Εγκρίθηκε το σχέδιο εκτάκτων αναγκών με την ονομασία «ΒΟΡΕΑΣ» από τον Δήμο Δράμας

0
1891

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας η απόφαση-εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής που αφορά το τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεσης διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού του Δήμου Δράμας, σύμφωνα με όσα ορίζει το γενικό σχέδιο Πολιτικής Προστασίας με την κωδική ονομασία «ΒΟΡΕΑΣ».
Με το σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεσης διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού του Δήμου Δράμας επιδιώκεται η άμεση και συντονισμένη απόκριση των εμπλεκόμενων φορέων σε τοπικό επίπεδο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού και την άμεση διαχείριση των συνεπειών τους.
Επίσης, επιδιώκεται η άμεση και συντονισμένη απόκριση των εμπλεκόμενων φορέων σε τοπικό επίπεδο, με στόχο την υλοποίηση προπαρασκευαστικών μέτρων και δράσεων πολιτικής προστασίας που συμβάλλουν στην ετοιμότητα του ανθρώπινου δυναμικού και των μέσων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση/βραχεία διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού. Επίσης, στοχεύει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού και την άμεση διαχείριση των συνεπειών τους, και στις δράσεις που αποβλέπουν στην προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών, καθώς και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των υποδομών της χώρας.
Αντικειμενικοί στόχοι του σχεδίου είναι ο προσδιορισμός ρόλων και αρμοδιοτήτων όλων των εμπλεκόμενων φορέων σε τοπικό επίπεδο και σε όλες τις φάσεις κινητοποίησης του συστήματος Πολιτικής Προστασίας, όπως επίσης και η δρομολόγηση προπαρασκευαστικών μέτρων και δράσεων πολιτικής προστασίας που συμβάλλουν στην ετοιμότητα του ανθρώπινου δυναμικού και των μέσων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση/βραχεία διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού. Παράλληλα, το σχέδιο στοχεύει στη συντονισμένη δράση των εμπλεκόμενων φορέων σε τοπικό επίπεδο για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο του εν λόγω σχεδίου, η άμεση διαχείριση συνεπειών από τον δήμο συνδέεται με δράσεις που αφορούν:
-το Τμήμα Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Δήμου Δράμας
-τη δρομολόγηση δράσεων για την παροχή βοήθειας (φαρμακευτικό υλικό, καύσιμα, τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, κλπ.) σε κατοίκους που έχουν αποκλειστεί λόγω πολυήμερης διακοπής της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο, με τη συνδρομή της Π.Υ.
-την προσωρινή φιλοξενία των πολιτών σε στεγασμένους θερμαινόμενους χώρους των οποίων η διαμονή στις κατοικίες τους έχει καταστεί αδύνατη, λόγω πολυήμερης διακοπής δικτύων παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και ύδρευσης, ιδίως σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές.
-την αποκατάσταση βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης
-την υποβολή αιτήματος για κήρυξη των πληγέντων περιοχών του Δήμου σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Π.Π. λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και ό,τι άλλο κρίνεται απαραίτητο για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.
Η απόφαση έγκρισης της εισήγησης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Δράμας για το σχέδιο «ΒΟΡΕΑΣ» λήφθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ