Βανδαλισμοί και κλοπές στο Καπνολογικό Ινστιτούτο

0
742

– Χρειάζονται φύλαξη οι εγκαταστάσεις
– Τι λέει στα «Χ» ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Δράμας για τις ζημιές


 

Βανδαλισμοί και κλοπές στην αποθήκη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Δράμας στο Καπνολογικό Ινστιτούτο Δράμας σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας. Στον ίδιο χώρο του Καπνολογικού Ινστιτούτου υπήρξαν ζημιές και σε υλικά άλλων συλλόγων όπως και στον εξοπλισμό του Καπνολογικού Ινστιτούτου που ανήκει στον ΕΛΓΟ Δήμητρα.
Για τις κλοπές υλικού σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθη και κρατείται στην Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας ένα άτομο με καταγωγή από τη Γεωργία, που διαμένει στη Δράμα.
Σε δηλώσεις του στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Δράμας κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, επιβεβαίωσε ότι τα περιστατικά βανδαλισμών και κλοπών έγιναν τη Δευτέρα. Εξήγησε ότι στον χώρο του Καπνολογικού Ινστιτούτου, η Αντιπεριφέρεια Δράμας παραχώρησε στον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Δράμας, όπως και σε άλλους συλλόγους κάποιες αποθήκες, στις οποίες υπήρχε αποθηκευμένο υλικό. Μάλιστα κάποια από τα υλικά που εκλάπησαν ή καταστράφηκαν επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν και στον πρώτο ημιμραραθώνιο της Δράμας που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του εορτασμού των Ελευθερίων της πόλης τις επόμενες ημέρες.
«Πήγα στον χώρο των αποθηκών το πρωί της Δευτέρας για μια δουλειά του συλλόγου και είδα παραβιασμένη την εξώπορτα και σπασμένη την κλειδαριά. Ριγμένα πράγματα και ράφια επάνω στους φοριαμούς, ενώ είχαν πάρει από τον σύλλογο και 12 πλαστικές καρέκλες, τρία τραπέζια και πέντε κιόσκια που είχαμε για τους αγώνες. Πήραν κάποιες τηλεοράσεις. Μας κατέστρεψαν επίσης και ένα κλιματιστικό για να πάρουν από μέσα κάποια μεταλλικά μέρη. Αν και όλα αυτά ήταν περιουσία του συλλόγου, οι κλοπές δεν θα μας εμποδίσουν να κάνουμε τους αγώνες κανονικά. Παραβιάσεις έγιναν και σε άλλους χώρους του Καπνολογικού Ινστιτούτου, όπου φιλοξενούνται υλικά συλλόγων όπως ο Αρίωνας, οι Φίλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου, αλλά υπάρχουν και υλικά του ίδιου του Καπνολογικού Ινστιτούτου».
Οι βανδαλισμοί και οι κλοπές έγιναν γύρω στις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές. Ο χώρος που παραχωρήθηκε στο Καπνολογικό Ινστιτούτο για την φιλοξενία των υλικών των συλλόγων δεν φυλάσσεται, αν και η κεντρική πόρτα που οδηγεί στις εγκαταστάσεις κλειδώνει όπως είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Δράμας, προσθέτοντας ότι είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, παρότι ο σύλλογος χρησιμοποιεί το χώρο αρκετό καιρό.
Μετά και από αυτό περιστατικό είναι προφανές πλέον ότι για την προστασία των υλικών των συλλόγων που φιλοξενούνται στο Καπνολογικό Ινστιτούτο αλλά και για τον εξοπλισμό του ίδιου του Καπνολογικού Ινστιτούτου θα πρέπει υπάρξει κάποια φύλαξη του χώρου και ίσως αυτό θα πρέπει να εξεταστεί είτε από την ΠΕ Δράμας, είτε από τον ίδιο τον ΕΛΓΟ Δήμητρα στον οποίο ανήκει ο εξοπλισμός του Καπνολογικού Ινστιτούτου, ώστε να μην υπάρξει και επανάληψη τέτοιου είδους φαινομένων. Σύμφωνα με πληροφορίες κάτι τέτοιο έχει ήδη ζητηθεί από υπηρεσιακούς παράγοντες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!