθώς όπως είπε- τέτοιοι χώροι δεν απευθύνονται μόνο στους μαθητές αλλά και στους κατοίκους της περιοχής”. Πρότεινε επίσης, ο Δήμος να προχωρήσει σε αλλαγή του φωτισμού με λαμπτήρες Led με στόχο την μείωση της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος.
Στο πλαίσιο της συζήτησης του Τεχνικού Προγράμματος στην Επιτροπή Διαβούλευσης η δημότης κα Δ. Βασιλειάδου παρατήρησε ότι οι παρεμβάσεις στην οδοποία δεν επαναφέρουν στην αρχική τους κατάσταση τους δρόμους όπου γίνονται έργα ωστόσο οι εργολαβίες παραλαμβάνονται από τις επιτροπές του Δήμου Δράμας.
Ανάμεσα στα έργα που περιλαμβάνει το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Δράμας για το 2020 είναι: H κατασκευή παιδικής χαράς στο Δημοτικό Κήπο Δράμας, εργασίες στεγάνωσης τμήματος οροφής και επισκευής & συντήρησης στην εξωτερική επιφάνεια του κτιρίου του Μουσικού Σχολείου Δράμας, η νέα κάλυψη του κολυμβητηρίου, η μελέτη κατασκευής κερκίδων και κλειστού χώρου άθλησης Δημοτικού σταδίου, βιοκλιματική αναβάθμιση δημοσίων χώρων στην περιοχή ανάμεσα στις πηγές Αγίας Βαρβάρας και στον Δημοτικό Κήπο της Δράμας κ. α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ