Τώρα και αγριόχοιροι στον Κορύλοβο

0
380

– Καθηγητής Δασολογίας στα «Χ»: «Mάλλον απίθανο το συγκεκριμένο ζώο να επιτεθεί σε άνθρωπο. Συνήθως απομακρύνεται»
– Υπάρχουν και λύκοι, λένε μεταξύ άλλων οι κυνηγοί


 

Αντιμέτωποι με αγριογούρουνα βρέθηκαν περιπατητές του Κορυλόβου ανεβαίνοντας από τον κεντρικό δρόμο προς την κορυφή του λόφου για λόγους άθλησης και αναψυχής. Οι ξαφνικές συναντήσεις με αγριόχοιρο (που πιθανόν δεν ήταν μόνος) προκάλεσε καταρχάς αμηχανία αλλά, όπως ήταν φυσικό, και φόβο στους περιπατητές που έστειλαν σχετικό βίντεο και φωτογραφίες στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας.
Αγριόχοιρος στον Κορύλοβο έγινε αντιληπτός δυο φορές μέσα σε διάστημα λίγων ημερών αυτή την εβδομάδα. Συμπολίτης μας που τράβηξε φωτογραφίες και βίντεο όταν βρέθηκε εμπρός από το άγριο ζώο, όπως ήταν φυσικό ειδοποίησε άλλους περιπατητές προκειμένου να είναι προσεκτικοί ανεβαίνοντας στο λόφο, στον οποίο, σημειωτέον, ανεβαίνουν και παιδιά.
Τα δύο αυτά περιστατικά έκαναν πολλούς να αναβάλουν τις αναβάσεις τους στον Κορύλοβο αυτές τις ημέρες και άλλους να είναι πλέον πολύ προσεκτικοί. Όπως αναφέρει συμπολίτης μας η πρώτη συνάντηση με τον αγριόχοιρο έγινε πριν τέσσερις ημέρες, σε χαμηλό υψόμετρο, κοντά στις δεξαμενές της ΔΕΥΑΔ ενώ το άγριο ζώο εθεάθη και για δεύτερη φορά την Τετάρτη κοντά στον ιστό της μεγάλης σημαίας.
Σύμφωνα με στελέχη του δασαρχείου δεν έγινε αντιληπτή κάποια αναφορά για τέτοιου είδους περιστατικά στον Κορύλοβο. Πάντως σχετικά με την επικινδυνότητα που μπορεί να υπάρχει για τους περιπατητές, στελέχη του δασαρχείου είπαν στα «Χ» ότι κανείς δεν μπορεί να διαβεβαιώσει το πως θα συμπεριφερθεί ένα άγριο ζώο.
Από την πλευρά του μιλώντας στα «Χ» ο κ. Βασίλης Κοντσιώτης καθηγητής του τμήματος Δασολογίας του ΔΙΠΑΕ στη Δράμα, είπε ότι είναι μάλλον απίθανο το συγκεκριμένο ζώο να επιτεθεί σε άνθρωπο. Συνήθως απομακρύνεται όταν αντιληφθεί την παρουσία του ανθρώπου. Το πιθανότερο όπως είπε, είναι να υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος από τη διέλευσή του στο δρόμο. Κάτι που έχει συμβεί ήδη. Από την άλλη πλευρά τόνισε ότι δεν μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα πώς θα αντιδράσει ένα ζώο όταν στρεσαριστεί και νοιώσει ότι κινδυνεύει ή αν τραυματιστεί.
Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Δράμας κ. Γιώργος Ελευθεριάδης, ανέφερε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται αντιληπτά αγριογούρουνα στην περιοχή του Κορυλόβου, προσθέτοντας ότι έχουν γίνει και ατυχήματα με αγριογούρουνα στο δρόμο του Μοναστηρακίου στο τέλος του 2022. Ακόμη όπως είπε στην περιοχή εμφανίζονται αγριογούρουνα εδώ και μια δεκαετία, ωστόσο τα τελευταία 3-4 χρόνια έχει αυξηθεί ο πληθυσμός τους. Σε ό,τι αφορά την επικινδυνότητα που μπορεί να παρουσιάζουν για τον άνθρωπο, ο κ. Ελευθεριάδης, είπε ότι ο πιθανότερος κίνδυνος αφορά την πρόκληση ατυχημάτων με διερχόμενα αυτοκίνητα. Ακόμη είπε ότι στην περιοχή του Κορυλοβου και στον δρόμο για Ταξιάρχες, υπάρχουν και αγέλες λύκων, εκτός από τα αγριογούρουνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ