Τριήμερο φεστιβάλ ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό

Από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας

0
2415

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του σχολικού εκφοβισμού (bullying) στις 6, 7 και 8 Μαρτίου, ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Π.Ε. Ν. Δράμας και άλλους φορείς πραγματοποιούν το 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ κατά της σχολικής βίας όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας κ. Αλκιβιάδης Σαλπιγκτής.

Στο πλαίσιο του τριημέρου την Τετάρτη 6 Μαρτίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας και κατά τις ώρες 11:30 – 13:15 θα πραγματοποιηθεί λειτουργία εικαστικού εργαστηρίου εντός των σχολικών αιθουσών υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών. Επίσης κατάρτιση Κοινωνικού Συμβολαίου δημοκρατικής συμφι-λίωσης προς υπογραφή όλων των εμπλεκόμενων πλευρών και συγγραφή ψηφισμάτων από τους μεγάλους μαθητές της σχολικής μονάδας για την προάσπιση των ατομικών δικαιωμάτων του παιδιού.
Την Πέμπτη 7 Μαρτίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας και κατά τις ώρες 11:30 – 13:15 προγραμματίστηκε παίξιμο παραδοσιακών παιχνιδιών στο προαύλιο του σχολείου και σχηματισμός μαθητικής αλυσίδας ως συμβολική κίνηση κατά της Σχολικής Βίας
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και κατά τις ώρες 18:00 – 19:30 θα γίνει παρασκευή παραδοσιακών προϊόντων και προετοιμασία υγιεινού πρωινού από πλευράς γονέων υπό την καθοδήγηση ειδικού μάγειρα.
Την Παρασκευή 8 Mαρτίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας και κατα τις ώρες 11:30 – 13:15 θα γίνει επίδοση ψηφισμάτων στους αρμόδιους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς της πόλης από τους μαθητές του σχολείου και διεξαγωγή καλλιτεχνικών και μουσικοχορευτικών δραστηριοτήτων στο προαύλιο του σχολείου.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 18:30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων στο Ισόγειο του Δημαρχείου θα πραγματοποιηθεί ομιλία του ειδικού επιστήμονα – ψυχιάτρου Δημήτριου Σούρα με θέμα: «Εκφοβισμός (Bullying) και εθισμός στα ηλεκτρονικά παιχνίδια». Κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης είναι το: «Μάθε – Μίλα – Ζήσε».
Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο. Όπως αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας “Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και γονείς των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες και να ενεργοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών/τριών, ώστε να περιοριστούν οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στη ζωή των ανηλίκων και αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις”.
Με αφορμή την ημέρα αυτή οι σχολικές μονάδες της χώρας αφιερώνουν χρόνο, από 5 Μαρτίου έως 9 Μαρτίου 2018, σε δράσεις-συζητήσεις-εκδηλώσεις (π.χ. βιβλιοπαρουσιάσεις, προβολές ταινιών, εικαστικά εργαστήρια, διαδραστικές ομιλίες, βιωματικά σεμινάρια κ.α.) με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα βίας και σχολικού εκφοβισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ