Βασίλης Σαρακασίδης: «Τα Κουδούνια ήταν η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος και στους 2 ομίλους της Β’ κατηγορίας»

0
5600

Συνέντευξη με τον προπονητή του Αστέρα Κουδουνίων Βασίλη Σαρακασίδη.

Σήμερα τα «Χρονικά» φιλοξενούν τις απόψεις ενός νέου, φιλόδοξου και ταλαντούχου προπονητή που έχει βάλει τη δική του σφραγίδα στον Αστέρα Κουδουνίων, μια ομάδα που πέρσι έμεινε χαμηλά στη βαθμολογία και φέτος κατά κοινή ομολογία όλων αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος όντας αήττητη και διεκδικώντας με αξιώσεις ακόμη και την πρωτιά από το μεγάλο όνομα του ομίλου, τον Μέγα Αλέξανδρο Ξηροποτάμου.
Για τη φετινή πορεία της ομάδας του, τις σκέψεις για το μέλλον, την προσωπική του πορεία και πολλά άλλα ενδιαφέροντα πράγματα μίλησε ο Βασίλης Σαρακασίδης.

Βασίλη, ξεκινώντας αυτή τη συνέντευξη θα θέλαμε ένα σύντομο ιστορικό της ποδοσφαιρικής σου διαδρομής τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως προπονητής.
Ξεκίνησα από την ακαδημία της Δόξας σε ηλικία 12 ετών, όπου και παρέμεινα σε διάφορα τμήματα της οικογένειας της Δόξας μέχρι τα 17 μου. Ακολούθησαν η Αθηναϊκή Χαρτοποιία, ο Πανδραμαϊκός, το Αρκαδικό, η Ανακάλυψη Αμπελοκήπων, οι Αμπελόκηποι, η Ν. Αμισσός, οι Σιταγροί, Εθνικός Σοχού, η Μαυρολεύκη, η Φτελιά, η Ν. Σεβάστεια, ο Κ. Αγρός, τα Κουδούνια. Η προπονητική μου ξεκίνησε στην Καλλιθέα και συνέχισε στα Κοκκινόγεια, Αμπελάκια, Αρκαδικό, Κουδούνια, Μαυρολεύκη, Αμπελόκηπους, Σιταγρούς.

Πάμε στον Αστέρα Κουδουνίων, την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Πριν ξεκινήσει η σεζόν περίμενες τέτοια πορεία πρωταθλητισμού;
Ήταν προσωπικά ένα ρίσκο το να αναλάβω μία ομάδα, η οποία είχε τερματίσει 9η από τις 11 ομάδες που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα με 33 γκολ ενεργητικό και 80 παθητικό. Ο στόχος ήταν την 1η χρονιά μία θέση στην 5αδα και την επόμενη να διεκδικήσουμε την άνοδο. Συναντήσαμε πολλά προβλήματα στη στελέχωση του ρόστερ. Ήταν πολύ δύσκολο να έρθουν παιδιά στην ομάδα, πράγμα που άλλαξε τον 2ο γύρο, κατά τον οποίο πλέον στην ομάδα ήρθαν παιδιά κόσμημα για το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Δράμας και πραγματικά παιδιά επιπέδου μεγαλύτερων κατηγοριών. Θεωρώ πως ήμαστε η έκπληξη και των δύο ομίλων της Β’ και μαζί με τον Ξηροπόταμο οι καλύτερες ομάδες της κατηγορίας.

Αν επαναρχίσει το πρωτάθλημα, η εκτίμηση σου είναι ότι ο τίτλος θα κριθεί στο μεταξύ σας παιχνίδι ή θα υπάρξουν ρυθμιστές άλλες ομάδες;
Πιστεύω ότι, όπως εμείς, έτσι και ο Ξηροπόταμος θα κερδίζαμε όλα τα παιχνίδια και θα γινόταν ένας «τελικός» μεταξύ μας σε ένα πολύ όμορφο γήπεδο και με πολύ κόσμο. Θα ήταν η χαρά του παιχνιδιού για όλους μας να συμμετέχουμε σε ένα τέτοιο παιχνίδι και ο καλύτερος να αναδεικνυόταν πρωταθλητής και ο επόμενος να έβγαινε μέσω μπαράζ. Είμαι πολύ σίγουρος ότι η ποιότητα και των δύο ομάδων πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος δεν άφηνε περιθώρια στις υπόλοιπες ομάδες.

Πολλά ακούγονται τελευταία για την τύχη της φετινής χρονιάς, μέχρι και για ακύρωση. Ποια είναι η δική σου θέση; Τι πιστεύεις ότι πρέπει να γίνει;
Σίγουρα αυτό που προέχει είναι η υγεία των αθλητών και των συμπατριωτών μας. Αυτό πού ζούμε είναι πρωτόγνωρο και ευχή μας είναι να ξεπεραστεί όσο πιο ανώδυνα γίνεται. Στην παρούσα κατάσταση ό,τι απόφαση και να βγει θα αφήσει και κάποιους παραπονεμένους. Προσωπικά, θα ήθελα να τελειώσει το πρωτάθλημα μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Υπάρχει εμπιστοσύνη στη Διοίκηση της ΕΠΣ Δράμας και ευελπιστούμε στη δίκαιη απόφαση της.

Σου λείπει το ποδόσφαιρο αυτό το διάστημα και πώς αξιοποιείς τον χρόνο σου;
Σίγουρα μου λείπει το ποδόσφαιρο πάρα πολύ. Προσπαθώ να είμαι σε επικοινωνία με τους αθλητές μου και να τηρούν ένα πρόγραμμα φυσικής κατάστασης και εκγύμνασης στα όρια του επιτρεπτού της κατάστασης. Όσον αφορά εμένα, περπάτημα και λίγο τρέξιμο.

Έχεις δουλέψει ξανά στη Β’ κατηγορία. Πώς θα σχολίαζες το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος;
Το επίπεδο της Β’ κατηγορίας φέτος ήταν αρκετά καλό και με ανταγωνιστικές ομάδες. Η τεχνική και η τακτική σε αυτή την κατηγορία έρχονται σε δεύτερη μοίρα, μια και ξεχωρίζει περισσότερο η δύναμη.

Είσαι ευχαριστημένος από τη συνεργασία σου με τη διοίκηση των Κουδουνίων; Ο κόσμος του χωριού στηρίζει τη φετινή προσπάθεια;
Ένας κύριος λόγος που δέχτηκα την πρόκληση της ομάδας των Κουδουνίων ήταν οι προσωπικές μου σχέσεις με τα παιδιά της διοίκησης, με τους οποίους είχαμε παίξει σαν συμπαίκτες, αλλά κυρίως ότι τους είχα και στη συνέχεια ως αθλητές μου. Αυτό είχε τα θετικά του, γιατί γνώριζαν τον τρόπο με τον οποίο δουλεύω και μου άφησαν εν λευκώ το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας και ιδίως όταν η ομάδα έδειξε πως είναι ικανή να ανέβει στην Α’ κατηγορία να κάνουν και την υπέρβαση στο μεταγραφικό κομμάτι στον Β’ γύρο. Θεωρώ τη συνεργασία μας απόλυτα επιτυχημένη και το έδειξαν τα αποτελέσματα της ομάδας. Όσον αφορά τον κόσμο, αυτό που καταφέραμε ήταν από παιχνίδι σε παιχνίδι να είναι και πιο πολύ κοντά μας.

Μια κοινότυπη ερώτηση. Πιο δύσκολος είναι ο ρόλος του ποδοσφαιριστή ή του προπονητή, μια και πλέον τα έχεις ζήσει και τα δύο;
Πραγματικά δεν υπάρχει κανένα μέτρο σύγκρισης. Για να δώσω ένα παράδειγμα, ο κάθε ποδοσφαιριστής έχει να διαχειριστεί έναν προπονητή με τα καλά και τα αρνητικά του, ενώ ο προπονητής 25 αθλητές και διαφορετικούς χαρακτήρες. Αυτό και από μόνο του δείχνει τη δυσκολία του. Ένας προπονητής πρέπει να είναι δάσκαλος, παιδαγωγός, ψυχολόγος και φίλος με τους αθλητές του.

Υπάρχει ταλέντο στο δραμινό ποδόσφαιρο; Θα δούμε στο μέλλον έναν νέο Άντζα, έναν νέο Σιόβα;
Δυστυχώς, δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος προς την ανάδειξη ταλέντων. Πλέον γίνεται καλύτερη δουλειά από τις ακαδημίες, υπάρχει πραγματικά ένα πλάνο, αλλά ο μεγαλύτερος και πιο αποτρεπτικός παράγοντας είναι η τεχνολογία. Πλέον τα παιδιά προτιμούν το internet από την αλάνα και δυστυχώς όλοι αυτοί που πέτυχαν τα προηγούμενα χρόνια το πέτυχαν για έναν και μόνο λόγο: δεν είχαν τίποτα άλλο στο μυαλό τους από την μπάλα.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω, ανεξαρτήτως αν τελειώσει η χρόνια ή όχι, ανεξαρτήτως αν η ομάδα ανέβει κατηγορία ή όχι, αυτά τα παλικάρια για εμένα είναι οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ και θέλω να πω ότι ήταν τιμή μου να δουλέψω μαζί τους. Μέσα από την καρδιά μου να τους πω ότι κατάφεραν να μας κάνουν περήφανους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, διοίκηση, ποδοσφαιριστές, οπαδούς και προπονητικό team.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ