Τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων με τη στήριξη της Μέριμνας Ποντίων Κυριών και του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας

0
1799

Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν από σήμερα Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή 17 Απριλίου


Η Μέριμνα Ποντίων Κυριών Δράμας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας, η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση “Undercurrent Κοινσεπ” και η ΑΜΚΕ “Μέθεξις” με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, διοργανώνουν τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν ομιλίες, μουσικές και χορωδιακές εκδηλώσεις, με το μήνυμα «Η καταπολέμηση του κακού γίνεται με την καθυπόταξη στο αγαθό».
Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν από σήμερα Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή 17 Απριλίου.
Σε συνέντευξη τύπου που έγινε χθες Πέμπτη, το πλέγμα των εκδηλώσεων παρουσίασαν, η πρόεδρος της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Δράμας κ. Λίζα Θεοδωρίδου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας κ. Αναστάσιος Πούλιος και η κα Έφη Ζάννη.
Η κα Θεοδωρίδου τόνισε την ικανοποίησή της, εκ μέρους της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Δράμας, διότι σχεδόν μετά από δυο χρόνια η Μέριμνα ξαναβρίσκει τη φυσική επαφή με τον κόσμο οπότε και τα μέλη της αντλούν χαρά και δημιουργική δύναμη. Δήλωσε επίσης ότι ήταν μεγάλη χαρά, η πρόσκληση που απηύθυνε στη Μέριμνα η κα Έφη Ζάννη, για συμμετοχή σε ένα διευρυμένο σχήμα συνεργασίας με σκοπό τη διοργάνωση των τριήμερων πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Ο κ. Πούλιος, εξέφρασε την ικανοποίηση του Δικηγορικού Συλλόγου για τη συνεργασία αυτή και τόνισε ότι πρόκειται για μια σπάνια ευκαιρία για τους Δραμινούς να παρακολουθήσουν ένα τριήμερο εκδηλώσεων που εκτός από πρωτότυπο συμβαδίζει και με το πνεύμα των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα. Όπως είπε «Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν σήμερα στις 8 το βράδυ στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου με την ομιλία του Θεοδώρου Γιάγκου καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και θα ακολουθήσει εισήγηση από την Μαριάνθη Λαζαρίδου, αρχαιολόγο και ιστορικό τέχνης με θέμα: «Το κακό. Η οντολογική και ηθική θεώρησή του στα κείμενα των πατέρων». Αμέσως μετά και στο δεύτερο μέρος της βραδιάς θα ακολουθήσει συναυλία με μουσική δωματίου, με τέσσερα έργα. Είναι μια σπάνια ευκαιρία που έχουν οι Δραμινοί να ακούσουν αυτή τη συναυλία. Την επόμενη μέρα Δηλαδή το Σάββατο 16 Απριλίου στις 8 το βράδυ, στον ίδιο χώρο θα φιλοξενηθεί η χορωδία αρμονία, την οποία διευθύνει ο Νίκος Κυριακού. Η χορωδία έχει φιλοξενηθεί και στο παρελθόν από τον Δικηγορικό Σύλλογο Δράμας και έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις. Την Κυριακή 17 Απριλίου στον Ιερό Ναό των Αγίων 12 Αποστόλων η χορωδία θα συμμετέχει με ψαλμούς κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Οι εκδηλώσεις αυτής της ποιότητας και του επιπέδου δεν είναι κάτι συνηθισμένο όχι μόνο για την πόλη της Δράμας, αλλά και για τον ελληνικό χώρο γενικότερα».
Η κυρία Ζάννη από την πλευρά της είπε μεταξύ άλλων ότι «Ο κ. Κυριάκου με τη χορωδία των 40 ατόμων, έρχεται στη Δράμα και “μας τιμά”. Η παρουσία της χορωδίας το βράδυ του Σαββάτου, στην εκκλησία των Αγίων 12 Αποστόλων, είναι μία συγκλονιστική εμπειρία την οποία είχαμε ζήσει είμαι από 3 χρόνια περίπου και θα την ξαναζήσουμε. Είναι πραγματικά μία καταπληκτική ατμόσφαιρα».

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα με ένα κλικ εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!