18 σχολεία επισκέφθηκαν την Ονειρούπολη μόνο την περασμένη Παρασκευή

0
486

Μεγάλη κίνηση από νωρίς το Σάββατο, με τουριστικά λεωφορεία και επισκέπτες από Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Έβρο και αλλού


Σε ικανοποιητικά επίπεδα καταγράφεται η κίνηση στην φετινή Ονειρούπολη, τις πρώτες ημέρες λειτουργίας της, παρά το γεγονός ότι ο βροχερός καιρός δεν ήταν ο καλύτερος σύμμαχος των διοργανωτών όλες τις ημέρες. Οι επισκέψεις αναμένεται να αυξηθούν περισσότερο όσο πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων και ιδιαίτερα το διάστημα μετά το κλείσιμο των σχολείων.
Την εβδομάδα που πέρασε υπήρξαν πολλές επισκέψεις σχολείων ειδικά μέχρι την Τετάρτη. Την Πέμπτη λόγω καιρού επηρεάστηκε αναπόφευκτα η κίνηση αλλά την Παρασκευή τα σχολεία που επισκέφθηκαν την Ονειρούπολη ήταν συνολικά 18. Ένδεκα από αυτά είχαν εκδηλώσει από πριν το ενδιαφέρον τους ενώ τα υπόλοιπα επτά όχι, ενώ και το Σάββατο υπήρξε από νωρίς μεγάλη κίνηση με πολλά τουριστικά λεωφορεία να μεταφέρουν επισκέπτες από Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Έβρο και αλλού, όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μιχάλης Τάσσου, συμπληρώνοντας ότι η κίνηση που δημιουργείται λόγω της Ονειρούπολης τις καθημερινές λειτουργεί ενισχυτικά στην τοπική αγορά.
«Πλέον ακολουθούν οι μεγάλες συναυλίες αύριο Τρίτη και την ερχόμενη Πέμπτη, με στόχο να ενισχυθεί η αγορά κατά τις ημέρες που χαρακτηρίζονται πιο δύσκολες από πλευράς κίνησης. Νομίζω ότι όσο περνούν οι ημέρες και αρχίζουν να ενσωματώνονται οι Χριστουγεννιάτικες άδειες των εργαζομένων γονέων, η κίνηση θα αυξάνεται” τόνισε ο κ. Τάσσου προσθέτοντας ότι και το τρενάκι της Ονειρούπολης είναι συνεχώς γεμάτο. “Αυτό ενίσχυσε και την κίνηση στην αγορά διότι η αφετηρία του είναι στην πλατεία Ελευθερίας. Στο κλίμα θα βοηθήσει και ο Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος που θα τοποθετηθεί στην πόλη αυτή την εβδομάδα στις οδούς Παπανδρέου, Λαμπριανίδη, Ζερβού και Άρμεν» συμπλήρωσε.
Μιλώντας στα «Χ» ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της οργανωτικής επιτροπής της διοργάνωσης κ. Κώστας Καλαϊτζίδης είπε το φετινό μήνυμα που περνά η Ονειρούπολη αφορά την παγκόσμια Ειρήνη, δίνοντας ένα μήνυμα διαχρονικό αλλά και επίκαιρο όσο ποτέ. Παράλληλα η διοργάνωση καλεί όλο τον κόσμο να επισκεφθεί τη Δράμα και να δει την Ονειρούπολη και να δει τις ομορφιές της πόλης και του νομού. Η διοργάνωση έχει στόχο να τονώσει και την τοπική οικονομία. Φέτος για πρώτη φορά υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων και αυτό μόνο καλά αποτελέσματα μπορεί να φέρει, όπως είπε
Παράλληλα και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Ιωαννίδης, επίσης μέλος της οργανωτικής επιτροπής, τόνισε στα «Χ» ότι μετά από 2-3 χρόνια πανδημίας, οι δημοτικές παρατάξεις αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για κάνουν μια γιορτή που δεν ανήκει σε κανέναν δήμαρχο ή αντιδήμαρχο, αλλά ανήκει σε όλους του Δραμινούς. Γι αυτό το λόγο η προσπάθεια αυτή στέφεται με επιτυχία. Φάνηκε ήδη από την αρχή ότι έχει πολύ κόσμο και η επιδίωξη που υπάρχει είναι να έρθει κόσμος και από τους γύρω νομούς αλλά και από το εξωτερικό προκειμένου να να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία συμπλήρωσε.
Το περασμένο Σάββατο στο πλαίσιο των δράσεων που έχουν αποφασιστεί μέλη της οργανωτικής επιτροπής αλλά και με τη συμμετοχή του ίδιου του δημάρχου αργότερα μοιράστηκαν αυτοκόλλητα στα καταστήματα με τυπωμένο QR code το οποίο όταν σκαναριστεί από κινητό τηλέφωνο οδηγεί στο πρόγραμμα της Ονειρούπολης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ