«Γεφύρι της Άρτας» το έργο του ταρτάν στο «Αλέκος Φρούσιος»

1
2261

Οι αθλητές του στίβου συνεχίζουν να προπονούνται στην άσφαλτο γύρω από το Αρρένων


Σε αναμονή για τη συνέχιση και την ολοκλήρωση του έργου αλλαγής του ελαστικού τάπητα, από τον ανάδοχο εργολάβο είναι ο Δήμος Δράμας, αλλά και οι αθλητές των συλλόγων καθώς η νέα σεζόν έχει αρχίσει και οι προπονήσεις των συλλόγων του στίβου γίνονται ακόμη στο οικοδομικό τετράγωνο γύρω από το συγκρότημα του Αρρένων, αντί του σταδίου «Αλέκος Φρούσιος».
Το τμήμα των εργασιών που απέμεινε δεν είναι μεγάλο, αφού ουσιαστικά έμεινε ένα μικρό κομμάτι του τάπητα, όπως και οι διαγραμμίσεις, ωστόσο το έργο αυτό που θα έπρεπε λογικά να έχει παραδοθεί, δεν έχει ολοκληρωθεί.
Στην τελευταία αναφορά του στο θέμα αυτό, εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, είχε κάνει γνωστό ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος είπε ότι ο εργολάβος θα πρέπει να εισπράξει δυο ακόμη χρηματικά εντάλματα και για τον λόγο αυτό δεν μπορεί να προχωρήσει, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, εφόσον πληρωθούν αυτά τα δυο εντάλματα.
Η εικόνα όμως που υπάρχει εδώ και αρκετές ημέρες, αν όχι εβδομάδες, είναι ότι οι εργασίες δεν προχωρούν και την ίδια ώρα απομένει μόλις μια εβδομάδα για να εισέλθουμε στον Οκτώβριο. Κάτι που επαληθεύει μια ακόμη φράση που είχε κάνει ο κ. Μαμσάκος σε εκείνο το Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν είναι πεπεισμένος πως ο εργολάβος θα έχει τελειώσει στην εν λόγω ημερομηνία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί να έχει βάση σε αυτόν τον εργολάβο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιούλιο του 2022 και μετά από διάφορες διακυμάνσεις του έργου, άρχισε η στρώση του νέου ταρτάν και μάλιστα με ταχείς ρυθμούς αυτή τη φορά και ενώ η αλλαγή του ταρτάν προχώρησε αρκετά, ξαφνικά οι εργασίες σταμάτησαν και πάλι.
Πρέπει να υπενθυμιστεί ότι οι εργασίες αλλαγής του ταρτάν άρχισαν το Σεπτέμβριο του 2021. Το συνολικό έργο είναι της τάξης των 600.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» και αφορά την πλήρη αντικατάσταση του ταρτάν στο δημοτικό στάδιο, ενώ στο πλαίσιο των εργασιών που πρέπει να γίνουν, προβλέπεται και η προμήθεια νέου στρώματος για το αγώνισμα του επί κοντώ.
Να σημειωθεί ότι το σύνολο των εργασιών, τουλάχιστον όσον αφορά την αλλαγή του ταρτάν, δεν θα έπρεπε να ξεπερνά φυσιολογικά σε διάρκεια τον ένα μήνα, σύμφωνα με γνώστες αυτών των έργων. Όποια προβλήματα και αν προέκυψαν στην πορεία, δεν μπορούν να δικαιολογήσουν αυτές τις μεγάλες καθυστερήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!