Απουσιάζει η Δράμα από το πόρισμα της επιτροπής «Πικραμένου» για την επιτάχυνση στη διοικητική Δικαιοσύνη

1
1803

Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας: «Δεν τολμώ να σκεφτώ ότι πρόκειται για εσκεμμένη ενέργεια»


Tο πόρισμα της «Επιτροπής Πικραμένου» για τη διοικητική δικαιοσύνη, το οποίο κατατέθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης τον Ιούνιο αλλά διέρρευσε μόλις προχθές Τετάρτη, προτείνει στην Ανατ. Μακεδονία – Θράκη, έδρα Διοικητικού Πρωτοδικείου σε Καβάλα, Αλεξ/πολη, Κομοτηνή και τηλεματική έδρα σε Ορεστιάδα και Ξάνθη, αλλά η Δράμα απουσιάζει εντελώς όπως τόνισε σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης χθες Πέμπτη, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας κ. Αναστάσιος Πούλιος.
Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας, το πόρισμα αφορά την προσπάθεια που γίνεται για την επιτάχυνση στο χώρο της διοικητικής δικαιοσύνης. «Είχαμε ενημερωθεί από το 2020 ότι έχει συγκροτηθεί η συγκεκριμένη επιτροπή με προεδρεύοντα τον κ. Πικραμένο, αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία επεξεργαζόταν ένα σχέδιο με βάση το οποίο θα πρότεινε προς το Υπουργείο διαδικασίες επιτάχυνσης στις διοικητικές δίκες» τόνισε ο ίδιος για να προσθέσει: «To βράδυ της Τετάρτης αυτό το σχέδιο διέρρευσε παρά το γεγονός ότι είχε κατατεθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης από τον Ιούνιο και επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι σήμερα. Διαβάζοντας το πόρισμα της επιτροπής Πικραμένου διαπιστώσαμε πως σε ότι αφορά την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προβλέπεται αιτιολογημένα η διατήρηση του διοικητικού πρωτοδικείου Καβάλας, Αλεξανδρούπολης και Κομοτηνής και η μετατροπή των εδρών της Ορεστιάδας και της Ξάνθης από μεταβατικές σε τηλεματικές. Διαπιστώσαμε επίσης ότι απουσιάζει οποιαδήποτε πρόβλεψη για τη Δράμα. Η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και η πόλη της Δράμας δεν υπάρχουν στο σχεδιασμό που προτείνει το συγκεκριμένο πόρισμα».
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας ανέφερε ότι δυο ενδεχόμενα υπάρχουν για αυτό το γεγονός. Είτε πρόκειται περί λάθους, που κατά τη γνώμη του είναι και το πιθανότερο αλλά πρόσθεσε ότι ακόμη και λάθος να ήταν δείχνει μια συγκεκριμένη λογική, το γιατί το λάθος έγινε στη Δράμα». Ο κ. Πούλιος κατέθεσε τον προβληματισμό του και για την επάρκεια του πορίσματος γιατί όπως δήλωσε «Αν υπάρχει τέτοιο λάθος ποιος εγγυάται ότι δεν υπάρχουν και άλλα παρόμοια στο συγκεκριμένο πόρισμα» για να συμπληρώσει: «Δεν τολμώ να σκεφτώ ότι πρόκειται για εσκεμμένη ενέργεια. Ότι δηλαδή σκόπιμα δεν περιλαμβάνεται η Δράμα, γιατί τότε νομίζω ότι πάμε σε άλλου είδους συζήτηση».
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας, πάντως έχει ήδη ξεκινήσει τις αντιδράσεις του. Έχει ενημερωθεί ο πρώην πρόεδρός του και νυν Βουλευτής και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος, που μιλούσε χθες Πέμπτη στη Βουλή σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης και επρόκειτο να θέσει το συγκεκριμένο ζήτημα.
O πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας έκανε γνωστό πως: «Ήδη ενημερώνουμε τις τοπικές αρχές για το συγκεκριμένο πόρισμα και θεωρούμε ότι οι αντιδράσεις θα πρέπει να είναι καθολικές και μαζικές από όλους τους φορείς της Δράμας, δεδομένου ότι μια τέτοια παράβλεψη, αν είναι παράβλεψη, δείχνει μια συγκεκριμένη λογική και τακτική και στο χώρο της Δικαιοσύνης, από το κέντρο προς την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας».

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!