Βραβεύτηκε την Τετάρτη με το βραβείο δημιουργικής διδασκαλίας ο Δραμινός καθηγητής κ. Μιλτιάδης Βαβουλίδης

1
8994

Επιδόθηκε και επιταγή για αγορά εκπαιδευτικού υλικού στο Μουσικό Σχολείο όπου εργάζεται


Βραβεύτηκε την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022, στις 8:00μμ ο Δραμινός εκπαιδευτικός Δρ. Μιλτιάδης Βαβουλίδης που διακρίθηκε στο διαγωνισμό “Εύρηκα, Εύρηκα 2022”.
Το βραβείο υποστηρίζεται θεσμικά από το Ινστιτούτο Αστροφυσικής και το Κέντρο Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων Mathesis και από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας. Για το 2022 η επιτροπή του βραβείου επέλεξε να βραβεύσει τον Δρ. Μιλτιάδη Βαβουλίδη, καθηγητή Β’ Λυκείου στο Μουσικό Σχολείο Δράμας, για την πρωτότυπη διδασκαλία του με τίτλο «Across the Universe» η οποία υλοποιήθηκε το ακαδημαϊκό έτος 2021-22.
Τον κ. Βαβουλίδη, καθηγητή της Β’ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Δράμας, προλόγισαν η Βασιλική Παυλίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και Πρόεδρος της Επιτροπής του Βραβείου και ο Στέφανος Τραχανάς, Διευθυντής του Mathesis και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής του Βραβείου. Ο κ. Βαβουλίδης στην ομιλία του περιέγραψε το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό έργο αλλά και πώς το εισέπραξαν οι μαθητές του.
Το βραβείο συνοδεύεται από δίπλωμα, χρηματικό έπαθλο 2.000 Ευρώ για τον βραβευόμενο καθώς και από δωροεπιταγή 1.000 ευρώ για το λύκειο όπου εργάζεται και η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορά εκπαιδευτικού υλικού αστρονομίας από το «Πλανητάριο Θεσσαλονίκης».
Ο ίδιος έχει δηλώσει στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ότι η Αστρονομία είναι μια πονεμένη ιστορία για τη Δημόσια Εκπαίδευση και ειδικότερα για τον κλάδο των φυσικών. Διδασκόταν αρχικά ως υποχρεωτικό μάθημα στη Β’ Λυκείου, μετά το μάθημα έγινε προαιρετικό και πριν από λίγα χρόνια καταργήθηκε εντελώς. Αυτό παρότι η Αστρονομία είναι η μητέρα των επιστημών. Είναι από τις πρώτες επιστήμες, μαζί με τη γεωμετρία που εμφανίστηκαν στην ανθρωπότητα. Η θεσμοθέτηση του βραβείου επιχειρεί να δώσει κίνητρα στους καθηγητές να την εντάξουν στο σχολείο. Αυτό προσπάθησα να κάνω και εγώ. Είναι μια πρόταση που εφάρμοσα με τα παιδιά της Β’ Λυκείου με τα οποία κάναμε μάθημα Φυσικής γενικής παιδείας. Η δραστηριότητα είχε σαν στόχο να μάθει στους μαθητές βασικά στοιχεία της σύγχρονης κοσμολογίας. Κάτι για το οποίο τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον».
Το βραβείο «Εύρηκα, Εύρηκα» αναγνωρίζει ανήσυχους/ες εκπαιδευτικούς που πειραματίζονται με δημιουργικότερες μορφές διδασκαλίας και μάθησης εμπνεόμενοι από το πιο ελκυστικό και ταυτόχρονα το πιο δυναμικό κομμάτι της θεμελιώδους φυσικής σήμερα που είναι η Αστρονομία. Σκοπός του βραβείου είναι να ασκήσει μια έστω και μικρή επίδραση στην ποιοτική αναβάθμιση της επιστημονικής εκπαίδευσης στη χώρα μας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!