Ξανθόπουλος: «Απειλείται σοβαρά η λειτουργία της ΔΕΥΑ Δράμας από τις τεράστιες αυξήσεις στην ηλεκτρική ενέργεια»

«Απαράδεκτη και προκλητική η αδιάφορη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις δραματικές εκκλήσεις όλων των ΔΕΥΑ για άμεσα μέτρα στήριξης»

0
3350

Έντονη ανησυχία προκαλεί η απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης που εδώ και έξι μήνες, αδιαφορεί προκλητικά για τις δραματικές εκκλήσεις των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευ­σης(ΔΕΥΑ), οι οποίες ζητούν άμεσα μέτρα στήριξης, καθώς απειλείται η λειτουργία τους από την τεράστιες αυξήσεις της ηλεκτρικής ενέργειας.

Το ένα και μοναδικό μέτρο, αυτό της οριζόντιας επιδότη­σης των 65 ευρώ ανά ΜWh, δεν αρκεί. Οι Δημοτικές Επιχει­ρήσεις Ύδρευσης και Αποχέ­τευσης, μεταξύ των οποίων και αυτή της πόλη μας της Δράμας, εκπέμπουν μήνυμα σωτηρίας προς τα αρμόδια υπουργεία, τα οποία όμως εξακολουθούν να κωφεύουν.

Οι περισσότερες ΔΕΥΑ ακό­μη και οι πιο εύρωστες, αδυ­νατούν να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος. Η κατάσταση είναι τραγική, οι Εταιρείας Ύδρευ­σης κινδυνεύουν με λουκέτο με ότι αυτό συνεπάγεται για την δημόσια υγεία, ενώ δεν απο­κλείεται να αντιμετωπίσουμε σύντομα, μια τρομακτική και δυσβάστακτη για τα νοικοκυ­ριά, έκρηξη και στη τιμή του νερού.

Καλούμε την κυβέρνηση να αντιληφθεί το σοβαρό πρό­βλημα, να ακούσει τα αιτήματα των ΔΕΥΑ και να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στη λήψη μέτρων όπως η αύξηση της επιδότη­σης, η ρύθμιση των χρεών και η χρηματοδότηση δράσεων εξοικονόμησης και παραγωγής ενέργειας στις εγκαταστάσεις των ΔΕΥΑ. Διαφορετικά, η ευ­θύνη για ό,τι συμβεί, θα είναι αποκλειστικά δική της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ