Πιο ασφαλής και φωτεινός πλέον ο λόφος του Κορυλόβου

0
997

– Την αλλαγή του φωτισμού με συστήματα τύπου Led χρηματοδότησε η Κοινότητα Δράμας
– Επόμενο βήμα η τοποθέτηση φωτιστικών Led στην Αδριανουπόλεως, λέει η πρόεδρος της Κοινότητας Δράμας κ. Ε. Αθανασιάδου στα «Χ»


Ένα έργο που θα έπρεπε να έχει προχωρήσει εδώ και αρκετά χρόνια προκειμένου η δρόμος του Κορυλόβου να φωτιστεί καλύτερα και να είναι ασφαλέστερος για τους οδηγούς τις νυκτερινές ώρες, ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες με χρήματα που διέθεσε η Κοινότητα Δράμας.
Τα παλιά φωτιστικά αντικαταστάθηκαν με φωτισμό led με σκοπό όχι μόνο να γίνει ασφαλέστερη η διαδρομή μέχρι την κορυφή τις νυχτερινές ώρες αλλά και να εξοικονομηθούν χρήματα από την χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας που εξασφαλίζει ο φωτισμός με Led. Mε τα νέα φωτιστικά υψηλής ενεργειακής απόδοσης τύπου LED, τα οποία καταργούν την παλιά τεχνολογία και τα ενεργοβόρα φωτιστικά μετά από πολλά χρόνια η Κοινότητα Δράμας, βάζει ακόμη ένα δικό της λιθαράκι στην κατεύθυνση της αναβάθμισης της πόλης αν και δεν έχει σκοπό να σταματήσει το έργο της στον Κορύλοβο.
Τα φωτιστικά που τοποθετήθηκαν δίνουν τη δυνατότητα καλύτερου φωτισμού σε σύγκριση με τα παλαιότερα, είναι πιο ανθεκτικά, έχουν μικρότερη κατανάλωση ενέργειας αλλά και απαιτούν μικρότερο κόστος συντήρησης. Η Κοινότητα Δράμας πάντως έχει ήδη αρχίσει το σχεδιασμό της αλλαγής του φωτισμού και της τοποθέτησης Led και στην οδό Ανδριανουπόλεως με χρήματα από το τεχνικό της πρόγραμμα του 2023.
Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας η πρόεδρος της Κοινότητας Δράμας κα Εύη Αθανασιάδου, ανέφερε ότι έχουν αλλάξει περίπου 80 φωτιστικά σε στύλους του Κορυλόβου και 40 λάμπες στα φαναράκια που επίσης υπάρχουν σε κάποια σημεία. Το ποσό που διέθεσε η Κοινότητα Δράμας και είναι ύψους 40.000 ευρώ, το εξασφάλισε από τις εκπτώσεις έργων που είχε διεκδικήσει το 2022 στο Τεχνικό της Πρόγραμμα. «Το ποσό δεν είναι αμελητέο για τον προϋπολογισμό της Κοινότητας Δράμας και επειδή αυτές οι αλλαγές έχουν ένα συγκεκριμένο κόστος, αποφασίσαμε να αρχίσουμε από τον λόγο του Κορυλόβου αντικαθιστώντας τα φωτιστικά παλιάς τεχνολογίας με φωτιστικά υψηλής ενεργειακής απόδοσης τύπου Led. Οι λόγοι που προχωρήσαμε στην υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού είναι ότι η νέα τεχνολογία εξασφαλίζει εξοικονόμηση χρημάτων για το κόστος ενέργειας. Επίσης υπάρχει πολύ καλύτερος φωτισμός και αυτό το βλέπουμε ήδη αφού η διαδρομή προς την κορυφή του λόφου έγινε πλέον πολλαπλάσια καλύτερος. Ακόμη όπως μας ενημέρωσαν οι υπηρεσίες του δήμου, το κόστος συντήρησης αυτών των λαμπτήρων είναι μικρότερο και η ανθεκτικότητά τους μεγαλύτερη. Άρα από την μια πλευρά εξοικονομούνται χρήματα λόγω χαμηλού ενεργειακού κόστους των νέων φωτιστικών για το Δήμο Δράμας και ταυτόχρονα βελτιώνεται η ασφάλεια τόσο των οδηγών που ανεβαίνουν στον λόφο του Κορυλόβου όσο και των περιπατητών».
Ακόμη η Κοινότητα Δράμας, ενέκρινε για το Τεχνικό της Πρόγραμμα του 2023 ποσό ύψους 50.000 ευρώ για την αντικατάσταση φωτισμού στην οδό Ανδριανουπόλεως με φωτιστικά τύπου Led, από το ύψος του ΕΠΑΛ έως και την οδό Γαληνού. Εκεί δεν θα αλλαχθεί μόνο ο φωτισμός στις ήδη υπάρχουσες κολώνες αλλά θα προστεθεί και επιπλέον φωτισμός με χαμηλούς γλόμπους.
«Σκεφτόμασταν την αλλαγή του φωτισμού με Led σε πολλές περιοχές της πόλης από την πρώτη στιγμή της θητείας μας, διότι πάρα πολλοί δρόμοι είναι σκοτεινοί. Τότε μας είχε διαβεβαιώσει ο δήμαρχος ότι αυτό θα γίνει μέσα από κάποιο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα για να αντικατασταθούν όλα τα φωτιστικά στην Δράμα και έτσι το καθυστερήσαμε. Αλλά βλέποντας ότι αυτό που μας είπε ο δήμαρχος δεν προχώρησε, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε εμείς βάζοντας χρήματα για την αλλαγή των φωτιστικών αρχικά στον Κορύλοβο. Επειδή μάλιστα τα χρήματα προέρχονται από τα ποσά των εκπτώσεων στα έργα του 2022, προχωρήσαμε στην απόφαση αυτή» διευκρίνισε η κα Εύη Αθανασιάδου, ξεκαθαρίζοντας ότι πρόθεση της Κοινότητας Δράμας είναι να προχωρήσει σε αλλαγές του φωτισμού με συστήματα τύπου Led και σε άλλους δρόμους ή συνοικισμούς της πόλης, που δεν είναι επαρκώς φωτισμένοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ