Ξεπέρασαν τις διακόσιες οι εγγραφές στα Βαλδίρκεια

0
790

Η εκκίνηση την Κυριακή στο άγαλμα της Ελευθερίας για όλους τους αγώνες


Με σημαντικό ενδιαφέρον που καταγράφεται και στον αριθμό των συμμετοχών ετοιμάζεται η 14η διοργάνωση των αγώνων Βαλδίρκεια που θα διεξαχθεί την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της Ονειρούπολης, από τον Δήμο Δράμας σε συνεργασία με το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Δράμας (Σ.Δ.Υ.Δ) και τον Πεζοπορικό Ορειβατικό Σύλλογο (Π.Ο.Σ) Κ. Νευροκοπίου.
Οι εγγραφές για συμμετοχή στους αγώνες μέχρι στιγμής είναι περίπου 200, όπως είπε χθες στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Δράμας κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος. Το ενδιαφέρον αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω μέχρι και την διεξαγωγή των αγώνων που επιστρέφουν μετά από δυο χρόνια παύσης λόγω της πανδημίας. Μεθαύριο Πέμπτη θα ξεκαθαριστεί πόσοι είναι αυτοί που έχουν εγγραφεί ηλεκτρονικά. Κατόπιν οι υπόλοιπες θέσεις συμμετοχής που θα μείνουν κενές θα μπορούν να καλυφθούν και με απευθείας εγγραφές στη γραμματεία των αγώνων. Το σύνολο των διαθέσιμων θέσεων συμμετοχής είναι περί- που 400, όπως είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Δράμας. Οι δυο μεγάλοι αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων θα έχουν εκκίνηση από το άγαλμα της Ελευθερίας στον Δημοτικό Κήπο Δράμας, δηλαδή μέσα στην Ονειρούπολη και τερματισμό στο άγαλμα της Νίκης, απέναντι από το Δημοτικό Ωδείο Δράμας. Οι παιδικοί αγώνες όπως και ο αγώνας για ΑμεΑ θα έχουν εκκίνηση και τερματισμό στο άγαλμα της Ελευθερίας.
Στους αγώνες μπορούν να συμμετάσχουν όσοι επιθυμούν και κρίνουν ότι μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των αγώνων, ενώ δεν υπάρχει η ανάγκη ύπαρξης υποχρεωτικού εξοπλισμού από τους δρομείς. Η ταυτοποίηση των αθλητών θα γίνεται στο χώρο της γραμματείας του κάθε αγώνα, με την επίδειξη αστυνομικής ή υπηρεσιακής ταυτότητας ή διαβατήριό ή άλλο επίσημο έγγραφο. Τον φάκελο συμμετοχής, μέσα στον οποίο θα βρίσκεται ο αριθμός του δρομέα θα τον παραλαμβάνει ο ίδιος ή εξουσιοδοτημένο άτομο. Η αντικατάσταση δρομέων ή η αλλαγή του αγώνα που έχει επιλέξει ο εκάστοτε δρομέας δεν θα είναι δυνατές σε καμία περίπτωση κατά την παραλαβή των αριθμών συμμετοχής από τη γραμματεία. Στη γραμματεία της διοργάνωσης θα είναι δυνατή μόνο επικαιροποίηση των στοιχείων του ήδη εγγεγραμμένου δρομέα και διόρθωση επιμέρους προσωπικών του στοιχείων. Όλοι όσοι τερματίζουν θα λαμβάνουν αναμνηστική βεβαίωση συμμετοχής και τερματισμού. Στους τρεις πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης ανδρών και γυναικών των αγώνων θα απονέμεται αναμνηστικό κύπελλο.
Τα έσοδα της διοργάνωσης θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό, ενώ η συμμετοχή κοστίζει 12 ευρώ και 8 ευρώ, ανάλογα με τη διαδρομή που θα επιλέξουν οι δρομείς. Η πρώτη σκέψη ήταν τα έσοδα του αγώνα να δοθούν στην οικογένεια του δρομέα που σκοτώθηκε από κεραυνό στον αγώνα “Six Peaks” που έγινε το περασμένο καλοκαίρι. Αλλά η οικογένεια του δεν το δέχθηκε, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί, ότι τα έσοδα θα δοθούν για κάποιο φιλανθρωπικό σκοπό, όπως εξήγησε ο κ. Παπαδόπουλος.

Τα Βαλδίρκεια διεξάγονται κάθε χρόνο (με εξαίρεση τα δύο χρόνια της πανδημίας) στη μνήμη του Νικόλαου Βαλδίρκα, που γεννήθηκε το 1955 στην Δράμα και υπήρξε αθλητής του στίβου στον Αθλητικό Σύλλογο Δράμας στο αγώνισμα των 400μ με εμπόδια.
Ο ίδιος είχε κατορθώσει με τις συμμετοχές του στους αγώνες να κατακτήσει αρκετές διακρίσεις με την Εθνική Ομάδα σε διάφορα πρωταθλήματα αλλά και σε ευρωπαϊκές, βαλκανικές και μεσογειακές διοργανώσεις. Ο Νικόλαος Βαλδίρκας υπηρέτησε ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής σε μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενώ ήταν και ενεργό μέλος του Συνδέσμου Προπονητών Στίβου Βόρειας Ελλάδας. Έφυγε από τη ζωή το 2008, στα 53 του χρόνια. Με πρωτοβουλία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δράμας από το 2010 ο «Γύρος της Δράμας», μετονομάστηκε αρχικά σε «Γύρος πόλης σε μνήμη Ν. Βαλδίρκα» και αργότερα σε «Βαλδίρκεια». Ο αγώνας αυτός καθιερώθηκε να διεξάγεται στο πλαίσιο της Ονειρούπολης» και στηρίζεται από το σύνολο της αθλητικής κοινότητας στη Δράμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ