Βραδιά κοινωνικής προσφοράς από την Ένωση Κυριών Δράμας

1
1375

Μέρος των εσόδων θα διατεθούν για την ενίσχυση της Τράπεζας Τροφίμων


Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου η Ένωση Κυρίων Δράμας – Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας και το Navarino Street Bar ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μία γιορτή κοινωνικής προσφοράς που θα
αρχίσει από τις 19.00 το απόγευμα και θα κρατήσει μέχρι αργά το βράδυ.
Θεματικά κοκτέιλς, μουσική και μία χορογραφία έκπληξη με συνοδεία βιολιού που θα συγκινήσει, θα πλαισιώσουν το event που έχει προγραμματιστεί. Μέρος των εσόδων της βραδιάς θα διατεθούν για την ενίσχυση της Τράπεζας Τροφίμων της Ένωσης Κυρίων Δράμας- ΣΑΦ, η οποία εξυπηρετεί 1820 μέλη ωφελουμένων οικογενειών.
Μιλώντας για την πρωτοβουλία αυτή, χθες στην διάρκεια συνέντευξης τύπου, η πρόεδρος της Ένωσης Κυριών Δράμας κ. Αλίκη Τσιαμούρα, ανέφερε ότι η εκδήλωση γίνεται για δυο λόγους. Καταρχάς πρέπει να ενισχυθεί η τράπεζα τροφίμων της ένωσης. Με τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν εκείνη την ημέρα θα γίνει προμήθεια τροφίμων, για την εξυπηρέτηση 1850 ανθρώπων που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία και τους οποίους στηρίζει η Ένωση Κυριών Δράμας. Όπως στηρίζει και ανθρώπους που εξυπηρετούνται από τις κοινωνικές υπηρεσίες των πέντε δήμων της Δράμας. Ο δεύτερος και κυριότερος λόγος αυτής της πρωτοβουλίας όπως είπε η κα Τσιαμούρα είναι ότι: «Μας ενδιαφέρει να ενημερωθούν οι νέοι
άνθρωποι, για το έργο που γίνεται στην Ένωση Κυριών Δράμας. Ότι δηλαδή υπάρχει ο ξενώνας φιλοξενίας ανύπαντρων και κακοποιημένων γυναικών στην Ένωση Κυριών Δράμας, ενώ παρέχεται και ψυχολογική υποστήριξη με ειδικούς επιστήμονες, για τους πολίτες που το επιθυμούν. Τελευταία, ασχοληθήκαμε με τους θύτες των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας και ίσως είμαστε οι μόνοι στην Ελλάδα που το κάναμε. Καταφέραμε να ενταχθούμε σε πρόγραμμα στο οποίο συνεργάζονται τρία ελληνικά πανεπιστήμια και ένας μεγάλο φορέας από τη Νορβηγία με εμπειρία 20 χρόνων σε θέματα αντιμετώπισης των θυτών». Για τα θέματα αυτά και για την έμφυλη βία ενημερώθηκαν τα σχολεία και εκπαιδεύτηκαν αρκετοί ειδικοί επιστήμονες στη Δράμα, όπως είπε η κα Τσιαμούρα, τονίζοντας ότι κάθε ημέρα πληθαίνει και μεγαλώνει ο αριθμός των θυτών και καλώντας τα νέα παιδιά να μετέχουν στο event και να γνωρίσουν από κοντά την Ένωση Κυριών Δράμας.
Από την πλευρά του ο κ. Στέφανος Πεταλούδης, ιδιοκτήτης της επιχείρησης που συνδιοργανώνει τη βραδιά μαζί με την Ένωση Κυριών Δράμας τόνισε ότι «Ενώσαμε τις δυνάμεις μας με το Σπίτι Ανοικτής Φιλοξενίας της Ένωσης Κυριών Δράμας, για καλό σκοπό και για να συγκεντρώσουμε χρήματα για την τράπεζα τροφίμων. Θέλω να πως ότι κάθε ημέρα μαθαίνω και κάτι διαφορετικό από τις δραστηριότητες της Ένωσης Κυριών Δράμας, τα οποία δεν τα γνωρίζουν οι νέοι Δραμινοί». Ο ίδιος τόνισε μεταξύ άλλων ότι αξίζουν συγχαρητήρια στην Ένωση Κυριών και στην κα Τσιαμούρα για το έργο που επιτελείται.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!