Τρία σημαντικά έργα υποδομών για τη Δράμα

0
1774

Έργα 474.796 ευρώ εγκρίθηκαν χθες από την Οικονομική Επιτροπή της ΠΑΜΘ μετά από ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γιώργου Παπαδόπουλου

Εγκρίθηκαν χθες το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τρία σημαντικά έργα για τον Νομό Δράμας. Τα δύο από αυτά ανήκουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Δράμας.
Όπως είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, τα έργα που εγκρίθηκαν αφορούν:
– την έγκριση όρων και σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας ΑΜΘ και του Δήμου Δράμας για την υλοποίηση του έργου συντήρησης – προστασίας, με κατασκευή πεζοδρομίου, τμήματος της ανατολικής περιφερειακής οδού των Κουδουνίων, προϋπολογισμού 92.000 ευρώ.
– την έγκριση όρων και σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας ΑΜΘ του Δήμου Δράμας για τη βελτίωση της βατότητας της οδού Κ. Αγρού (έξοδος) – Νικοτσάρας (είσοδος), προϋπολογισμού 183.000 ευρώ.
– την έγκριση της διακήρυξης και τη συγκρότηση επιτροπής διαγωνισμού για την επικαιροποίηση μελετών και ανασύνταξη οριστικής μελέτης της γέφυρας του ποταμού Αγγίτη επί της Ε.Ο. Δράμας-Σερρών, προϋπολογισμού δαπάνης μελέτης 199.796,11 ευρώ.

Τα έργα αυτά, όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος στα «Χ», θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Τα δύο από αυτά που αφορούν τον Δήμο Δράμας ουσιαστικά τον απαλλάσσουν από ένα κόστος περίπου 275.000 ευρώ, που θα έπρεπε να διαθέσει καταρχάς για τον ενδιάμεσο δρόμο Καλού Αγρού – Νικοτσάρας, που σήμερα δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση και θα ήταν αδύνατο να γίνει από τη ΣΑΤΑ των δύο κοινοτήτων, όπως και για τη συντήρηση και βελτίωση της περιμετρικής οδού των Κουδουνίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ