Τουρνουά ποδοσφαίρου αναπτυξιακών ηλικιών αποκτά η Α.Μ.Θ., με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, Χρήστου Μέτιου

1
1825

Συνάντηση με τις Ποδοσφαιρικές Ενώσεις της Περιφέρειας


Το πρώτο της Τουρνουά Ποδοσφαίρου Αναπτυξιακών Ηλικιών αποκτά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Αυτό αποφασίστηκε σε συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος με τις πέντε Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Α.Μ.Θ., στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή.
Το τουρνουά θα είναι ετήσιο, θα διοργανώνεται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας και σε αυτό θα συμμετέχουν οι δύο πρώτες ομάδες των ηλικιακών κατηγοριών Κ12 και Κ14, που θα προκύπτουν κάθε χρόνο από τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.
Ήδη η Περιφέρεια δέσμευσε πόρους ύψους 70.000 € για τη διοργάνωση του πρώτου τουρνουά.
Είκοσι συνολικά ομάδες, 400 νέοι ποδοσφαιριστές από όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, θα συναντώνται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη της Περιφέρειας και θα αναμετρώνται μεταξύ τους για τρεις ημέρες σε μία διοργάνωση–γιορτή του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας συμμετείχαν ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού και Διά Βίου Μάθησης κ. Αχμέτ Ιμπράμ, η ειδική σύμβουλος του Περιφερειάρχη για τις πολιτιστικές δράσεις της Περιφέρειας κυρία Ζωή Κοσμίδου, ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Έβρου, κ. Παντελής Χατζημαρινάκης, ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Θράκης κ. Μάνος Γαβριηλίδης και ο Αντιπρόεδρος Β’ κ. Παναγιώτης Τσολάκης, ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Π.Σ. Ξάνθης κ. Γιάννης Δαλακούρας, ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Καβάλας κ. Γιώργος Πριονίδης, ενώ μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχε επίσης ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Δράμας κ. Γιώργος Χατζησαρόγλου.
Νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση του κ. Μέτιου, του κ. Ιμπράμ και της κυρίας Κοσμίδου με τον υπεύθυνο Αθλητικού Τομέα της ΔΕΕΠ Ροδόπης ΝΔ κ. Κώστα Νικολαΐδη, στον οποίο και ανήκει η αρχική ιδέα για την πραγματοποίηση του τουρνουά.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!