Τρεις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης θα λειτουργήσουν στη Δράμα για άτομα με αναπηρίες

0
4732

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΜΘ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΔΡΑΜΑΣ

Το Παράρτημα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης «Χρονίων Παθήσεων Δράμας» πρόκειται να λειτουργήσει στο προσεχές διάστημα τρεις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για άτομα με αναπηρίες από 18 ετών και άνω.
Σε κάθε Στέγη θα κατοικούν έξι άτομα με νοητική υστέρηση, αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση, κινητικές ή πολλαπλές αναπηρίες που δεν παρουσιάζουν ενεργά ψυχιατρικά προβλήματα ή επιληπτικές κρίσεις και δεν υποστηρίζονται με φαρμακευτική αγωγή.
Τα ενδιαφερόμενα άτομα θα ενταχθούν στις Σ.Υ.Δ. αφού προηγουμένως αξιολογηθούν από την αρμόδια Διεπιστημονική Ομάδα του Παραρτήματος, ενώ ως βασικά κριτήρια αξιολόγησης θεωρούνται:
-† Η προσωπικότητα του ενδιαφερόμενου ατόμου,
-† Οι δυνατότητες συμμετοχής του σε δραστηριότητες της κατοικίας και της Κοινότητας,
†- Η δυνατότητα προσαρμογής του στις νέες συνθήκες διαβίωσης και συνύπαρξης με τους άλλους ενοίκους,
-† Η κατ’ αρχήν αποδοχή του νέου περιβάλλοντος διαβίωσης από το ίδιο το άτομο ή/και την
οικογένειά του.
Μετά την ανακοίνωση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας ΑΜΘ για την πρόσληψη προσωπικού που θα στελεχώσει τις τρεις Στέγες ακολούθησε σχετική ενημέρωση για την υποβολή αιτήσεων για την ένταξη των ωφελούμενων που θα επιλεγούν τελικά για ένταξη στις τρεις Στέγες.
Για περισσότερες πληροφορίες και για υποβολή αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Κοινωνική Υπηρεσία του Παραρτήματος στο τηλέφωνο 2521350820
ή με το Τμήμα Φυσικής Αποκατάστασης και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ΑμεΑ στο τηλέφωνο 2521057920.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ