Εντοπίστηκε σώα η γυναίκα που αγνοούταν στο Παρανέστι

0
1154

Ο Feldsher, ο διασωστικός σκύλος και το drone του Ερυθρού Σταυρού ρίχτηκαν στη μάχη για τον εντοπισμό της.

Εντοπίστηκε τελικά μετά από πέντε ημέρες και πιο συγκεκριμένα ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, μια γυναίκα βουλγαρικής υπηκοότητας που αναζητείτο από την προηγούμενη εβδομάδα στην περιοχή του Παρανεστίου, καθώς είχαν χαθεί τα ίχνη της. Η γυναίκα ηλικίας 55-60 ετών εργάζεται σε κτηνοτροφική μονάδα της περιοχής και είχε χαθεί στα ορεινά. Κατά τη διάσωσή της δεν φάνηκε ευτυχώς να αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα στην υγεία της παρά την πολυήμερη εξαφάνισή της, παρόλα αυτά διακομίσθηκε στο κέντρο Υγείας Παρανεστίου όπου έλαβε ιατρική φροντίδα και ακολούθως επέστρεψε στους οικείους της.
Από την περασμένη εβδομάδα, η γυναίκα αναζητείτο από την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική, διασώστες του ΕΚΑΒ και του Ερυθρού Σταυρού του Περιφερειακού Τμήματος Δράμας αλλά και από κατοίκους της περιοχής, ενώ στη διαδικασία εντοπισμού της μετείχε και ο γιος της, με τον οποίο εργαζόταν μαζί σε κτηνοτροφική μονάδα της Πλατανιάς. Στη μάχη για τον εντοπισμό της βοήθησε διασωστικός σκύλος του Ερυθρού Σταυρού και χρησιμοποιήθηκε drone.
Οι έρευνες έγιναν σε μια περιοχή ιδιαίτερα αφιλόξενη και σε υψόμετρο 1.110 μέτρων. Ο Feldsher, όπως ονομάζεται ο διασωστικός σκύλος του παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής, αλλά και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού πραγματοποίησαν πολύωρες αναζητήσεις, προκειμένου να βοηθήσουν στον εντοπισμό της γυναίκας.
Η 55χρονη είχε χάσει τον προσανατολισμό της ενώ έψαχνε κάποιο ζώο στην ορεινή περιοχή του Παρανεστίου, με αποτέλεσμα η αναζήτηση να την οδηγήσει χωρίς να το καταλάβει στα όρια των Νομών Δράμας και Ξάνθης στην περιοχή Χαλέπι. Η εξαφάνισή της έγινε στις 10 Αυγούστου και το αξιοσημείωτο είναι ότι όλες αυτές τις ημέρες κατάφερε να επιβιώσει πίνοντας νερό από τους χείμαρρους που βρίσκονται στην ορεινή περιοχή, σύμφωνα με όσα είπε η ίδια μετά τον εντοπισμό της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ