Βραβεύτηκε το υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου

0
5456

Με πρωτοβουλία του κ. Αριστείδη Μωυσιάδη, Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Κοινωνικών Πολιτικών και Πρόνοιας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης


Ο αγώνας που έδωσε το υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου Δράμας και των Κέντρων Υγείας αλλά και των ιδιωτικών δομών Υγείας κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, δεν μπορεί να αποτιμηθεί σε αξία καθώς όχι μόνο οι υγειονομικοί έπραξαν το καθήκον τους σε συνθήκες πρωτόγνωρου κινδύνου –με το όποιο ρίσκο– για τους ίδιους και τις οικογένειές τους αλλά και θρήνησαν θύματα στον κλάδο τους κατά τη διάρκεια αυτής της μάχης.
Ήταν λοιπόν χρέος τιμής να αποδοθεί ένας ελάχιστος φόρος τιμής στο υγειονομικό προσωπικό του Νομού Δράμας και αυτό έγινε με πρωτοβουλία του κ. Αριστείδη Μωυσιάδη, Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Κοινωνικών Πολιτικών και Πρόνοιας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η αρχή έγινε από το Νοσοκομείο Δράμας όπου στις 9 Δεκεμβρίου, τιμήθηκαν οι ήρωες της μάχης κατά της πανδημίας από την διοικήτρια του Νοσοκομείου Δράμας και τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μέχρι τους τεχνικούς και το προσωπικό υποστήριξης της υγειονομικής μονάδας, χωρίς καμία εξαίρεση.
Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας για την πρωτοβουλία αυτή ο κ. Αριστείδης Μωυσιάδης είπε ότι η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε από τον ίδιο πριν ακόμη αναλάβει καθήκοντα αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Κοινωνικών Πολιτικών και Πρόνοιας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. «Μου δόθηκε η δυνατότητα από τη στιγμή που ανέλαβα και σε συνεννόηση με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Δράμας και με τον Ιατρικό, Οδοντιατρικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο, να τιμήσουμε όλους αυτούς που κατά τη διάρκεια της πανδημίας έδιναν πραγματικά μάχες κατά μέτωπο, αφιερώνοντας πάρα πολύ χρόνο, πέραν του ωραρίου τους και ξεπερνώντας τα ανθρώπινα όρια αντοχής, στην κατάσταση που είχαν να δια- χειριστούν. Στα δικά μας μάτια αυτοί οι άνθρωποι είναι οι σύγχρονοι ήρωες. Για αυτό στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, σε μια πολύ όμορφη τελετή, βραβεύσαμε όλους αυτούς τους ανθρώπους, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όπως και κάθε εργαζόμενο που προσέφερε τις υπηρεσίες του εκείνο το διάστημα στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Αποφασίσαμε να επιδώσουμε τιμητικές διακρίσεις, όχι μόνο σε όσους εργάστηκαν στο Νοσοκομείο Δράμας, αλλά και στα Κέντρα Υγείας αλλά και στα μέλη του Ιατρικού, Οδοντιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου».
Με την τιμητική αυτή κίνηση ο Αντιπεριφεριάρχης θέλησε να τιμήσει στο πρόσωπο των εργαζομένων όλους αυτούς που κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για να διασφαλιστεί η δημόσια Υγεία και η ανθρώπινη ακεραιότητα.
Ο κ. Μωυσιάδης σημείωσε στα «Χ» ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ στέκεται δίπλα στον αγώνα των υγειονομικών και θα συνεχίσει να στέκεται υποστηρίζοντας το έργο τους, για να συμπληρώσει: «Εμείς ως Περιφέρεια αυτό που μπορούμε να κάνουμε από τη δική μας πλευρά, το κάνουμε και μάλιστα έχουμε ενισχύσει το Νοσοκομείο Δράμας για τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του. Από το 2019 μέχρι σήμερα έχουμε ξεπεράσει τα 17 εκατ. ευρώ. Αυτό που μπορεί να κάνει επικουρικά η Περιφέρεια το κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ