Τρεις ημέρες χωρίς νερό το κέντρο της πόλης

0
4309

Τυχαία εντοπίστηκε η ζημιά στο δίκτυο ύδρευσης από κάτοικο της περιοχής, που έβγαλε βόλτα το σκυλάκι του.

Απίστευτη ταλαιπωρία γνώρισαν οι κάτοικοι του κέντρου της Δράμας και άλλων περιοχών της πόλης επί τρεις ημέρες, εξαιτίας της διακοπής στην υδροδότηση. Η διακοπή του νερού στο κέντρο της πόλης και η εξαιρετικά μεγάλη πτώση της πίεσης σε άλλες περιοχές οφειλόταν σε ζημιά που υπέστη το δίκτυο ύδρευσης. Από την περασμένη Τρίτη μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής, τόσο η ταλαιπωρία, όσο και τα δικαιολογημένα παράπονα των κατοίκων, απέκτησαν μεγάλη έκταση.
Μιλώντας στα “Χ” ο υπεύθυνος της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΔ κ. Μαρίνος Χατζηκωνσταντίνου, εξήγησε ότι «η βλάβη προκλήθηκε από τις εργασίες που διεξάγουν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ για την υπογειοποίηση του δικτύου, που γίνεται στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, στην περιοχή της 19ης Μαΐου. Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, στην προσπάθειά τους να υπουργοποιήσουν τα καλώδια ηλεκτροδότησης, έσπασαν έναν κεντρικό σωλήνα που τροφοδοτεί με νερό την ευρύτερη περιοχή. Ο σωλήνας κόπηκε από τη σφύρα που χρησιμοποιήθηκε για τις εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ, ωστόσο το νερό δεν βγήκε στην επιφάνεια, στο σημείο όπου έγινε η ζημιά αλλά λόγω της φύσης του εδάφους, διέρρεε στο υπέδαφος από τον σωλήνα ύδρευσης με κατεύθυνση προς το Νησάκι».
Η ζημιά σε σωλήνα ύδρευσης της ΔΕΥΑΔ έγινε σε σημείο που βρίσκεται απέναντι από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη. Η ζημιά δεν έγινε αντιληπτή εξ αρχής, όπως προαναφέρθηκε, και ο σπασμένος σωλήνας σκεπάστηκε όταν τελείωσαν οι εργασίες υπογειοποίησης του ΔΕΔΔΗΕ. Η διακοπή της υδροδότησης έθεσε σε συναγερμό την ΔΕΥΑΔ, η οποία επί τρεις ημέρες απασχόλησε σχεδόν το σύνολο του τεχνικού δυναμικού της, προκειμένου να εντοπίσει το σημείο της ζημιάς. Πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες έρευνες με γαιόφωνο προκειμένου να εντοπιστεί το πρόβλημα χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.
Ο εντοπισμός έγινε το πρωί της Παρασκευής εντελώς τυχαία από κάτοικο της περιοχής, ο οποίος έβγαλε το σκυλάκι του για τον καθιερωμένο περίπατο. Ο συμπολίτης μας άκουσε έναν ασυνήθιστο θόρυβο από το υπέδαφος και παρατήρησε την εμφάνιση νερού στο σημείο που υπήρχε το πρόβλημα. Ο ίδιος ειδοποίησε την ΔΕΥΑΔ, η οποία μετέβη στο σημείο και προέβη σε εργασίες αποκατάστασης, οι οποίες ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.
Η “Οδύσσεια” των κατοίκων του κέντρου και όχι μόνο, ευτυχώς τελείωσε μετά από 3,5 ημέρες ταλαιπωρίας. Να σημειωθεί ότι διακοπή της υδροδότησης εξαιτίας της βλάβης σημειώθηκε μεταξύ άλλων, στις οδούς Καραισκάκη, Θεοτοκοπούλου όπως και σε άλλες περιοχές του κέντρου. Ωστόσο επειδή ο ίδιος αγωγός διοχέτευε με νερό πολλές περιοχές, παρουσιάστηκαν προβλήματα στην διαδρομή του δικτύου ύδρευσης μέχρι την περιοχή της Ταξιαρχίας και του Αρκαδικού.
Η ΔΕΥΑΔ ζήτησε εξ αρχής συγγνώμη για την ταλαιπωρία αν και η ζημιά δεν οφειλόταν σε δική της ενέργεια. Από τη δημοτική επιχείρηση έγιναν συγκεκριμένες συστάσεις προς τον εργολάβο του ΔΕΔΔΗΕ και ζητήθηκε να παρίσταται στέλεχος της δημοτικής επιχείρησης, όταν θα εκτελούνται έργα κοντά σε αγωγούς του δικτύου ύδρευσης, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια προβλήματα στην συνέχεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ