Τρεις διαφορετικές απεργιακές συγκεντρώσεις για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο σήμερα το πρωί στη Δράμα

0
2355

Οι κινητοποιήσεις αφορούν το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, που βρίσκει αντίθετα τα εργασιακά σωματεία

Τρεις διαφορετικές απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σήμερα το πρωί την ίδια ώρα σε τρία διαφορετικά σημεία της Δράμας.

Στις 10:30 από το Εργατικό Κέντρο Δράμας στον χώρο του Ε.Υ.Κ.
Η πρώτη απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο ανακοινώθηκε από το Εργατικό Κέντρο Δράμας και θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Ε.Υ.Κ. στις 10.30 το πρωί. Πρόκειται για απεργιακή συγκέντρωση που διεξάγεται στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ. Όπως ανακοίνωσε το ΕΥΚ Δράμας, η Συνομοσπονδία εξαρχής έχει εκφράσει την έντονη διαφωνία της σχετικά με επίμαχες διατάξεις του Εργασιακού Νομοσχεδίου, ένα νομοσχέδιο με νομοθετήματα τα οποία, εάν εφαρμοστούν, θα επιφέρουν τεράστιο πλήγμα στην αγορά εργασίας, στη συλλογική αυτονομία αλλά και στην κοινωνία. Θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη της, ώστε να μην ενταθούν οι συνθήκες εργασιακής «ζούγκλας» που ήδη υφίστανται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι μετά τα βάρη των μνημονίων σηκώνουν στην πλάτη τους τώρα και τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.
Μετά την 24ωρη απεργία, θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ προκειμένου να προγραμματίσει τις επόμενες δράσεις της.

Στις 10.30 από το Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στο Διοικητήριο Δράμας
Η δεύτερη απεργιακή συγκέντρωση που διεξάγεται επίσης ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο διοργανώνεται από το Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί στο Διοικητήριο Δράμας.
Η απόφαση για τις απεργιακές κινητοποιήσεις αποτελεί, ταυτόχρονα, πρόταση που απευθύνεται σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (Γ.Σ.Ε.Ε., ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα) για κοινή ημερομηνία Γενικής Απεργίας ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Χατζηδάκη. Σύμφωνα με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ., «το νέο νομοσχέδιο νομιμοποιεί τη «ζούγκλα» των εργασιακών σχέσεων που υπάρχει στον ιδιωτικό τομέα εδώ και χρόνια με τα 10ωρα, τα 14ωρα και τα 4ωρα ωράρια εργασίας, με μοναδικό στόχο τα επιπλέον κέρδη για τις επιχειρήσεις.
Τριάντα χρόνια μετά την πρωτοφανή έκρηξη της τεχνολογίας που αντικατέστησε χιλιάδες εργατικά χέρια, αντί να έχουμε μείωση των ωρών εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς, έχουμε και αύξηση των ωρών εργασίας και μειώσεις στους μισθούς». Όπως επισημαίνει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., το αίτημα των εργατών στο Σικάγο για 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ξεκούραση και 8 ώρες ελεύθερο χρόνο είναι και πάλι επίκαιρο.

Στις 10.30 από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Νομού Δράμας, στην πλατεία Ελευθερίας
Η τρίτη απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνεται επίσης ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο, σήμερα Πέμπτη, επίσης στις 10.30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ελευθερίας της Δράμας. Όπως ανακοίνωσε σχετικά με την κινητοποίηση αυτή το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Νομού Δράμας, με το νέο νομοσχέδιο, που το χαρακτηρίζει «αντεργατικό έκτρωμα», καταργείται το 8ωρο και θεσμοθετείται η 10ωρη και μέχρι 13ωρη ημερήσια εργασία, χωρίς πρόσθετη αμοιβή. Επίσης, αναφέρει ότι με τον νέο νομοσχέδιο: «Διαλύεται ο σταθερός ημερήσιος χρόνος δουλειάς. Ο εργαζόμενος καλείται να είναι διαθέσιμος όποτε και όσο απαιτεί ο εργοδότης. Αυξάνεται ο απλήρωτος χρόνος εργασίας προς όφελος της κερδοφορίας των εργοδοτών, με σκοπό την ένταση του βαθμού εκμετάλλευσης. Η λεγόμενη «διευθέτηση» του εργάσιμου χρόνου, η οποία θα γίνεται με ατομικές συμβάσεις εργασίας και κάτω από την απειλή της απόλυσης, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, διαλύουν τις ζωές των εργαζομένων. Αυτές οι πολιτικές δεν είναι καινούργιες, είναι στρατηγική επιλογή του ΣΕΒ, της Ε.Ε. Υπηρετήθηκαν πιστά από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, με τη θέσπιση της 12ωρης εργασίας στους νοσοκομειακούς γιατρούς, με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας να τσακίζουν κοκάλα, στο εμπόριο, στους εκπαιδευτικούς, στους ΟΤΑ με τους χιλιάδες αναπληρωτές και συμβασιούχους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ