Τομεάρχης Δικαιοσύνης ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος

0
1241

Η νέα κατανομή αρμοδιοτήτων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Σημαντική εξέλιξη για τον Δραμινό Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόφιλο Ξανθόπουλο, αλλά και για τον Νομό Δράμας, αποτελεί ο ορισμός του στην θέση του Τομεάρχη Δικαιοσύνης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Η νέα κατανομή αρμοδιοτήτων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης και στην περίπτωση του Δραμινού Βουλευτή επιβεβαιώνει την δικαιολογημένη εκτίμηση που συγκεντρώνει από τα στελέχη του κόμματος και όχι μόνο.
Υπενθυμίζεται ότι από την ανάληψη των καθηκόντων του ως νεοεκλεγείς Βουλευτής μέχρι και σήμερα, διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος και λοιπών δομών εγκλεισμού κρατουμένων αλλά μεταξύ άλλων και μέλος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος όπου ήταν Ειδικός Εισηγητής της Μειοψηφίας.
Σε δήλωση του με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων καθηκόντων του ο Δραμινός Βουλευτής ανέφερε: «Είχα τη τιμή να μου ανατεθούν τα καθήκοντα του τομεάρχη Δικαιοσύνης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Διατελώ 35 χρόνια Δικηγόρος εκ των οποίων 9 χρόνια πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας και γνωρίζω καλά τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες του ελληνικού δικαστικού συστήματος.
Η προστασία της ανεξάρτητης λειτουργίας των θεσμών και πρωτίστως της Δικαιοσύνης από εξωθεσμικές παρεμβάσεις που επιχειρούν να αλλοιώσουν την αποστολή της, συνιστά πρώτιστο καθήκον για μας.
Η διαφάνεια, ο σεβασμός και η προστασία των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών, η ισονομία, η ταχεία και ορθή απονομή της δικαιοσύνης, η ενίσχυση της ανεξαρτησίας και του θεσμικού κύρους των δικαστικών λειτουργών, η ανθρωποκεντρική λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος, αποτελούν θεμελιώδεις αρχές μας,
Σε αυτό το πλαίσιο καλούμαστε να δώσουμε τη μάχη. Οι δικές μας παρεμβάσεις μας και η εποικοδομητική και τεκμηριωμένη κριτική μας θα κινούνται πάντα προς αυτή την κατεύθυνση».

Αναλυτικά η νέα κατανομή αρμοδιοτήτων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:
Τομεάρχης Δικαιοσύνης τοποθετείται ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος με αναπληρώτρια την Ειρήνη Αγαθοπούλου στο κομμάτι των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ισοτητας και Καταπολέμησης των Διακρίσεων.
Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναλαμβάνει ο Αλέξης Χαρίτσης, ενώ αναπληρωτές του είναι ο Χάρης Μαμουλάκης και ο Γιάννης Σαρακιώτης που αναλαμβάνει την Έρευνα και την Τεχνολογία.
Τομεάρχης Εξωτερικών παραμένει ο Γιώργος Κατρούγκαλος, με αναπληρωτή του τον Γιάννης Μπουρνούς. Η Θεοδώρα Τζάκρη αναλαμβάνει αναπληρώτρια απόδημου ελληνισμού και το εξωτερικού εμπορίου.
Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει ο Χρήστος Σπίρτζης αντικαθιστώντας τον Γιάννη Ραγκούση. Αναπληρωτής τομεάρχης αναλαμβάνει ο Διονύσης Καλαματιανός και το τμήμα της Πολιτικής Προστασίας, η Χαρά Καφαντάρη.
Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας παραμένει ο Θοδωρής Δρίτσας, με αναπληρωτή τον Γιώργο Τσίπρα.
Στον Τομέα Παιδείας, παραμένουν ο Νίκος Φίλης και η Μερόπη Τζούφη. Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου αναλαμβάνει Τομεάρχης Εργασίας, με την Θεανώ Φωτίου αναλαμβάνει ως αναπληρώτρια στον τομέα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης.
Τομεάρχης Υγείας παραμένει ο Ανδρέας Ξανθός με αναπληρωτές τον Γιώργο Βαρεμένο και τη Δώρα Αυγέρη.
Τομεάρχης Ενέργειας-Περιβάλλοντος παραμένει ο Σωκράτης Φάμελλος, με αναπληρώτρια την Θεοπίστη Πέρκα.
Τομεάρχης Πολιτισμού και αθλητισμού αναλαμβάνει η Σία Αναγνωστοπούλου με αναπληρωτή τομεάρχη Πολιτισμού τον Πάνο Σκουρολιάκο και Αθλητισμού τον Θάνο Μωραΐτη.
Τομεάρχης Εσωτερικών αναλαμβάνει ο Κώστας Ζαχαριάδης και αναπληρωτής τομεάρχης Αυτοδιοίκησης ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης. Ο Παύλος Πολάκης αναλαμβάνει αναπληρωτής Τομεάρχης σε θέματα Διαφάνειας και Διοικητικής Δράσης. Επίσης η Κυριακή Μάλαμα αναλαμβάνει το κομμάτι της Μακεδονίας – Θράκης.
Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναλαμβάνει ο Μάριος Κατσής και Αναπληρώτριας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας η Αναστασία Γκαρά.
Τομεάρχης Μεταφορών και Υποδομών αναλαμβάνει ο Νίκος Παππάς και αναπληρωτής ο Χρήστος Γιαννούλης.
Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο Νεκτάριος Σαντορινιός και αναπληρωτής ο Ανδρέας Μιχαηλίδης.
Τομεάρχης Αγροτικής Πολιτικής, ο Σταύρος Αραχωβίτης με αναπληρώτρια την Ολυμπία Τελιγιορίδου.
Τομεάρχης Τουρισμού παραμένει η Κατερίνα Νοτοπούλου με αναπληρωτή τον Αλέξανδρο Αυλωνίτη.
Τομεάρχης Μετανάστευσης αναλαμβάνει ο Γιώργος Ψυχογιός. Συντονιστής ΕΠΕΚΕ και Υπεύθυνος Χρηματοπιστωτικού Τομέα, αναλαμβάνει ο Αλέκος Φλαμπουράρης.
Παράλληλα Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ορίστηκαν οι: Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πάνος Σκουρλέτης και Γιάννης Ραγκούσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ