Β. Μαυροβασίλης στα «Χ»: Δεν ενδιαφέρεται κανείς για την αγορά των παραγωγών

0
646

– Για μετά τις εκλογές παραπέμπεται τώρα η όποια ενδεχόμενη λύση του προβλήματος λειτουργίας της σαββατιάτικης αγοράς
– «Δεν έγινε ούτε αυτό που είχε πει ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης ότι θα απορροφηθούν άμεσα στις λαϊκές αγορές των δήμων. Δεν έγινε τίποτα»


 

Τελικώς όχι μόνο δεν θα δοθεί σύντομα λύση στο πρόβλημα λειτουργίας της σαββατιάτικης αγοράς των παραγωγών, όπως λεγόταν από ορισμένες πλευρές μέχρι σήμερα, αλλά η όποια πιθανή επίλυση του ζητήματος που δημιουργήθηκε παραπέμπεται για την περίοδο μετά τις εθνικές εκλογές. Αυτά τουλάχιστον είναι τα τελευταία μηνύματα που έλαβαν οι παραγωγοί από τους ιθύνοντες.
Έτσι, ενώ περίμεναν κάποια νομοθετική παρέμβαση που θα οδηγούσε σε λύση του ζητήματος, πλέον το μόνο που έχουν στα χέρια τους είναι νέες υποσχέσεις. Αυτό σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη καθυστέρηση στην επαναλειτουργία της αγοράς των παραγωγών του Σαββάτου αλλά και επιπλέον αβεβαιότητα για το αν τελικώς θα επαναλειτουργήσει ποτέ αυτός ο θεσμός. Όμως δεν θα πρέπει να λησμονηθεί ότι το πρόβλημα με τη λειτουργία της σαββατιάτικης αγοράς δεν αφορά τους περίπου 120 παραγωγούς που συμμετείχαν σε αυτήν και αντίστοιχα τις οικογένειες τους, αλλά και εκατοντάδες οικογένειες της Δράμας, που προμηθευόταν για αρκετά χρόνια, ποιοτικά αγροτικά προϊόντα από τους ίδιους τους παραγωγούς και κυρίως σε προσιτές τιμές.
Όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο πρόεδρος των παραγωγών της σαββατιάτικης αγοράς κ. Βασίλης Μαυροβασίλης, στην τελευταία επικοινωνία που υπήρξε με κυβερνητικά στελέχη, υπήρξε η εκτίμηση ότι η όποια λύση θα μπορούσε να υπάρξει θα δρομολογηθεί μετά τις εκλογές. «Την ίδια στιγμή περίπου 25 από τους 120 παραγωγούς, δεν εκθέτουν τα προϊόντα τους σε άλλη αγορά και έχουν μείνει χωρίς εργασία. Οι συνάδερφοι αυτοί δυστυχώς υποφέρουν. Δεν έγινε ούτε αυτό που είχε πει ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης ότι θα απορροφηθούν άμεσα στις λαϊκές αγορές των δήμων. Δεν έγινε τίποτα. Δεν υπάρχουν μέχρι σήμερα προκηρύξεις θέσεων. Οι άνθρωποι πεινάνε. Μιλάω με ειλικρίνεια. Συζητώ μαζί τους. Δυσκολεύονται και φθάνουν στο σημείο να κλαίνε. Στην ουσία κανείς δεν ενδιαφέρεται για την αγορά των παραγωγών» δηλώνει ο κ. Μαυροβασίλης στα «Χ».
Σε ό,τι αφορά την προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος λειτουργίας της σαββατιάτικης αγοράς, όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν κατ’ επανάληψη επαφές τόσο με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του νομού όσο και με υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά λόγω των εκλογών το πρόβλημα αυτό αν και είναι σημαντικό, έχει τεθεί σε δεύτερη μοίρα, όπως λέει ο πρόεδρος των παραγωγών της σαββατιάτικης αγοράς. Ταυτόχρονα ο κόσμος που επισκεπτόταν τη λαϊκή για να εξυπηρετήσει τις καταναλωτικές του ανάγκες περιμένει με ανυπομονησία την επανέναρξη της λειτουργίας της και δηλώνουν ξεκάθαρα προς τους παραγωγούς ότι η σαββατιάτικη αγορά τους εξυπηρετούσε. Πολλοί από αυτούς εργάζονται με ωράρια που δεν τους επιτρέπουν να κάνουν τις αγορές τους την Πέμπτη, ενώ άλλοι θέλουν να στηρίξουν τους ίδιους τους παραγωγούς και όχι τους μεσάζοντες, λέει ο κ. Μαυροβασίλης.
Σε ό,τι αφορά την προοπτική να δεσμευτούν οι υποψήφιοι βουλευτές των κομμάτων για την επίλυση του θέματος αυτού, οι ίδιοι οι παραγωγοί μοιάζουν απόλυτα απογοητευμένοι έχοντας την εμπειρία του παρελθόντος αφού όπως λένε «Τόσα χρόνια είχαμε δεσμεύσεις από παντού, αλλά τελικά δεν έγινε τίποτα» λένε κάποιοι παραγωγοί. «Όσο είναι κάποιοι στην αντιπολίτευση παίρνουν το μέρος μας αλλά όταν γίνονται κυβέρνηση σφυρίζουν αδιάφορα» αναφέρουν κάποιοι άλλοι, δείχνοντας και το κλίμα που έχει πλέον διαμορφωθεί, όσον αφορά τις ελπίδες για την επίλυση του προβλήματος λειτουργίας της αγοράς των παραγωγών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ