Τρόφιμα σε 60 άπορες οικογένειες διανεμήθηκαν τον Δεκαπενταύγουστο

0
6334

Συνεχής η κοινωνική προσφορά του Φιλανθρωπικού Σωματείου Χωριστής

Το Φιλανθρωπικό Σωματείο Χωριστής «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων» συνεχίζοντας το αξιέπαινο έργο του και σε συνεργασία με τους υπεύθυνους του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Δράμας απέστειλε τις προηγούμενες ημέρες δυο κιβώτια με καλοκαιρινά ανδρικά και γυναικεία εσώρουχα και πυτζάμες, προκειμένου να συνδράμει στην κάλυψη των αναγκών των φιλοξενουμένων του ΘΧΠ, όπως έκανε γνωστό η πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου κ. Μαρία Τσάνα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Φιλανθρωπικό Σωματείο Χωριστής «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων» δρομολογεί τις δράσεις του με γνώμονα την υποστήριξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας μέσα από στοχευμένες δράσεις κοινωνικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Στην κατεύθυνση αυτή, τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου, συνεχίζοντας την προσπάθεια προσφοράς και αλληλεγγύης, αποφάσισε να διανέμει τρόφιμα σε περισσότερες από 60 άπορες οικογένειες. Όπως έγινε γνωστό από το σωματείο, τα πακέτα παραδόθηκαν στο σπίτι των ωφελουμένων κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας χωρίς υπογραφή, προκειμένου για να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία, όπως έπραξε και καθ’ όλο το διάστημα της υγειονομικής κρίσης.
Παράλληλα, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του το φιλανθρωπικό σωματείο δέχθηκε μια γενναιόδωρη χορηγία της εταιρείας ARIVIA ΑΒΕΕ, προκειμένου να ενισχυθεί το έργο του στην καθημερινή διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες, καθώς και για τη διανομή πακέτων τροφίμων που ετοιμάστηκαν για τον Δεκαπενταύγουστο. Στο πλαίσιο αυτό, παραλήφθηκαν από την εταιρεία τυροκομικά προϊόντα 342,600 κιλών, τα οποία διανεμήθηκαν σε άπορες οικογένειες.

Εν τω μεταξύ, όπως έκανε γνωστό ο σύλλογος, οι εγγραφές για το «Κοινωνικό Σχολείο» θα συνεχιστούν και για το μήνα Αύγουστο λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος. Το πρόγραμμα υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Η έναρξή του προγραμματίζεται για τον Σεπτέμβριο στις αρχές του ερχόμενου σχολικού έτους και θα διαρκέσει εικοσιτέσσερις μήνες υλοποιώντας τις παρακάτω εκπαιδευτικές δράσεις:
†-Μαθήματα Η/Y (γονείς και παιδιά).
†-Εκπαιδευτική Ρομποτική (παιδιά από 6 ετών).
†-Εικαστικά /Καλλιτεχνικά (γονείς και παιδιά από 4 ετών).
†-Βιωματικά Εργαστήρια (παιδιά).
†-Σεμινάρια Στρατηγικών Παιγνίων (παιδιά).
†-Εργαστήριο Εικονικής και Επαυξημένης Πραγματικότητας (παιδιά) κλπ.
†Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι ΔΩΡΕΑΝ και απευθύνεται σε γονείς και παιδιά του Δ.Δ. Χωριστής και του ευρύτερου Ν. Δράμας.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή στο πρόγραμμα είναι τα εξής:
-†Αντίγραφο Εκκαθαριστικού φορολογικού έτους 2019,
†-Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
†-Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
†-Βεβαίωση ανεργίας (εάν υπάρχει)
†-Ιατρική γνωμάτευση αναπηρίας (εάν υπάρχει)

Λόγω του COVID 19, οι εγγραφές πραγματοποιούνται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στα γραφεία του σωματείου. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 2521042096 & 2521042863 / 6947897045 / 6951944477.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!