Τρίτη συνάντηση για τα αδέσποτα

0
1428

Νέα σύσκεψη χθες μεταξύ των πέντε δημάρχων του νομού για την δημιουργία διαδημοτικού καταφυγίου ζώων.

Τρίτη και πιθανώς η τελευταία αναγκαία συνάντηση έγινε μεταξύ των δημάρχων των πέντε δήμων του νομού Δράμας χθες το μεσημέρι, προκειμένου να δρομολογηθούν περαιτέρω οι εξελίξεις στην προσπάθεια δημιουργίας ενός διαδημοτικού καταφυγίου ζώων με στόχο να υπάρξει σωστότερη διαχείριση στο ζήτημα των αδέσποτων ζώων των οποίων ο αριθμός αυξάνεται ανεξέλεγκτα σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο Δήμαρχος Δοξάτου Θέμης Ζεκερίδης.

Η προσπάθεια αυτή πλέον οριστικοποιήθηκε και όπως είπε ο δήμαρχος, στόχος είναι να υπάρξει έγκαιρα πρόταση για την δημιουργία καταφυγίου η οποία θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Φιλόδημος.
Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Δοξάτου η συνάντηση διεξήχθη στο πλαίσιο της προσπάθειας δημιουργίας του διαδημοτικού καταφυγίου ζώων και έγινε προκειμένου να εξετασθούν οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να προχωρήσει το όλο εγχείρημα που θα υλοποιηθεί από κοινού. Επεσήμανε δε ότι κρίσιμο σημείο είναι η βιωσιμότητα του καταφυγίου που θα προέρχεται από την χρηματοδότηση των δήμων και αυτό αποτέλεσε αντικείμενο της χθεσινής συζήτησης. “Ελπίζουμε να προλάβουμε να πάρουμε την επιχορήγηση του προγράμματος Φιλόδημος για την δημιουργία καταφυγίων. Οι πλατείες είναι γεμάτες από αδέσποτα και δεν μπορούν να παίξουν τα παιδιά. Προσπαθούμε να προστατέψουμε και τους ανθρώπους από τα ζώα και τα ζώα από τους ανθρώπους. Διότι εάν τα αδέσποτα είναι σε ένα ελεγμένο μέρος θα μπορούν να γίνουν στειρώσεις, τα τσιπαρίσματα και οι όποιες θεραπείες. Η συζήτηση οδήγησε το θέμα σε νέα πρόοδο. Νομίζω ότι τώρα είμαστε κοντά στο τέλος αφού μιλούμε πλέον για το πως θα αποκτήσει μια μακροβιότητα το εγχείρημα το οποίο δεν πρέπει να μείνει στα χαρτιά και στα κτίρια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των αδέσποτων που σχεδιάζεται να φιλοξενηθεί στο διαδημοτικό καταφύγιο που θα υλοποιηθεί σε περιοχή του Δήμου Δοξάτου, είναι προς το παρόν 300, αλλά ο συγκεκριμένος αριθμός δεν αποτελεί ακόμη οριστική απόφαση σύμφωνα με όσα είπε ο Δήμαρχος Δοξάτου χθες. Η πρωτοβουλία για την διαδημοτική αυτή προσπάθεια ξεκίνησε από τον Δήμο Δοξάτου ωστόσο η διάθεση να υλοποιηθεί το όλο εγχείρημα υποστηρίχθηκε με θέρμη και τους πέντε δήμους της Δράμας.
Σημειώνεται ότι στις προηγούμενες δυο συναντήσεις των πέντε δημάρχων εξετάστηκαν οι τρόποι συνεργασίας μεταξύ των δήμων και το ποσοστό συμμετοχής της κάθε πλευράς. Επίσης απασχόλησαν παραδείγματα συνεργασιών άλλων δήμων προκειμένου να υπάρξει κατάληξη στην μορφή που θα έχει το εγχείρημα του διαδημοτικού καταφυγίου.
Στην προσπάθεια αυτή φαίνεται ότι σημαντικό ρόλο παίζει ο χρόνος καθώς σύμφωνα με τον Δήμαρχο Δοξάτου ενδέχεται οι προτάσεις που θα κατατεθούν από τους δήμους να είναι περισσότερες από την διαθέσιμη χρηματοδότηση του προγράμματος Φιλόδημος. Η πρόσκληση για το πρόγραμμα που αφορά τα καταφύγια αδέσποτων ζώων έχει πάντως λάβει παράταση έως το τέλος Φεβρουαρίου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ