Το τρένο της Ονειρούπολης ξεκίνησε ήδη να σφυρίζει

1
1189

– Σε κλίμα συνεργασίας με φορείς της πόλης και δημοτικές παρατάξεις προετοιμάζεται η διοργάνωση
– Στόχος φέτος η τόνωση της αγοράς και οι ποιοτικότερες δράσεις – εκδηλώσεις


 

Η προετοιμασία για τη φετινή Ονειρούπολη γίνεται πλέον αναπόφευκτα εντατικότερη, καθώς απομένουν μόνο δύο μήνες για τη φετινή διοργάνωση.
Τη Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας θα συζητηθεί ο επιμερισμός μέρους του προϋπολογισμού, που αφορά τις πρώτες εργασίες που πρέπει να γίνουν για τη λειτουργία του θεσμού και περιλαμβάνουν τις εργασίες εγκατάστασης και απεγκατάστασης, τις ηλεκτρολογικές εργασίες, τις εργασίες διακόσμησης κλπ.
Εφόσον περάσει ο προϋπολογισμός αυτών των εργασιών από το Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα, τότε μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου θα υπάρξουν και οι πρώτες συμβάσεις με τους αναδόχους, σύμφωνα με όσα είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Μιχάλης Τάσσου, ο οποίος τόνισε ότι μέχρι στιγμής υπάρχει πολύ καλή συνεννόηση μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων, συνεργασία με τους φορείς που μετέχουν στην οργανωτική επιτροπή και υπεύθυνη στάση από όλες τις πλευρές.
Σε ό,τι αφορά τις καλλιτεχνικές παρουσιάσεις που θα ενταχθούν φέτος, αυτές θα συζητηθούν σε δεύτερο χρόνο. Αυτή τη στιγμή εξετάζονται προτάσεις για καλλιτέχνες που θα επισκεφθούν την Ονειρούπολη και θα αναδείξουν τη χριστουγεννιάτικη γιορτή, σημειώνει ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού στα «Χ». Προσθέτει επίσης ότι η Ονειρούπολη έχει απευθύνει ήδη κάλεσμα σε φορείς για τα σπιτάκια και τις δράσεις της Ονειρούπολης, ενώ αυτές τις ημέρες απευθύνει ένα δεύτερο κάλεσμα, με χρονικό περιθώριο μέχρι τις 13 Οκτωβρίου, προς του συλλόγους, του φορείς, τις μουσικές μπάντες και τους ιδιώτες, που θέλουν να παρουσιάσουν στην κεντρική σκηνή και γενικά στη διάρκεια της Ονειρούπολης, τη δουλειά και το πρόγραμμά τους, ώστε να διαμορφωθεί το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ολόκληρου του μήνα που θα διαρκέσει η διοργάνωση.

 

Για το ίδιο θέμα, χθες Πέμπτη, σε ανακοίνωσή της η διοργάνωση ανέφερε τα εξής:
Πέρασαν 19 ολόκληρα χρόνια από τότε που η Ονειρούπολη και η Δράμα χάραξαν τον δρόμο στην ανάπτυξη και δημιουργία χριστουγεννιάτικων θεματικών πάρκων στη χώρα μας, σχεδιάζοντας ένα απόλυτα ανανεωμένο και παραμυθένιο θεματικό πάρκο, καθιστώντας τη Δράμα κορυφαίο ελληνικό προορισμό για όλο το εορταστικό διάστημα.
Η Ονειρούπολη ουσιαστικά άλλαξε τον τρόπο εορτασμού των Χριστουγέννων και έθεσε ως κύριο μέλημα την εξωστρέφεια, για να έχει θέση ανάμεσα στα κορυφαία θεματικά πάρκα της Ευρώπης.
Φέτος είναι η χρονιά που θέλουμε να βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί στην πρωτεύουσα των Χριστουγέννων και να ζήσουμε την μαγεία των Χριστουγέννων όπως μόνο εμείς ξέρουμε!
Η ομορφότερη χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ελλάδος ετοιμάζεται και υπόσχεται στους επισκέπτες της ξεχωριστές καλλιτεχνικές στιγμές, στους χώρους του Δημοτικού Κήπου της Δράμας και της κεντρικής πλατείας.
Εάν είστε σύλλογος, μέλος μπάντας, χορωδίας, συγγραφέας ή ομάδα κ.ά. που θέλετε να παρουσιάσετε τη δουλειά σας στην Ονειρούπολη, στείλτε μας την καλλιτεχνική παρουσίασή σας, για να συμπεριληφθεί στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της κορυφαίας χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης κα ελάτε να παρουσιάσετε τη δουλειά σας στην πιο φιλόξενη σκηνή!
Στις προτάσεις που θα κατατεθούν θα πρέπει αναλυτικά να περιγράφονται: το είδος της εκδήλωσης, το σύνολο των εμπλεκομένων ατόμων, προτεινόμενες ημερομηνίες, οι ηλικίες στις οποίες απευθύνονται και ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός που απαιτείται (π.χ. ήχος, φως, μικρόφωνα κτλ).
Μπορείτε να στείλετε τις προτάσεις σας, έως 13 Οκτωβρίου 2022 στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@dimosdramas.gr ή και στην stheo@dimosdramas.gr υπόψη του Τμήματος Παιδείας Δια βίου Μάθησης και Πολιτισμού Δ. Δράμας.
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2521026480 ή και στο 2521021698.

 

Σε ό,τι αφορά το σκεπτικό της φετινής διοργάνωσης, ο κ. Μιχάλης Τάσσου εξηγεί ότι αυτό το οποίο τονίστηκε στην οργανωτική επιτροπή και υποστηρίχθηκε από τους επαγγελματικούς φορείς που συμμετέχουν σε αυτή, είναι να δοθεί μία μεγαλύτερη ώθηση φέτος στις δράσεις της πλατείας Ελευθερίας. Συγκεκριμένα, εξετάζεται να στηθεί στην πλατεία Ελευθερίας το παγοδρόμιο της Ονειρούπολης, καθώς είναι μία δράση η οποία συγκεντρώνει κόσμο. Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, υπήρξε πρόταση από τον πρόεδρο του Σωματείου Ζυθεστιατόρων, κ. Ανέστη Τοπαλίδη, φέτος το τρενάκι της Ονειρούπολης να ξεκινά από το ύψος της πλατείας Ελευθερίας και συγκεκριμένα από την οδό Αγίας Σοφίας.
«Στόχος είναι να τονωθεί περισσότερο και η αγορά του κέντρου της πόλης, κατά το πάγιο αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου, ο οποίος προτείνει να υπάρξει ένας ευρύτερος εορταστικός στολισμός του εμπορικού κέντρου. Παράλληλα, θέλουμε να υπάρξει μια ποιότητα στις εκδηλώσεις. Το θέμα είναι ότι έχουμε ένα περιορισμένο μπάτζετ με ύψος γύρω στις 300.000-350.000 ευρώ αυτή τη στιγμή. Αν λάβουμε υπόψη την αύξηση του κόστους των υλικών, θα αντιληφθούμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε όσα έχουμε στο μυαλό μας, αλλά με μία καλή διαχείριση αυτών των χρημάτων θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο για την πόλη και την τόνωση της κίνησης, της χριστουγεννιάτικης γιορτής και της ψυχολογίας του κόσμου. Σε αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε» εξηγεί ο κ. Τάσσου.
Σε ό,τι αφορά τη χριστουγεννιάτικη αγορά της Ονειρούπολης, είναι ένα θέμα που θα συζητηθεί επίσης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας. Με την έγκριση της λειτουργίας της θα ξεκινήσει παράλληλα και η διαδικασία διάθεσης των οικίσκων, με τον ίδιο τρόπο που γίνεται κάθε χρόνο.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ