Βαλκανικό ενδιαφέρον για τουρισμό στην ΠΑΜΘ

0
5575
Αθανάσιος Τσώνης, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού

Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία ψηφίζουν Ελλάδα για διακοπές – η ΠΑΜΘ καταβάλλει προσπάθεια για τουρισμό από Κύπρο και Ισραήλ.
Μιλάει στα «Χ» ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της ΠΑΜΘ, Αθ. Τσώνης.

Ισχυρό είναι το τουριστικό ενδιαφέρον που εκφράστηκε φέτος από χώρες των νοτιοανατολικών Βαλκανίων για την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το ενδιαφέρον για την προσέλευση τουριστών από χώρες όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Σερβία είναι αμείωτο, κάτι που δείχνει ότι οι διπλωματικές σχέσεις του Υπουργείου Τουρισμού με τις συγκεκριμένες χώρες έχουν αποδώσει, σημείωσε χθες στα «Χ» ο κ. Αθανάσιος Τσώνης, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
«Η Βουλγαρία ανοίγει σύντομα τα σύνορά της και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα οι πολίτες της κατά την επιστροφή τους από την Ελλάδα. Η Ρουμανία λόγω των εκλογών και των κρουσμάτων κορωνοϊού, τα οποία θέλει να ελέγξει, θα καθυστερήσει λίγο. Είμαστε όμως αισιόδοξοι ότι θα έχουμε τουρισμό στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη από αυτές τις περιοχές» σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της ΠΑΜΘ.
Φέτος, ιδιαίτερα λόγω του covid -19, φαίνεται ότι δίνεται περισσότερη βαρύτητα στον οδικό τουρισμό. Ο τουρίστας θεωρεί ασφαλέστερο να μετακινηθεί στον προορισμό του με αυτοκίνητο. Αυτό σε συνδυασμό με την μείωση των τιμών στα καύσιμα μπορεί να ευνοήσει την αύξηση των τουριστικών αφίξεων στην περιοχή μας οδικώς, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Αθ. Τσώνης. Το τουριστικό ενδιαφέρον που υπάρχει για την περιοχή μας μεταφέρθηκε προς την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. «Μιλάω με όλα τα καταλύματα, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τους ξενοδόχους. Γενικότερα δεν έχουν ακυρώσεις αφίξεων. Τα μηνύματα που παίρνουν καθημερινά από τις χώρες των νοτιοανατολικών Βαλκανίων είναι ότι ο κόσμος θέλει να επισκεφθεί την περιοχή μας για διακοπές» εξήγησε ο κ. Τσώνης.
Παράλληλα με την προσπάθεια έλευσης τουριστών από τις χώρες των νοτιοανατολικών Βαλκανίων, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καταβάλλει προσπάθεια για την έλευση τουριστών από την Κύπρο και το Ισραήλ. Το ενδιαφέρον υπάρχει ήδη και μάλιστα προσπαθούμε να επιτύχουμε επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν έως την περίοδο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου για να αναπληρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις ζημιές που προκλήθηκαν από την κατάσταση της πανδημίας. Ειδικότερα, για την προοπτική έλευσης τουριστών από το Ισραήλ ο κ. Τσώνης επανέλαβε κάτι που έχει επισημάνει και σε προηγούμενες δηλώσεις του στα «Χ», ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τους τουρίστες της συγκεκριμένης χώρας για τον περιπατητικό τουρισμό. Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμμετείχε για πρώτη φορά φέτος σε μεγάλη έκθεση τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ, η οποία είχε ως συνέχεια την έλευση Ισραηλινών δημοσιογράφων στην περιοχή μας, την καταγραφή σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος και την ανάλογη προβολή στην χώρα τους.
«Πάντως, περιμένουμε εντός της εβδομάδας να ανακοινωθούν και τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας, προκειμένου να διαπιστώσουμε τι θα ισχύσει για τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα, αλλά και με ποιον τρόπο θα ανοίξουν τα σύνορα, διότι αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια και διαφύλαξη της δημόσιας υγείας» κατέληξε ο κ. Αθανάσιος Τσώνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ