Τριήμερη εκπαίδευση με εξομοιωτή «Fire Dragon» για το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας

0
366

Με εξομοιωτή πυρκαγιάς (FIRE DRAGON) εκπαιδεύεται από χθες το σύνολο του προσωπικού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Δράμας με σκοπό την εκπαίδευση των πυροσβεστών σε φωτιές κλειστών χώρων. Ο εξομοιωτής που χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση των πυροσβεστών τα τελευταία χρόνια, μεταφέρθηκε στην Δράμα μετά από αίτημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας και θα βρίσκεται στη πόλη, μέχρι και αύριο.
Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας για την διαδικασία εκπαίδευσης του προσωπικού της υπηρεσίας ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Δράμας κ. Γιάννης Αραμπατζής, είπε ότι πρόκειται για έναν εξομοιωτή αστικής πυρκαγιάς, που παράγει καπνό και φωτιά με τεχνητό τρόπο, προκειμένου να εισέλθουν σε αυτόν οι πυροσβέστες με την αντίστοιχη ενδυμασία και μέσα ατομικής προστασίας, αντιμετωπίζοντας διάφορα σενάρια πυρκαγιάς. Τα περιστατικά αυτά περιλαμβάνουν από τη διάσωση κάποιου ατόμου που είναι μέσα, μέχρι κατάσβεση πυρκαγιάς. Πρόκειται για ένα κοντέινερ, το οποίο έχει διάφορα επίπεδα. Οι πυροσβέστες ανεβοκατεβαίνουν σε αυτά, είτε μπουσουλώντας είτε με άλλους τρόπους και περνούν από διάφορα στάδια. Στάδια της πυρκαγιάς με πολύ καπνό, στάδια με φωτιά κλπ. Ο εξομοιωτής είναι ένα εκπαιδευτικό μηχάνημα το οποίο ανήκει στην Πυροσβεστική Ακαδημία που ήρθε η στιγμή να χρησιμοποιηθεί και στη Δράμα, μετά από αίτημα που υποβάλλαμε σαν υπηρεσία”. Ο εξομοιωτής αστικής πυρκαγιάς χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Δράμας και αποτελεί ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο για την εκπαίδευση του προσωπικού καθώς είναι αδύνατο να μεταβεί το σύνολο των πυροσβεστών που υπηρετούν στη Δράμα, στην Πυροσβεστική Ακαδημία των Αθηνών.
Για την λειτουργία του εξομοιωτή χθες είχε διακοπεί αναγκαστικά η κυκλοφορία στην οδό Κασσάνδρου που βρίσκεται δίπλα ακριβώς από έδρα της και είναι κάθετη στην οδό Εθνικής Αμύνης. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και σήμερα.
Σε ό,τι αφορά την πραγματικότητα, πέρα από την εκπαιδευτική διαδικασία, ευτυχώς την περίοδο αυτή δεν σημειώνονται πολλά περιστατικά στα οποία θα χρειαστεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, είτε από τις βροχοπτώσεις είτε από πυρκαγιές, πλην δυο περιπτώσεων φωτιάς από καμινάδες στην Πετρούσα και την Φτελιά, όπως ανέφερε ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Δράμας.
Το προσωπικό της υπηρεσίας στη Δράμα ετοιμάζεται πάντως να τιμήσει τους προστάτες του, δηλαδή τους Τρεις Παίδες εν Καμίνω, την μνήμη των οποίων θα γιορτάσει στις 17 Δεκεμβρίου. Μία ημέρα πριν, θα τελεστεί εσπερινός στο εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στη μνήμη τους και βρίσκεται δίπλα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Δράμας, παρουσία του Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωρόθεου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ